Fredagkväll all by myself

Tiden har bara sprungit iväg idag, känns som om jag inte har gjort så värst mycket. Ringde runt och sökte sommarjobb på förmiddagen så det är bara att vänta och se nu då. Etta stället skulle de meddela ifrån redan i slutet av februari, vilket är väldigt bra så man har chans att söka vidare ifall man inte skulle få något. Sen var jag ute på en promenad, via C en sväng. Då jag kom hem så städade jag upp här hemma och dammsugade, så nu har vi det någorlunda rent här igen :)

Har just suttit och skrivit på ett skolarbete, anser mig börja vara klar med det nu.. Som rubriken säger så är jag ensam hemma ikväll (eller inte ännu, från och med sju någongång). T ska på fotboll och sen till Madison (pub) och höra på några fotbollsintervjuer (eller vad det nu var). Jag ska gotta ner mig i soffan under täcket och se på en film (Hancock), får se om jag orkar med Let´s dance något idag...


Miss her


Med detsamma jag har fram mitt USB-minne så bjuder jag på en bild på sötnosen Hilla-Maaria.

Slappt

Nu har jag dagens självstudieuppgift om ätstörningar färdigt skriven. Känns som om man har skrivti hundratals skolarbeten genom åren om just det ämnet, men vad kan man.

Kollade just mejlen och såg att vår lärare fortfarande är sjuk i morgon, så nu är det ju helg på riktigt! :D Har dock ett skolarbete jag ska skriva färdigt i morgon och så finns det nog ett jag skulle behöva börja på också...

Ska se om jag får med denna killen min på en promenad ikväll. I och för sig så förvarnade han mig om i morse att han är trött idag, så det blir väl nog något jag får glömma. Men hoppas kan man.. :)

Godmorgon onsdag!

Vet ni hur skönt det var att sova i morse?! Nu känner jag mig utvilad och ska så småningom börja ta tag i dagens program. Ska börja med frukosten, sen duschen. Ska in till stan på en kaffe med C (bara hon vaknar :P) och via biblioteket. Har en hel hop med skolarbeten som jag måste börja ta itu med. Mitt i allt skrivande så ska jag pausa med att åka till gymmet med Å. I kväll ska jag vara latare än latast.

Sade åt T igår att jag skulle städa idag, men det ser sämre ut med den saken.. :/

Mycket att tänka på..

Sitter och velar fram och tillbaka nu.. Hur ska jag göra? Är det ett klokt beslut? Många frågor som snurrar runt i huvudet, och mycket som måste kollas upp innan det blir bestämt... Men kanske jag själv skulle börja må lite bättre... Det är ju trots allt inte så riktigt länge kvar... Nej jag talar bara i gåtor nu, men det får lämna så... Ännu iallafall.


Vaasassa

Ahapp, ny vecka igen då.. Vilket betyder att jag är tillbaka i Vasa.

Har haft en ganska givande skoldag idag. På förmiddagen talade vi om hemvård och så såg vi lite på folkpensionerna. På eftermiddagen fick vi se på film i auditoriet :) Vid det tillfället så kändest det som om man inte gick i en yrkeshögskola, men å andra sidan så behandlade filmen eutanasi och sådant.. Så det hade iallafall liiite att göra med vad vi har gått igenom i kursen. Gav en tankeställare gjorde den iallafall.

Ligger och degar på soffan nu.. Har sökt efter filmer att ladda ner. En är färdig och en är på kommande. Bra det så jag har något att fördröja min tid med.

Har fått två mejl idag om inhiberade lektioner, så jag funderar nästan om jag ska åka hem imorgon eller på onsdag. Beror bara på om vi har självstudier på torsdag eller inte. Läraren som är sjuk på onsdag har vi även på fredag, man kan ju alltid hoppas att hon inte kommer till skolan så jag inte behöver åka till Vasa något mer denna vecka!

Noll motivation

Efter att jag inte har behövt jobba på snart en månad så känns det enormt tungt att åka på ett kvällsskifte nu! Börjar om 40 minuter, suck suck suck. Det har varit så fint väder idag så jag skulle ha velat spendera en massa tid utomhus, men har varit tvungen att vara här hemma och fixa mat och dylikt innan jobbet. Nu är det mulet, som tur.

