Bilder - Ylläs

Jag hinner inte ladda upp så många bilder nu, men ni ska iaf få se var vi bodde över påsk då vi var upp till Lappland. Mera kommer sen närmare helgen!

Nu ska jag rusa till bussen, vi hörs på onsdag eller torsdag!

Härligt vårväder

Vilket underbart väder vi har fått njuta av denna helg. Dock har vi mest bott i bilen, men iallafall.. Får hoppas att det håller i sig och att det är soligt på vappen, ifjol tror jag minsann att det var härligt väder.

Imorgon börjar andra praktikavsnittet då. Antar att det blir en hel del introduktion på avdelningen så dagen kommer att gå snabbt. Efter jobbet blir det att hoppa på bussen och styra kosan mot Vasa där pappa väntar på mig. Tisdagen går i fixandets tecken, det är en hel del som måste göras nu efter farfars bortgång. Onsdag är det begravning :(

Men efter regn kommer solsken, så på torsdag ska vi ta och fira vappen i Sandsund hos Å och T, samt inleda grillsäsongen med Nisses biffar!:) Därav hoppas jag på bra väder.

Ny leksak :)

T har skaffat sig en ny leksak. Lite dyrare leksak än vanligt, men jädrans snygg och bra är den :)

Det jag talar om är en bil, närmare bestämt en Mazda 6 sport, årsmodell 2006. Så jag har numera en väääldigt nöjd pojkvän :) Men det har han nog all rätt till att vara...

Vardagen går vidare

Jag tar just nu vardagen som den kommer och allt känns lite bättre nu. Jag vet att farfar har det bra var han än är, och han finns alltid med oss. Självklart går mitt humör lite upp och ner, men det ska väl det få göra efter en sådan här sak. Begravningen kommer att bli tung, men skönt sen när den är över.

Utan min älskade pojkvän så skulle jag inte ha klarat mig igenom detta. Han har varit ett enormt stöd för mig och jag har alltid fått gråta upp efter hans axel. Tack för att du finns T!

Praktiken på första avdelningen (kirurgiska) börjar lida mot sitt slut, jag har sista arbetsskiftet idag. Nästa vecka börjar jag på en inremedicinsk avdelning. Ser inte riktigt lika mycket framemot det, men hoppeligen blir jag positivt överraskad och får lära mig en hel massa där också.


Tears in heaven


Tillägnar denna underbara låt åt farfar.

När tiden står stilla

Två dagar sedan farfar somnade in. Känns som om det var för en timme sedan. Saknaden blir bara större för var dag som går och jag har börjat förstå att jag aldrig kommer att kunna se, röra eller höra honom längre. Mest skrämmande just nu är att jag inte kommer ihåg hans röst. Jag vet absolut inte hur min farfar har låtit :(

Det känns som om mitt hjärta skall gå i tusen bitar. Tårarna är slut, lika som farfars liv.

Hoppas verkligen att vi kommer att träffas igen en vacker dag.

Saknar dig.

Sorgens dag

Idag, lördagen den 18 april kl. 11.23, somnade älskade farfar in.
Försöker hitta orken att gå vidare, men just nu känns allt så tungt.
Kommer alltid att komma ihåg farfar med ett leende på läpparna, han har alltid varit där för mig och kommer fortfarande att vara det. Oavsett var han än är.Sov i ro, saknaden är oändlig.

S]-[oPP!ng mitt i alltihopa

Eftersom jag inte orkar skriva en massa text så bjuder jag på lite bilder av min (vissa saker vår) senaste shopping. Jag kan säga er, tröstshopping är inte illa.


Taklampa i vitt glas från IKEA, Haparanda.
Fönsterlampa från IKEA, Haparanda.Mina nyaste älsklingar!!
I just love them. Min älskade T köpte dem åt mig som en tidig födelsedagspresent vid Andiamo, Vasa igår <3


Gladiatorskor från Skopunkten i Haparanda. 


BH:n från H&M.

Sparlåga

Uppdateringen från Lappland lär få vänta ett bra tag nu. Tråkiga saker inom familjen håller på att hända så jag prioriterar mig och min familj just nu och hoppas att vi kommer oss igenom detta. På något sätt.


Hemma

Hemma från Ylläs är vi. Men vi har inget internet hemma så jag återkommer kanske imorgon.. Eller i övermorgon.. :)

Ja just det..

..tänkte glömma att önska er en

RIKTIGT GLAD PÅSK!


Njut av den utlovade solen och värmen, hoppas den är kvar då vi kommer hem.Nu ska jag snart sticka iväg på kvällsskifte...

