Sömn är underskattat

Saldot blev knappt 2 ½ timmes sömn nu efter jobbet. Skulle ha fått en timme till, men de där j*vla grannarna snätt ovanför oss höll ju på och rev huset. Vete sjutton vad de sysslade med, lät som om någon var arg och var på god väg att sparka sönder dörren. Arrrrrrgh, finns faktiskt folk som kanske sover ännu lite före kl. 11!!!!

Nåja, nu ska jag försöka få i mig lite frukost, sen ska jag försöka få T upp från stolen så vi får åka...

Igen

Bara för att tycka synd om mig själv så måste jag skriva ner att jag snart ska i jobb, alltså kl. 22-08 står på schemat. Kul? Nej! Jag hatar verkligen nätter, hatar att vara själv. Usch, maginnehållet vrider alltid sig runt några varv timmarna innan jag ska på nattjobb. Hoppas det blir bättre i framtiden med tanke på mitt yrkesval, men jag tror nog att det är lättare på en avdelning där man inte är den enda som är i jobb.

Nåja, hem och sova några timmar imorgon bitti, sen bär det iväg till Kokkola för att inhandla julfestkläder och sånt.

Tack för att du finns!

Idag är det fyra år sedan som jag för första gången steg på bussen till Jakobstad. Fyra år sedan Timo och jag blev tillsammans. Dessa år har varit de bästa i mitt liv, han är det bästa som har hänt mig.

Körde hem i det helvetiska föret från Vasa idag. Då jag kom hem så höll T på med maten, underbart gott var det. Fick även röda rosor och choklad :)

Jag älskar dej T!

Morotsplättar über alles!

Har ni ätit morotsplättar? Om inte, GÖR DET. Annars går ni nog miste om något otroligt fantastiskt gott! =) Ännu godare blir det om man äter dem med lingonsylt. Det var en kompis som berättade för några år sedan att hon åt morotsplättar. Lite skeptisk var jag nog till en början, men man kan ju inte uttrycka sig om saken innan man har smakat. Men de är otroligt goda :]



Så nu ska jag käka lite morotsplättar innan jag (om jag orkar) tar itu med finskan och ett annat skolarbete.


Tiden springer iväg

Konstaterade just hur lite dagar det egentligen är tills jul. Har inte riktigt hunnit med att tänka på att det verkligen är mindre än en månad tills 24 december.


» Sofforna som vi beställde för sex veckor sedan kommer om ungefär en vecka! Sju veckors väntetid lät som en sjukt lång tid då, men de är ju snart här och jag tyckte att vi nyss beställde dem!


» Jag och min pojkvän har 4-års dag imorgon. Hallåå, var det inte för bara några månader sedan som vi hade 3 år?!


» Instels julfest närmar sig med stormsteg. Konstaterade idag att det bara är två veckor (på fredag) tills den dagen, trodde det var mycket längre. Hmm, kanske jag måste börja fundera på vad jag ska klä på mig..


» Eftersom det bara är två veckor kvar till julfestet så betyder ju det att det bara är två fredagsfinaler kvar av Idol innan den "riktiga" i Globen. Det har gått otroligt fort, tycker att Idol just började (Ja, Idolfantast som jag är - men suger rejält nu utan Anna, hon och Kevin skulle ju stå i Globen juh).


» Endast två veckor kvar i skolan innan jullov förutom denna... VAH!? Tycker ju att vi just började!! Inte konstigt att vi ska ha alla finskatenter inom loppet av drygt en vecka.


» T fyller snart 23 år, tyckte han just fyllde 22.


» Vi åker till Åland om knappt fem veckor.



Jaa jag hinner ju inte med. Och eftersom finskatenterna närmar sig så ska jag börja läsa på första deltenten ikväll. Nog för att jag redan har tjuvstartat, men riktigt på allvar alltså.
 


Snart ny vecka igen


Från promenaden idag innan snöovädret började


Har haft noll lust att blogga i helgen, har inte orkat helt enkelt. Men nu har jag så pass tråkigt så jag kan ta mig tid och skriva ett blogginlägg.

I fredags var jag ledig från skolan (som de flesta andra fredagar) och jag pysslade på lite här hemma, var och handlade och sprang lite på stan. På kvällen fixade vi till jättegod mat (hemgjorda gräddpotatisar i ugn och nötfilè med pepparsås) och drack en flaska vin. Sen senare såg vi på en film, som dock inte var så bra som vi hade hoppats (slutade med att vi inte såg den till slut heller).

Julöppning på stan var det på lördag. Jag var in till stan en sväng, sökte en julklapp som inte fanns. Skulle via torget och äta risgrynsgröt, men då jag såg kölängden så traskade jag snabbt hemåt. Kvällen spenderades framför tv:n, inte så värst givande för det kom inget att se på.

Idag har det även varit en slödag! Har sett på Idol reprisen, varit ut och gått och diskat typ. Nu har vi värsta snöovädret här, blåser så utav sjutton. Men jag ska trotsa stormen och bege mig till K-market så småningom.