I morgon jobbar jag 7-15, känns också jädrans tungt. Menmen, vad skulle inte detta gå. Hoppas bara att inga rutiner på jobbet har ändrats, eller att det har kommit några nya klienter... Undras om alla är i liv eller om någon har gått bort...? Nåja, det visar sig.

Bloggar som berör

Har suttit en bra stund och surfat runt på en hel massa sorgliga bloggar nu. Bloggar som verkligen berör. Jag får tårar i ögonen av att läsa om människor som har mist en nära anhörig i antingen självmord eller olyckor. Om även ni vill läsa så kan ni börja med att läsa om Linnéa som tog livet av sig »här«. Sen hittar ni en hel massa länkar på bloggen till andra som har mist en närstående.

I will give you...

... an update of my life.
Såg att jag inte har skrivit något sen i måndags, men har haft fullt upp så har inte hunnit tänka tanken att jag ska skriva något här.

I tisdags for jag till mamma efter att vi slutade skolan. Vi var upp till Närpes, hämtade brorsan från praktiken och tog det bara lugnt. På onsdan hade jag bara en oral exam i skolan på ca. 15 minuter, men åkte ändå till Vasa till kl. 9 och skrev på ett skolarbete. Hem och duschade och stack till Brändö och hälsade på I. Efter det var jag via GW-gallerian, hittade ett par skor som jag blev så himla kär i! Dock anser jag mig inte ha råd med dem just nu :( For till Malax sen med mamma och hennes sambo. Hjälpte till att städa lite i stugan som mammas sambo äger. Den är så himla liten och mysig!

Igår genomled jag en urtråkig skoldag och for sen hem till Jeppis. Idag har T och jag gått på stan och sökt en slalomdräkt åt honom. Han hittade nog, så nu är det bekymret ur världen. Vi var via Jysk och handlade varsin ny huvudkudde åt oss och sen till Prisma och handlade mat. Ajaj vad det blev dyrt idag :S Sved i min plånbok (eftersom det var jag som betalade).

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ödsla min tid på. Har ett skolarbete jag skulle behöva skriva något på, men inte på min lediga fredag! Kanske jag får lust att byta gardiner i köket...

Två nätter

Denna vecka är det bara två nätter ja behöver klara av här i Vasa, för på torsdag åker jag hem :) Imorgon efter att vi slutar skolan (runt kl. 10) åker jag till mamma så jag slipper sitta här en hel dag. Men kan nog inte börja ta det till en vana att jag åker till hemknutarna varenda vecka, blir nog snart totalt pank då..

Håller som bäst på och kokar mat åt mig nu. Det hör till en av de mycket få gångerna som jag har kokat mat här i Vasa under dessa snart två åren som jag har varit här. Ni undrar säkert vad jag har levt av då, om jag slänger i mig en massa skräpmat dagarna i ända. Nej, jag äter i skolan och på kvällarna brukar det vanligtvis bli jughurt med müsli och någon frukt. Dock brukar jag inte blir helt mätt på det, så jag fuskar nog en hel del med maten här. Inte konstigt att jag äter som en häst då jag väl kommer hem till Jakobstad.

Klockan är inte ens 18.00 ännu och jag har jättetråkigt :( Har suttit här i lägenheten nu sedan kl. 12 idag... Har laddat ner Twilight och även sett på den. Helt okej film, men trodde den skulle vara bättre! Blir väl att gå tidigt i säng ikväll, steg nämligen upp kl. 5 i morse så jag är ganska trött.

Helgen förbi

Ännu en gång har vi en ny vecka framför oss. Dessa veckoslut går nog alldeles för fort, skulle vara bra om vardagarna skulle springa iväg i samma fart.

Igår på dagen var vi till T:s föräldrar och åt. Efteråt blev det raka spåret till Prisma och köpa en Fonduegryta :) På kvällen kom Å och T hit, riktigt kul :) Vi åt och sen var vi ut å körde lite i deras nya bil. Via Mäccen efter varsin McFlurry/Milkshake och hem tillbaka och se på resor. Tack för en trevlig kväll!

