Ylläs

Nästa veckas torsdag åker vi iväg till Ylläs. Ska bli skönt att få komma bort över påsk och försöka koppla bort allt som händer här hemma. Får hoppas på soliga och vintriga dagar och inget oväder.


Kryssa mellan vattenpölar

Äntligen sol igen efter några dagar med snö. Men får se hur länge det varar, mera snö och regn är utlovat.

Idag sovde jag till halv 12 och det var meningen det också. Ska vaka inatt och brukar ha svårt att sova på kvällarna innan, så nu är jag förhoppningsvis utvilad eftersom jag även sovde snart tre timmar på soffan igår kväll :)

Har varit ut på en joggingrunda och kryssat mellan en hel del vattenpölar. Tänk hur roligt det är att springa då man vet att man bär en jädrans snygg vindtät dräkt! Det var skönt, men ännu bättre kommer det att bli då gångbanorna och vägarna är torra tillbaka. C, kanske du har lust att hänga på nån gång?

Ska så småningom bege mig iväg till frissan för att få lite ordning på mitt hår och efter det så blir det att uträtta lite ärenden på stan. Väl hemma ska jag börja steka köttbullar *mums*


Sommartid ?

Man skulle inte kunna tro att vi har flyttat fram klockan en timme och kallar det för sommartid då man tittar ut. Massa snö och inget annat. Men förhoppningsvis så är det bara ett vanligt bakslag och allt smältar bort igen inom någon dag.

Jag är jättetrött men var tvungen att stiga upp någongång då jag ska befinna mig på sjukhuset kl. 14. Typiskt då lediga dagar går så himla snabbt. Från och med fredag fram till nästa veckas onsdag så har jag sex skift i rad, mindre kul :/ Men då får jag ju vara ledig hela påsk också och det ska bli så skönt att få åka på lite semester :)

Didriksons 1913


Didriksons 1913.


Denna kom hem med mig idag, dock en ljusrosa jacka och inte vit. Tar bild sen när jag har den på mig och jag slipper på T:s dator och ladda upp den.

Var ju som sagt in till stan och jag sökte en vindtät dräkt åt mig men hittade inget jag ville ha. Åkte till Prisma och där hittade jag en Didriksons som satt perfekt på mig men den var (och är) jättedyr. Åkte hem och fick beslutsångest. Tog med mig T till Prisma ett varv till och jag provade den igen. Ännu mera beslutsångest. Men jag köpte den och är nu 160 euro fattigare. Ska snart bege mig ut på en promenad för att testa om det verkligen var värd sitt pris :P

Earth Hour

Ikväll är det meningen att man skall släcka alla lampor mellan kl. 20.30-21.30. Tänkte först att jag inte kan gå med på det eftersom Robinson börjar kl. 21, men då slog det mig att man får ju ha på tv:n :) Så här ska det nog släckas lampor (om vi är hemma) ikväll.



Nu ska jag fixa mig i ordning och sen ska jag gå in till stan med Cattis. Får se om jag hittar det jag är ute efter, visar er i bloggen sen om jag kommer hem med ngt :)

Fredag igen..

Skönt med fredag och ledigt dessutom!

Skulle stiga upp kl. 7 i morse för att duscha och göra mig klar inför dagen, men det slutade med att jag snoozade fram till halv 8 och knäppte av alarmet sen. Vilket självklart resulterade i att jag somnade om och vaknade med förskräckelse 08.40 och trodde klockan var vet hur mycket.. Det blev att snabbt tvätta håret i tvättfatet och strunta i duschen och sen slänga i sig frukosten (på tal om frukost, tänkte spy imorse p.g.a fettet jag såg på min tallrik).

Sen kom jag äntligen mig iväg till Malax för att hälsa på farfar. Var och köpte jättefina och ganska dyra blommor åt honom, men jag tyckte att han var värd dem. Tungt som vanligt att åka därifrån, men det kändes lite bättre då jag tänkte på hur bra han blir omskött där på bädden. Var via Prisma i Vasa och handlade till helgen och sen åkte jag hem.

