En uppdatering av mitt liv

Börjar vara en tid sedan jag har skrivit något "normalt" inlägg här på bloggen. Men det händer inte så mycket just nu, trots att dagarna springer iväg och jag tycker att det är program hela tiden. Inte för att jag klagar, men de flesta dagarna består av jobb, jobb och åter jobb. Där emellan så försöker jag hinna plocka upp lite här hemma, umgås med T och se lite av den underbara solen vi har just nu.

Midsommaren spenderades på jobbet (fredag kväll och lördag morgon), så har inget intressant att berätta om det heller.
Men nästa helg är jag ledig och då blir det att spendera lördagskvällen med underbart sällskap och god mat. Äntligen kommer M hem från Luxemburg, så det blir att fira att hon har fattat att komma hem till Finland igen :) Ser framemot det vännen, vi ska hinna med mycket skoj ännu i sommar! :)

De senaste dagarna har det varit jättefint och varmt väder, men jag har ju såklart jobbat. Men idag var jag faktiskt ledig så det blev att spendera några timmar på stranden idag (dock smutsigt vatten så ett dopp lockade inte).. Skönt var det att steka sig i solen. Någon dag blir det nog att bege sig ner till Fäboda och sola så man även kan ta sig ett dopp i havet.

Jag har även fått lediga dagar fixade tills sista vecka i juli så jag sticker ensam iväg en snabbis till Åland då för att få uppleva Vikingamarknaden och en åländsk sommar. Tyvärr får jag inte med mig min älskling denna gång eftersom det är Jakobsdagar och Jaromatch(er) :( Men nog ska jag klara mig iaf..

Det var allt vad jag hade att komma med denna gång. Nu ska jag njuta av fredagskvällen med T, jordgubbar och lite öl. Imorgon blir det kvällskifte och på söndag jobbar jag morgonturen.

VietnamnJag har aldrig varit intresserad av kinesisk-, thailändsk- eller vietnamesisk mat. Redan lukten så har gjort att jag får en mättnadskänsla. Men under min praktik på avdelning 1 nu i vår så beställde de mat från vietnamn-grillen varenda fredag. Beställde en gång och jag blev positivt överraskad! Nu kan jag ju inte påstå att det är godaste "snabbmaten" som finns, men det går riktigt bra att äta som lunch! Dessutom är det ett nyttigare snabbmatsalternativ.

Så just nu sitter jag och äter det som finns på bild. Broiler med nötter och ris till (faktiskt det ända jag har testat och så får det förbli). Sen vill jag inte ens veta vad all sörja innehåller, bäst så... :)

När livet stannar

Fick hem ett paket med böcker som jag har beställt från Adlibris igår.

Började läsa en bok av Malin Sävstam "När livet stannar". Hon och hennes familj samt närmaste vänner var på semester till Thailand december 2004 då tsunamin drog fram. Malin och hennes äldsta son Alex var de ända som överlevde och kom hem tillbaka till Sverige. Malin berättar om katastrofen och om hur hon och sonen genomlevde de första åren efter det tragiska som skedde.

Har bara hunnit läsa de hundra första sidorna ännu men boken verkar vara sorglig, djupt gripande och välskriven! Rekommenderas att läsa! :)


Det lär kallas för PMS

Gaaahh, ibland kan jag faktiskt vara riktigt hemsk. Så hemsk så ingen skulle behöva komma i närheten av mig. Tycker synd om gubben som måste stå ut med mig dessa dagar. Det skulle ju inte vara något om jag inte skulle vara fullt medveten själv om hur elak jag är, men jag vet det och kan inte hejda mig. Hoppas på en bättre dag imorgon, denna är ju helt värdelös.

Trött och slö

Idag är det en sådan "dagen efter" dag. Men mår inte ett dugg skit men är så otroligt trött! Om jag skulle ha samvete till det så skulle jag sova bort hela dagen, men kan ju inte riktigt göra det heller.

P och B var hit igår och vi åt köttfondue :) Sen bar det iväg till Netti och terassen, mycket folk och enormt mycket myggor. Mina fötter är uppätna :/

Men nu ska jag ta och fixa mat och sen ikväll blir det en promenad.


Dukat bordEgo pic

Det gäller att orka fortsätta..

Nyss hemkommen från en länk i hamnskogen i duggregnet.. :) Har varit riktigt flitig med att länka nu de senaste dagarna, det gäller bara att orka fortsätta att vara duktig nu!! Det märks fort hur min kondition förbättras.. Idag sprang jag ganska långt utan att gå en endaste ynka meter.. Faktiskt så är det inte så tråkigt och hemskt att fara ut på länk lite nu som då, speciellt känslan efteråt är wunderbar :)

Det är sommar(terass)öppning på stan ikväll men vädret har inte direkt lockat så det blev ingen öl på någon terass. Dessutom är det dumt att de har öppningen på en onsdag i år, folk (en stor del) ska ju i jobb imorgon..

Sommar innebär jobb

Jag har nu jobbat fyra skift på mitt nya sommarjobb och det har hittills gått bra. Men jag kan helt klart konstatera att jag längtar tills jag är färdig sjukskötare och får börja jobba som "vanligt" folk och njuta av semester sommartid.
Som tur är så har jag mindre än hälften kvar i skolan (om allt går enligt planerna) så vad skulle jag inte orka stå ut.

Har haft en ledig dag idag och har en till ännu imorgon, skönt. Skulle behöva börja städa och packa upp våra väskor från Åland (ja, de ligger fortfarande på golvet ouppackade) men jag kommer mig aldrig för.

Steg upp alldeles för sent imorse så jag är inte ett dugg trött ännu så det blir väl kanske att sätta på en film eller något nu. Älskling har gått och sova så jag får underhålla mig själv.


Åland

Jag lovade ju några bilder från Åland. Har inte varit så riktigt aktiv med kameran, men något har iallafall fastnat på bild. Kan bara säga att vi hade tur med vädret under helgen och det var ju bara fööör sköönt. Ett minus med denna resa var att jag råkade ut för en jädrans tandvärk och var tvungen att knapra panacod ända tills måndagen då jag fick akut tandläkartid och fick tanden tillfälligt fixad.

Efter en tung natt på vägen så kom vi äntligen oss på båten. I väntan på maten så fanns det inte så mycket att göra så det blev att fördriva tiden med öl.
Här har bor min far och hans sambo.
Helgen var ju bara för underbart varm och fin så vi spenderade mycket tid på terassen.
De fyrbenta hårbollarna var självklart med överallt. Här har jag Emma ute i det fria så hon fick springa av sig lite.
Vad är bättre än en kall öl i solen?
T och jag begav oss ut på en cykeltur i söndags för att fläkta av oss. Ålands natur är bara för vacker!
T ute och cyklar.
Hamnen och simstranden nära pappa och Ingers.
I söndags tog jag även med mig T ut på en biltur så långt norrut som man kan komma på Åland. Härifrån går skärgårdsfärjor till Finland.

Bäst att njuta av den varma kvällssolen så länge den varar.

Jag och hårbollen Hilla.

Sista dagen var vädret inte direkt något att hurra för. Var meningen att vi skulle ha tagit båten över denna sjö och åkt och sett till pappas sambos föräldrars sommarstuga, men vi fick nöja oss med att veta på ett ungefär var den ligger.

Här i väntan på färjan hem. Vi åkte dock

inte med Silja Line, men den kom in först och hamnade på bild.

RSS 2.0