Vi råkade sova liiite länge idag, halv ett började T röra på sig i sängen så jag vaknade. Uups, lycka till att få någon sömn inatt säger jag bara. Har inte fått något uträttat idag, jag har legat på soffan och läst och T har spelat dator. Eller en promenad har jag hunnit med, that´s it. Ska väl fortsätta med att läsa nu, kommer inget på tv:n heller.

Får hoppas att jag slipper hel till Vasa imorgon bitti. De har lovat snö hela natten och morgondagen :(

Den tusende gången

I väntan på Let´s dance så ska jag lägga mig ner och läsa en bok som jag måste läsa i mental och missbrukarvårdkursen som vi håller på med i skolan just nu. Boken heter Den tusende gången. Det är en sann historia om en flicka som upprepade gånger blir våldtagen av sin far vid 7-14 års ålder. Efter det börjar hon missbruka droger och sex. Jag har inte kommit så långt i boken ännu, men jag hoppas att den är bra (men såklart hemsk!).
Lite lästipps åt er som tycker om att läsa!:)


Äntligen fredag! :-)

Så var det helg.. :)

Kom hem någongång efter kl. 15 idag och då blev det att hoppa i duschen och sen åkte vi och handlade. Väl hemma så blev det bestämt att vi ska få matfrämmande imorgon kväll, så vi begav oss ett till varv till affären och handlade kött. Nu står köttet i marinad, bara en sak som fattas så maten kan bli av, och det åker vi och slänger en hel del pengar på i morgon :)

Nu sitter jag i soffan och väntar på att Let's dance ska börja, men det dröjer ännu snart två timmar tills det..

Jakobstad

Yes, here I am. Stack hem imorse iallafall och det var sååå sköönt att få komma hem.. :) Lite onödigt körande av och ann eftersom jag ska till Vasa tur-retur imorgon också, men så är det med det då. Trodde att pappa skulle komma hit, men han lämnade kvar i Kokkola och fick inte åka tillbaka till Jeppis. Löjligt enligt mig. Varför skulle han vara tvungen att sitta och uggla i Kokkola då han lika bra skulle ha fått åka till sin dotter och äta?! Höhh, snåla firma.

Saknar

Det märks att vi har haft en hel del ledigt i skolan under de 1½ åren som jag har varit där. Jag har blivit bortskämd med att få åka hem till T mitt in i veckorna. Nu har vi fullspäckat på vårt undervisningsschema, antagligen ända fram till praktiken. Jag saknar min kar, det är inte ett dugg roligt :(

Från en sak till en annan. J och jag invaderade KappAhl och deras underklädesavdelning ikväll. Halva reapriset, inte illa va?! Såklart var vi tvungna att spendera lite pengar.

Väntar som bäst på att "Semestersvenskar" ska börja så jag får drömma mig bort till Thailand. Mm-m.

Strul..

Skrev ett blogginlägg i förrgår men det hade tydligen inte publicerats eftersom bloggen bråkade då. Men nu finns det framme.

Jag känner mig så otroligt trött. Har sovit så dåligt alla nätter denna vecka, plus att jag inte har gått och lagt mig i tid heller så jag har inte haft någon chans att sova de timmarna jag behöver. Ska bli skönt med helg, då ska jag vila upp mig.

I morgon har vi lektion mellan kl. 8-10, sen är vi lediga resten av dagen. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Antingen åker jag hem till Jeppis (det lockar nog..) eller så åker jag till mamma. Pappa kommer till Jakobstad ikväll så ska se i morgon var han befinner sig så beslutar jag mig sen.

På fredag har jag en tent så skulle behöva börja läsa på det också. Nåjåå, men först ska jag åka in till stan på kaffe med en kompis.

Brist på sömn

Jag är så otroligt trött så det är inte klokt. Blev inte alls så många timmar sömn sista natt, fem på sin höjd :( Ganska svårt att sova då folk är tvungna att utöva sina sexuella lekar mitt i natten. Eller okej, var och en med sitt... Men då det stör grannarna så kan man nog faktiskt ta och lugna ner sig lite! Höhh...

En skoldag av fem är avklarad och jag ser inget slut på denna evighetsvecka. Längtar så otroligt till fredag så jag får åka hem till min T, mysa under täcket på soffan framför Let´s dance! *Drömmer*

Men imorgon är det en helt okej dag ändå. Skola mellan kl. 8-12 och efter det sticker jag till hemknutarna. Jeppjepp.