Inget påskpynt i år

Det känns lite konstigt att inte ha björkkvistar eller videkissor pyntade med färgglada fjädrar i år. Jag är uppväxt med en hel del påskpynt, allt från påskgräs till massor med prydnadspåskhäxor, så detta är nog första året utan detta.

Som ni kanske kan läsa mellan raderna, så har jag bestämt mig för att åka med till Ylläs imorgon. Både för min egen skull (så jag ska slippa bort lite från allt detta) och för min pojkväns. Han skulle ju ha stannat hemma med mig om jag inte skulle ha åkt, men tycker nog att han ska få åka och ränn slalom då han har sett framemot det nu.

Packångest planerna krossades

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om min packångest inför Ylläs resan, men det blev lite ändrade planer. Just nu orkar jag inte tänka på någon packning. Dels för att det har varit en j*vla dag igen och dels för att jag inte vet om det blir någon Ylläsresa för min del.

Jag tror att jag tar på mig för mycket ibland, det påstår iallafall folk i min närhet. Men vad kan jag göra åt det då jag är så fruktansvärt rädd och det gör så ont i mitt hjärtat med tanke på vad som komma skall. Jag vill vara med in i det sista, det är det minsta jag kan göra. Men att förstöra en hel påsk och en planerad resa genom att vänta och åter vänta, det är som att plåga sig själv och begränsa sitt eget liv. För tänk så ändras inte något utan det är stabilt, då har jag suttit hemma helt i onödan.

Men återigen, att sticka iväg till Lappland och sitta fast där om något tråkigt skulle hända, det skulle bara kännas otroligt jobbigt och jag skulle få skuldkänslor. Suck. Som ni märker så har jag det inte så lätt just nu. Återstår att se imorgon hur jag (vi, T stannar hemma med mig om jag gör det) gör, men att tänka på någon packning är uteslutet just nu. Vete sjutton när jag menar hinna med det isåfall, har kvälsskifte imorgon.. Ett senare problem.

Snörvel

Halsen är ganska bra idag, men nu har jag fått snuva och feber istället. Passar väldigt bra då jag jobbar i helgen. Ska befinna mig på kvälsskift om en timme, så handledaren får avgöra om hon vill ha mig där eller inte. Helst skulle jag vilja bli hemskickad för mitt huvud känns som en tio kilos klump, men har ingen chans att jobba in förlorade timmar heller då min arbetslista är fullspäckad. Skulle vara bäst om jag får timmarna "till godo".Update: Febertermometern på praktiken visade tillräckligt högt så blev hemskickad från sjukhuset. Nu är jag "sjukskriven" fram till måndag. Lika så bra så får jag vila upp mig så jag är på fötter igen på torsdag. Var och handlade blåbärssoppa åt mig så nu ska jag ligga på soffan resten av dagen.

Missa inte!Missa inte ikväll :)

Gina Tricot Grand Opening


Som säkert alla vet (nästan) vid det här laget så öppnade Gina Tricot i Vasa igår. Jag åkte självklart via då jag var påväg hemåt från Malax.

Jag möttes av en massa "teinin" som desperat stod och försökte hitta något att köpa. Kläderna föll på golvet och folk trampade på dem med sina smutsiga skor. Inte så konstigt att nästan alla ljusa klädesplagg var smutsiga, för expediterna sprang efter och plockade upp dem tillbaka på sin plats. Tyckte även att det inte var något speciellt med deras kläder, en helt vanlig klädbutik helt enkelt. Men om jag någon gång behöver en klänning eller festtopp så vet jag vart jag ska gå och söka. Affären bestod ju till stor del av sådant.

Antar att det helt enkelt var för mycket folk där igår. Ett plus är ju att kläderna inte är så dyra, passar bra åt en studerandes plånbok. Nog ska jag väl ge stället flera chanser, förhoppningsvis är det lite mindre folk där nästa gång.

Våren för alltid med sig...

... sjuk hals för min del :( Fattar inte varför jag ska ha ont i halsen femtusentrihundrafem gånger i året trots att mina tonciller är bort opererade. Värst är det alltjämt på våren och jag är alltjämt förberedd på att det ska komma, men det är lika hemskt varenda gång. Bäst för mig att jag är FRISK nästa vecka. Dels för att jag ska kunna åka och hälsa på farfar och dels för att vi åker till Lappland och det är påsk!

Hoppas bara att jag inte smittade ner farfar eller farmor igår.. :/

Slutade en timme tidigare idag och nu sitter jag här och dricker varm saft. Bara T kommer hem så ska vi småningom åka och handla. Jag ska fixa en tonfisk-makaronisallad åt mig så jag har något att äta i jobbet i helgen :) Sen kommer det ju Talang 2009 ikväll också.

RSS 2.0