Ikväll har vi bara tagit det lugnt och ätit jättegod mat. Let´s dance final ikväll och jag hoppas på att Magnus vinner!

Nåja, nu ska jag avrunda :)

Svag och dyrt

Igår var jag riktigt svag och yr på praktiken, värst var det från morgonen. Var inte så värst kul. Tror att min kropp börjar reagera på mitt låga kolhydratintag nu, den är ju inte direkt van med det.

Konstaterade igår då vi var och handlade att LCHF kosten blir ju svindyr i längden :( Inte bra, för vi hade tillräckligt höga matkostnader per månad förut. Sen så tar det en evighet att fixa alla måltider nu för tiden. Som idag t.ex, har redan stått i köket i snart två timmar och klockan är bara 12.

Nåja, har fixat en äppelpaj på äppel, kanel, kokos och en massa smör. Den blev inte så god, smakar typ bara fett. Sen blev det att fixa köttfärsbiffar så jag har något att äta på praktiken ikväll.

Snart är det helg och då skall jag unna mig något gott! Måste ha något att se framemot för att hålla motivationen uppe. Allt skulle vara mycket enklare om jag skulle äta hälsosam kost och inte LCHF. Saknar bröd, pastan och potatis :( Sallad går riktigt bra, men inte enbart sallad.

Nåja, nu ska jag börja fixa lunch åt mig, värmer upp gårdagens middag och äter lite sallad till.

Kvällens middag

Currykyckling



400 gram strimlad broilerfilé (naturell)
1 gul lök
3 dl grädde
vatten
ca 2 dl creme fraiche
purjolök
curry
salt och peppar


Bryn broilern med löken, salta och peppra. Lägg sen över det i en kastrull. Häll över 3 dl grädde och fyll på med vatten så det täcker broilern. Lägg i curryn (jag lade ca. 1½ msk) och låt koka under lock ca. 20 minuter. Fem minuter innan serveringen sätter man i purjolöken. Ta kastrullen av spisplattan och tillsätt creme fraiche och krydda ytterligare tills man är nöjd. Servera med t.ex paprika, blomkål eller en grön sallad.

En kämpe

Min farfar är världens bästa och jag är SÅ stolt över honom! Har aldrig i mitt liv sett någon som kämpar så mycket som honom, trots att han är sjuk och dåligt i skick! Han är helt enkelt bäst <3 Längtar tills fredag då jag förhoppningsvis får åka och hälsa på honom.

Om lite mindre än en timme ska jag bege mig till sjukhuset för att jobba ett kvälsskift. Ikväll får jag vara med min handledare så förhoppningsvis får jag min arbetslista på klart.

LCHF - dag 2

Morgonmål: ett stekt ägg och tre skivor bacon.

Mellanmål: en kopp grönt te, två bitar mörkchoklad (70% kakao) med lite grädde från igår.

Lunch: mozzarella, fetaost, gurka, tomat, isbergssallad och naturell jughurt med hallon.

Mellanmål (om jag hinner på jobbet): en halv avocado.

Middag: sallad bestående av gurka, paprika, tomat och isbergssallad, créme bonjour, fetaost, mozzarella och rökt lax.

Kvällsgott/kvällsmål (om jag är hungrig och hinner på jobbet): en kopp grönt te med en halv avocado, kanske lite mörkchoklad.

Motion: vardagsmotion in till stan på ärenden.


Jag har hittat massor med mumsiga recept på nätet nu! Imorgon tror jag vi äter broiler i currysås till middag, men mera om det då.

Kommer att lägga ut recept här på bloggen då jag fixar någon mer "avancerad" mat.

LCHF - dag 1

Morgonmål: ett kokt ägg, tre skivor bacon, gurkstavar och paprika.

Lunch: en sallad bestående av gurka, paprika och salladsblad, dressing, ägg, naturell yoghurt.

Middag: hemgjord kebab (köttfärs, svartpeppar, aromatsalt), färska champinjoner stekta i mejerismör och en sallad bestående av gurka, paprika, salladsblad och fetaost.