Imorgon blir det att åka till Vasa fast vi är lediga... Suck. Men det börjar väl bli sista måndagen jag måste spendera i skolan nu fast läseordningen visar ledigt. Förståss så är det bara två måndagar kvar efter denna innan jullov.. Vi har ett skolarbete som ska in på onsdag så det är nog bara att sätta sig med gruppen och skriva för brinn kära livet eftersom vi inte är ens halvfärdiga ännu. Hamnar väl antagligen att ta bussen till Vasa imorgon p.g.a detta ovädret, vill inte hamna i diket typ i Oravais eller något.

Det är underbart att sova

Som rubriken säger så tycker jag om att sova. Väckarklockan ringde 07.00 imorse - jag steg upp kl 10 :D

Nu blir det duschen, sen tentläsning. Efter tenten får jag åka hem till Jeppis :D

Nytt

Har varit in till stan en sväng nu på förmiddagen, vi börjar först kl 13.00 idag så. Var till Anttila och köpte nya gardiner till tv-rummet i Jakobstad (måste ju skriva VAR eftersom jag vistas i två lägenheter..). De vi har nu felar inget, men de är blåa och passar därför inte in längre då vi får våra nya soffor. Nu blev det gräddvita med bruna rutor i "grupp" lite här och var. Kanske jag lägger upp en bild sen nångång då vi har fått våra nya möbler. Det är bara en ny matta som fattas, den ska vi väl nog också hinna skaffa så småningom!

Bestämde mig för att åka till skolan och äta då jag var på stan. Ville ha husmanskost och man hittar knappast billigare mat än här. Så dagens lunch blev en supergod köttsoppa med pannkaka och sylt. Njami!:)
Har suttit och läst lite på morgondagens tent nu medans jag har väntat att klockan ska gå...

Jaa-a hörni..

Här ligger jag med datorn i sängen och tar en paus från alla tentpapper. Känns som om inget vill fastna i mitt huvud, allt snurrar bara runt. Får nu se hur tenten går på torsdag, skulle ju vara kul om en stor del av alla delar skulle bli godkända! Men jag har inte så stora förhoppningar, tar det sen då tentresultaten kommer.

Ska snart mumsa i mig en bananyoghurt och se på "halv 8 hos mig", skönt med lite annat än läsande!

Jag vill hem till Jeppis, hem till min pojkvän. Men får väl nog så lov och vänta tills torsdag.



Glögg och årets första

Var för en stund sen ute på en promenad i halkan. Det kom snö blandat regn ner. Inte så trevligt då det kommer regn ovanpå snön som vi har fått över helgen så det gällde att vara försiktig. Var via Halpa-Halli på hemvägen och handlade strumpor åt mig (de flesta av mina strumpor har ju hål, konstigt nog...). Glögg och Annas pepparkakor slank också ner i korgen så nu avnjuter jag varm glögg :)

Imorse var jag ute på ett snabbt ärende och i samma veva köpte jag årets första julklapp. Mer än så kan jag inte avslöja här!:) I övrigt så har jag spenderat en stor del av dagen med att läsa på tent. Men jag är typen som inte kan sträckläsa (tappar koncentrationen) så ett X antal pauser har jag nog tagit. Om det absolut inte kommer något på TV:n nu så tror jag nästan att jag ska läsa lite gynnekologi till, sen får det räcka för idag.

Höhh var och tryckte på någon konstig knapp på tangentbordet så texten blev kursiv och nu får jag inte bort det.. Nåja, säkert kan ni läsa för det fast det är med kursiv text en gång.

:]

Jag är lycklig! :)

Med detta blogginlägg avslutar jag denna snöiga och trötta arbetsdag, ska nu krypa ner i säng med min älskling!

Natinati


Snabbshoppat

Det blev ingen lång stund på stan men T hittade det han skulle ha. Bl.a en väldigt snygg tröja fick han med sig hem :)
Jag hittade även en tröja åt mig i förbifarten men inga underkläder.





Ändrade planer

Alltjämt då jag vet att jag måste läsa på tent så kommer jag på en hel massa andra saker att göra. Förutom diskningen så städade jag wc:n och skribbade duschen med Vim. Då jag höll på att sopa golvet i "hallen" så kom T hem. Nu ska vi snart gå in till stan, T ska shoppa kläder tror jag och jag ska se om jag hittar några nya underkläder!

.... Allt för att inte behöva läsa på tent.

Osocial

Idag är det en sån dag då jag är så osocial som man bara kan bli. T ska till Kokkola ikväll på bastukväll med sina arbetskompisar + chefer och jag ser faktiskt framemot att få ligga hemma på soffan och vara lat. Rå om mig själv, äta risgrynsgröt och se på Idol! En perfekt fredaskväll för mig. Det är och har varit så mycket i skolan den senaste tiden så det ska bli skönt att få koppla av lite. I helgen blir det jobb, kvällskift imorgon och morgonskiftet på söndag.

Nu skulle jag behöva ta itu med tentläsningen, jag steg upp i tid imorse för att börja... Men jag åkte och handlade istället, sen var jag till Halpa-Halli och handlade julkort :]

Om jag riktigt riktigt skulle vilja göra min T jätteglad då han kommer hem runt 13 så skulle jag ta itu med disken nu. Det är hans disktur och jag kan slå vad om att han har noll lust med det innan han åker ikväll. Men det var ju det där tentläsandet också.. Äh, disken först så han blir glad, läser hinner jag göra sen.