Min personliga frissa

Jag har en personlig frissa, nämligen min andra halva. Fick en volumaster av honom i julklapp och han är ju en mästare på att fixa mitt hår nu ;) Så svårt att fixa det själv, speciellt bakpå, så tur att han helt frivilligt fixar det åt mig, även ikväll :)

Kom just ur duschen och nu ska jag bara invänta att mitt hår torkar. Har fönat det torrt så mycket på den senaste tiden så måste låta det vila mellan varven.

Annars så lyxade vi till det idag med lite efterrätt. Grädden jag använde till den så var varken hyla eller laktosfri, så nu ligger jag här på soffan med en otroligt sjuk mage :( Men äh, får skylla mig själv och det går nog om snart!

Hungriiiiig

Blää vad jag är hungrig. Men som tur är så har världens bästa pojkvän fixat ihop en makaronilåda åt oss idag, så bara den blir klar så ska vi äta!! :)

Har varit ut på en lååångpromenad idag, underbart skönt. Plusgrader men det blåste lite kallare så det var riktigt härligt. Efter vi har ätit nu så ska T räkna lite läkemedelsräkning med mig så jag klarar "tenten" imorgon. Är verkligen urusel på matte, typ endast plus, minus, gånger och division jag kan :P

Nåjaa nu mat.

Utmärkelse...

Jag har fått en utmärkelse av Ann :) Thank you, det var snällt! =)


Har man mottagit en utmärkelse ska man:
-Lägga upp en bild
-Länka till den du fått den av
-Ge vidare till 7 andra (eller fler)
-Lämna ett meddelande på deras bloggar så de får veta att de fått en utmärkelse


Tjaa, jag orkar faktiskt inte "ge vidare" till någon, allas bloggar som jag läser får en utmärkelse! ;)

Lördag

Slö daag.. Har inte uträttat så riktigt mycket, sovd klockvarvet runt inatt så det blev att stiga upp rett så sent i morse :)

Håller som bäst på och plockar bort lite kläder och sånt här, det har sett för bedrövligt ut överallt. Ska snart ta ett varv med dammsugaren så vi kan börja leva igen. Och så håller jag på med maten :)

Får se vad som händer ikväll, inga planer än så långt..


Go Blondinbella!

Blondinbella dansade över förväntningarna bra ikväll, visst?! Dessutom var hon väldigt vacker, tror hon vinner mycket på det. Hoppas nog att hon röstas vidare, hon tycks ju vara den enda (hittills) som tar tävlingen riktigt på allvar.

Helg Helg Helg

Äntligen helg! Fredag dessutom, den bästa dagen på hela veckan. Man har en skolvecka/arbetsvecka bakom sig och hela helgen framför sig.. :) Dessutom brukar fredagar innehålla myys, så ikväll blir det en smirnoff vanilla-apple sourze-7up-lime drink, eller P2 som den hette på Viking Line (rekommenderas varmt!).

Sen så kan man ju inte missa Let´s dance! Har aldrig riktigt hängt med i det "underhållningsprogrammet" förr, men i år ska jag försöka offra mig för att få se hur det går för bl.a Blondinbella och Laila :)

Annars vet jag inte av några planer för denna helg, får se vad vi hittar på.. :)

Brödrecept

Here we go.

Jäsningstid: ca 1 ½ h
200 grader ca 40 min

1 liter surmjölk
50 g jäst
2 dl sirap
ca ½ msk krossad kummin
ca ½ msk anis (jag lade kanske lite mera nog..)
ca 1 msk pomeransskal (malen)
1 msk salt
ca 8 dl rågmjöl
4 dl jästbrödsmjöl
ca 1 liter vetemjöl

Värm upp surmjölken så den blir fingervarm. Smula ner jästen, tillsätt sirap och kryddor. Rör ner mjöl, knåda väl. Täck med duk och låt jäsa. Grädda och pensla under senare delen av gräddningen med sirapsvatten (hälften sirap - hälften vatten).