Kvällsgott: djupfrysta hallon, vispgrädde smaksatt med äkta vanilj och en kopp grönt te.

Motion: 45 minuter rask promenad.

Hann inte med något mellanmål mellan lunchen och middagen eftersom jag inte hann ha någon kaffepaus på praktiken.

Motivationen har varit hög hela dagen, men nu mot kvällen har sötsuget kommit. Därför blir det vispgrädde och hallon ikväll för att stilla suget lite, väntar bara på att T ska komma hem med ingredienserna. Jag måste kolla upp om jag bara får dricka vatten eller om det finns något annat alternativ.

De enda målen som jag har satt upp med detta är att jag ska minska i två byxstorlekar (midjemåttmässigt), sen så får jag se när jag är nöjd.




Dagens frukost


Avklarad praktikdag

Tiden gick snabbt på praktiken idag, i och för sig så var jag bara där i fem timmar. Min handledare var inte på jobb idag så jag fick vara tillsammans med en annan sjukskötare, men det gick bra det också! Har redan hunnit blanda i.v mediciner samt dela :) Kändest bara så otroligt konstigt att vara på en kirurgisk avdelning då man är van att spendera tid med åldringar. Trivdes mycket bättre med det medicinska ansvaret än med att springa och byta blöjor titt som tätt! Blir nog bra det här.

Sen senare uppdaterar jag om dagens kost, håll utkik!


Måndag morgon!

Godmorgon!

Vaknade för en halvtimme sedan. Skulle behöva börja fixa frukost åt mig nu så jag får hoppa in i duschen sen. Efter det blir det att ringa/åka och fixa några ärenden innan jag beger mig till praktiken lite före kl. 10. Är nervös, men det får man väl vara då man skall till ett nytt ställe?

Idag är det även första dagen av min diet, känner mig taggad till tusen. Detta skall vi klara Å, peppar peppar :)

Kommer att skapa en ny kategori "LCHF-dieten" här på bloggen. Ikväll kommer jag att skriva upp mina mål samt vad jag har ätit idag!

Ha en bra dag alla!

LCHF

Eftersom jag inte är nöjd med mig själv och min kropp så har jag nu funderat en hel del på att börja gå på en diet. Så imorgon börjar jag med Low Carb high Fat dieten, som går ut på att man ska äta en fettrik kost med så lite kolhydrater som möjligt. Jag får ändå äta en hel del gott, som t.ex. jordgubbar med vispgrädde till mellanmål, vem tackar nej till det? Dock ingen socker utan kan lägga med äkta vanilj.

För att hålla ett bättre koll på vad jag äter så kommer jag att uppdatera här i bloggen om hur det går. Jag vet att jag ska klara av detta nu, för jag är fylld av vilja och motivation.


Robinson 2oo9

Ni missar väl inte Robinson 2009 ikväll? Sitter med spänning och väntar, en timme kvar nu. Hittade dessa underbara bilder på tv4:s hemsida, det är bilder från där årets öråd ska hållas.






Praktik

Inga mer skoldagar för denna termin nu (eller jo, två timmars föreläsning i maj), praktiken börjar på måndag. Känns spännande och nervöst, men tror att det kommer att bli riktigt roligt. Lite jobbigt är det ju då jag är i Jakobstad nu och farfar i Malax, men jag har ju bil..

Härligt väder idag, dock lite kallt. Har äntligen fått min bil tvättad så nu är den ren några dagar. Har även varit ut på en promenad nere vid havet. Maten är i ugn, väntar bara på att T ska komma hem från Jaromatch... Jag höll även på och dammsög i köket men antar att proppen åkte och jag är så lat så orkar inte fixa saken (tror inte jag kan heller :P), så gubben får fixa saken..


Farfar <3

Det tar så grymt sjukt i mitt hjärta att se dig så där. Så annorlunda, det är ju inte du! Du som alltid har varit den friska, är nu den sjuka. Om det skulle gå så skulle jag ta vara på varenda dag, timme, minut och sekund med dig. Alla tårar som rinner för dig är du värd.

Har alltid vetat att denna dag skulle komma förr eller senare och att det skulle ta hårt på mig, men att det skulle kännas så här hade jag ingen aning om. Vet inte vad jag gör utan dig, vill inte vill inte vill inte vill inte :'(


Älskar dig farfar, du är bäst och kommer alltid att vara. Oavsett vad.



Att någon kan åstadkomma detta..

Ligger som bäst på soffan och tänker på livet till tonerna av Beyoncés Halo. Helt enkelt en underbar!





Annars så vet jag inte om det har hänt något nytt.
Jag känner mig helt tom... Har inte tid att tänka just nu, måste först fixa allt som kommer emot i skolan denna vecka. Sen kan jag börja tänka igen. Jag har tre dagar kvar i skolan denna termin. Inleder praktiken på måndag.

Farfar, se till att bli frisk nu. Du måste kämpa, jag vet att du är stark! Vet inte vad jag ska ta mig till utan dig :(

Tung dag

Oj huhhu vilken dag... For hemifrån halv 10 imorse och kom just hem (efter kl. 20). Dagen började absolut inte bra, jag hatar detta :( Men tårta har vi ätit och firat lillebror som blir myndig imorgon. Blev att vara i hemknutarna lite längre än planerat, var tvungen att fixa lite mat åt farmor och sånt.. Sen blev det ett varv via akuten då vi for hem...

Väl hemma så blev det tårta igen, T:s bror fyller också imorgon. Och som sagt, nu är vi hemma. Jag hade tänkt orka med lite skolarbete, men det får vara. Är inte på humör och är megatrött.


Nåja, skola imorgon. Sen via sjukhuset och hem tillbaka till Jeppis, ledig på tisdag = ägna tid åt skolan hela dagen.

Snälla snälla...

... låt inte Caroline af Ugglas vinna Melodifestivalen ikväll med låten, ja just det, "snälla snälla". Förstår mig inte på det svenska folket som verkligen har henne som förhandsfavorit ?! Men förvånas man? Nej inte direkt :P

Idag har vi varit till Kokkola på shoppingrunda. Eller käre pojkvännen shoppade, jag såg på. Sökte febrilt efter ett par skor, men de jag vill ha så ska jag få i födelsedagspresent så är väl illa tvungen att vänta. Sen fanns det massor med söta ballerinor överallt, men det är lite för tidigt för dem ännu... Suck.. Inga kläder hittade jag heller. Blev arg och frustrerad då jag inte hittade något åt mig själv, blev bara lite nödvändigheter från Anttila.

Vi ska så småningom bege oss iväg till J och M för att titta på schlager. Dock blir det nyktert, vi ska köra bil imorgon och kalasa (x2) hela dagen!

Ha en trevlig lördagkväll!


Dålig självdiciplin

Fattar inte varför jag inte läser på tent då jag vet att den är i morgon ?! Det finns absolut ingenting att titta på här på datorn, men ändå sitter jag här så jag ska slippa läsa... Aaaargh, förstår inte var jag ska hitta någon motivation!!

Får så panik, men ändå så börjar jag inte läsa..

Totally in love!


29,90 €, Halens

Look at this one, den är ju bara för underbar! Vill ha den till sommaren med ett par leggings... Någon som är intresserad av att lägga in en beställning till Halens? Blir så dyrt med postavgifter och sånt då man beställer ensam via nätet..



Update..
Kom på att vi ska till Kokkola på lördag så kan ju inte ta mig råd att shoppa en klänning nu :/

Flyttning Spårlöst

Tjohejj!

Jobbig skoldag idag, började som sagt kl. 8 och kom hem lite före 17.. Pah.. Känner mig helt död nu, men kan tyvärr inte slappna av för jag är tvungen att läsa på tent.

Adressändringen är gjord och jag väntar på att Sonera ska kontakta mig angående mitt internet. Det är sjukt lite kvar här i Vasa nu innan jag flyttar hem till min pojk. En och en halv vecka. För jag räknar inte med nästa veckas lediga tisdag. Det känns bra.