Jag använde lite mindre vetemjöl och lade till ungefär ett deciliter av råg- och jästbrödsmjölet.
Hade degen att jäsa ungefär en timme, sen lade jag den direkt (ingen knådning efter jäsningen) i tre stycken engångs aluminiumformar (1,5 liters). Fyllde dem ungefär till hälften, sen fick degen jäsa ytterligare ca ½ timme.

Förfärligt goda!


 


Dessa har jag bakat i dag. Oootroooligt underbart saftiga och goda!




Pappas sambo gav mig receptet då vi var till Åland, dock hade hon säkerligen missuppfattat mig vilket recept jag egentligen ville ha, för det var meningen att de skulle bli så mörka som nästan svarta. Men de här jag har här på bild nu så blev faktiskt lyckade så det gör inget fast jag fick fel recept! Mums mums mums! Allt med knådning och sånt skulle vara mycket lättare med en bakningsassistent, men nu har vi ingen sådan så fick knåda med händerna för brinn kära livet :] Om någon är intresserad av receptet så tar jag mig tid och lägger upp det här på bloggen, annars får det vara..

Under tiden jag knådade ihop degen så kokade jag också risgrynsgröt åt mig, tänkte att jag skulle passa på då jag ändå var i farten. Men nu ser köket ut som ett bombnedslag och jag har noll lust att städa upp efter mig. Inte ännu.

Har även "slängt ut" julen i dag, så nu hoppas jag T är nöjd (han har i princip tjatat ända sedan julafton att den ska ut:P).


Tjorven och Skrållan

Låg för en stund sen på soffan med en massa tentpapper och funderade på vad sjutton jag ska hitta på i stället för att läsa. Kollade tvplaneten.se och såg att sveriges fyran visar Tjorven och Skrållan om fem minuter. Jee, jag slipper fortsätta att plugga om en massa mikrober och skit, för en stund iallafall.


Slutet på 2oo8 - Början på 2oo9

Det nya året förde inte direkt med sig någon blogglust för min del, men det börjar väl bli dags för en uppdatering nu.

Måndagen den 29 december satte sig jag och min sambo på bussen riktning Åbo hamn. Vi genomled resan med hunger halva vägen och på båten kom vi. Till Långnäs anlände vi runt kl. 01 natten till tisdag.

Tisdagen gick ut på att utforska Mariehamns REA-utbud, men det var dessvärre inget att hänga i julgranen. Kom iallafall hem med en ny svart kofta och lite smått och gott. På kvällen avnjöt vi tacos/tortillas och gott vin.

Nyårsafton var vi även en snabbis in till stan. Var och tittade om jag skulle ha turen att hitta en ny och relativt billig telefon åt mig, men hittade ingen... Tur att pappa hade en extra åt mig som jag fick ta.
Närmare kvällen var det dags för den efterlängtade nyårsbastun! Superskönt var det! Saknar nog en egen bastu här hemma...

Efter bastun var det dags för mat. Fondue, hemgjorda klyftpotatisar, chili- och kiwisås, sallader och en jättegod chokladmousse som efterrätt.



Middagen slutade med att köksbordet brast och T och pappa var tvungna att ta fram trälimmet :]



Efter maten blev det att sitta och prata samt dricka lite drinkar och vin. Närmare midnatt gick vi upp till min pappas sambos föräldrar och åt räkor, samt skålade in det nya året och såg på raketer.




Nyårsdagen gick i slöhetens tecken. T och jag var ut på promenad i det härliga vintervädret. Närmare kvällen kom matgäster och vi åt gott (igen). Fredag var det packning på schemat och sen färjan över till Åbo. Typiskt nog så fick bussen punktering på ena bakringen någonstans mellan Rauma och Björneborg, så vi blev ungefär en timme försenade. Dock körde chauffören ikapp tidtabellen genom att ta kortare pauser, så väl hemma i Jakobstad var vi bara 15 minuter försenade.

Utöver allt detta så har vi spenderat en hel del med de übersöta katterna! Alltid lika roligt att komma till Åland då man möts av fem fyrbenta gosedjur! :] Så vi har haft en riktigt bra vecka!


Nej nu ska jag ta itu med att fixa ugnslaxen så vi får någon mat idag.

Avslutar med en bild på söta Emma.


RSS 2.0