Hörni, ikväll kommer Spårlöst kl. 22.00 från sveriges fyran, missa inte!!

Helgens bravader

Igår var vi som sagt ut på stan i jakt på kläder åt T, men det fanns inget som dög åt honom. På ett sätt var det bra, fick ju konstaterat att vi måste åka till Kokkola en lördag nu :)

Efter att vi kom hem bytte jag om och åkte och hämtade C. Vi gick ut på isen riktning Mässkär.. Mycket folk och ett underbart vackert väder.. Nästa gång (för det lär det bli) tror jag bestämt att det blir att ta med egen picknickkorg :)







På kvällen var vi och hälsade på Å och T.. Nästa gång tar vi Singstar :)
Klockan var runt 00 då vi kom hem, så det blev ganska fort att krypa under täcket.

Jag har spenderat en stor del av denna söndag med att läsa på tent, inte det roligaste direkt. Har en hel massa material kvar, så blir nog att ägna någon timme åt det ännu idag. Sen ska jag försöka få med mig T ut på en promenad (önska mig lycka till, har en känsla av att det inte kommer att lyckas så bra...). Men först ska vi äta, potatisarna blev just skalade så det är min uppgift att fixa resten. Blir knackkorv och mos idag, utan aromat ;)

Skolan börjar kl. 8 i morgon så det blir tidig väckning. Denna vecka har vi full rulle i skolan från 8-16 eller 9-16, med ett seminarium och en tent. Tror bestämt att jag åker hem till Jeppis en natt på onsdag efter tenten, men får se..

Skön fredagkväll

Har inte fått uträttat något alls som har att göra med skolan idag, trots att jag har några "måsten". Nåja, jag har ju hela helgen på mig..

T är på fotboll och jag ska så småningom gotta mig ner under den nyinköpta filten och se på en skräckfilm.. The strangers heter den, får se om jag vågar se den eller om jag måste vänta tills T kommer hem.. :)

I morgon ska vi på stan en sväng, T ska ha nya byxor och tröja(or), har jag bestämt. Man måste hålla pli på dessa karar så de får kläder skaffade åt sig.. Sen ska kanske C och jag gå ut på isen riktning Messkär, jag är lite nyfiken på det stället.

Men nu film.. :)

Take me back ..

Sitter och ser på foton från Marmaris (2007) och drömmer mig bort... Om man skulle vara gjord av pengar så skulle jag resa så mycket jag bara kunde.. Men nu är ju inte fallet så... Suck...








Klottigt värre

Det klottar och slaskar där ute och gud vad härligt det känns!! Hatar annars slaskväder, men detta är ett tecken på att VÅREN är på väg! Det var en härlig känsla då jag kom ut imorse och hörde fågelkvitter...

På fredag har vi tydligen självstudier, vilket betyder att jag slipper hem imorgon! Wunderbart.
Inte för att jag har spenderat mer än en natt i Vasa hittills denna vecka, för jag for och hälsade på min mor och hjälpte mina farföräldrar i måndags och stannade över natten.
Måste passa på att åka och hälsa på f & f så länge de lever, jag vet ju nu hur snabbt det kan vända. Trots omständigheterna så är det något så när bra, men tungt att se någon ha en sådan smärta och veta att det går rakt neråt nu..

Nåja, jag har en psykiatribok som väntar på mig.. Är väl nog dags att börja på om jag ska klara tenten nästa vecka.

<3



<3

Hejdå sportlov ..

Jahapp, skola pånytt imorgon då. Vet inte vart detta lov har sprungit iväg... Men det är som vanligt det.

Vi har tre fullspäckade ( 9-16 eller 8-16 varenda dag..) veckor i skolan nu, vet inte hur jag ska orka :/

Imorgon ska vi på studiebesök till Tolvis i Malax, efter det blir det att åka till farmor och farfar. Måste och handla lite åt dem samt fixa mat.

Men nu ska jag åka och lämna in gårdagens film till Makuuni samt och tanka bilen...

RSS 2.0