Ressjuk!

Jag vill ut och resa! Har suttit och surfat runt på Tjäreborgs hemsida nu en stund och kunde konstatera att de har sjukt billiga resor jämfört med andra resebyråer. Senast i sommar ska jag bort och se något annat än Österbotten och Åland. Och flygväg ska det vara.

Sitter och väntar på mamma, hon ska nog få börja komma nu för jag hungrar ihjäl!

De är så bra




Shopping/"fönstertittande"

Så småningom ska jag åka till skolan (på en ledig dag) och skriva på en rehabiliteringsplan med min grupp. Känns lite surt att behöva vara i skolan på en föreläsningsfri dag, jag skulle lika bra kunna vara i Jeppis. Men nåja, det går då man vet att något måste göras...

Det är meningen att mamma ska komma in till Vasa runt 15.30 någon gång, så då ska vi åka in till stan och gå runt i affärer. Antingen blir det shopping för mig eller "fönstertittande". Behöver en festligare topp till Instels julfest (T:s jobb) i december så kanske jag hittar någon fin i stan! Dock ska jag hålla i mina pengar, restskatten ska snart betalas.

Men nu ska jag gå och borsta mina tänder, packa skolväskan och bege mig iväg.

Vi hörs :)

Sjukt mycket

Det är sjukt mycket på gång i skolan nu. Jag har kommit fram till att jag är stressad. Det sista jag tänker på innan jag somnar är allt som kommer emot i skolan just nu, sen är det det första jag tänker på då jag vaknar också. Vi håller som bäst på med en nätkurs som har ett jobbigt arbete och man har väldigt mycket ansvar eftersom vi inte har några föreläsningar i klass överhuvudtaget. Arbetet ska in om en och en halv vecka. Sen har vi en jättestor tent nästa vecka också, otroligt mycket att läsa. Har inte ännu heller varvat ner efter hemtenten som blev inlämnad förra veckan. Jag hatar då allt måste komma på en och samma gång! De som planerar våra läseordningar skulle ju kunna tänka ut det hela lite bättre och sprida ut alla arbeten och tenter, men näää.. Allt på en och samma gång.

Dessutom hamnade jag att åka till Jeppis igen efter att vi var färdiga med ett skolarbete (faktiskt ett väldigt ROLIGT sådant :O) idag. Var tvungen att åka hit för en bok som fanns på bibban men inte någonstans i Vasa. Nåja, jag får ju vara hemma med min älskade T :)

Nu ska jag kanske se på lite andra avenyn så jag kopplar bort skolan lite... Sen har jag tänkt mig ut på en lenkki, duscha och läsa på tent.



Farsdag

Idag är det då pappornas dag. Pappa ringde igår och tackade för farsdagspresenten och det fina kortet. Han hade blivit rörd av versen som var på kortet, dessutom då han fick veta att jag tycker det stämmer SÅ bra in på honom :) Den var verkligen fin.

Har hunnit ut på en promenad nu på förmiddagen, stan var i princip folktom.. Bara jag och några mummun som var ute. Då jag kom hem gick jag i duschen och jag trodde faktiskt att jag skulle svimma då jag stod där. Har en så fruktansvärd mensvärk denna månad, värre än vad det brukar vara! Karar har nog det bra, slipper alla månatliga plågor.

Nåja nåjaa.. Vi ska snart bege oss till T:s föräldrar på farsdagslunch. Ryktas att vi ska få wienerschnitzel, mums! :)

Mysig hemmakväll

Efter allt körande idag så ska det bli skönt med en lugn och skön hemmakväll. Det blir att se på film och äta popcorn :) Men först ska jag vänta hem T, han åkte med sin syrra till sin farfar på lite farsdagskaffe...

Under tiden som jag väntar så ska jag läsa igenom alla blogginlägg på bloggkoll som har kommit under dagens lopp!

Ha en skön lördagskväll allihopa :)

Helg!

Då har vi återigen fredag här. Har varit ledig idag och jag tänkte sova länge imorse men vaknade rätt så tidigt med sjuk mage (har haft det i princip hela natten). Vi har inte heller någon värkmedicin hemma, måste inhandlas idag. Som räddare i nöden hade jag en panadol i handväskan så jag klarade iallafall natten. Vissa dagar i månaden klarar jag mig inte utan värkmedicin.

Igår hade vi en lång och tung dag i skolan, 9½ timme. Kom hem rett så sent så jag orkade just inget annat än att ligga på soffan och stirra på tv:n.

Ikväll blir det en skön hemmakväll med Idol. I morgon ska vi åka till farmor och farfar för att fira farsdag, jag ska fixa till en tårta åt honom :) Pappa fick nöja sig med ett kort + en veikkaus julkalender och en onnen sanat. Lite synd då man inte har möjlighet att fira sin egen pappa då det är farsdag, men vad kan man!

Nu ska jag vänta hem T så vi småningom får åka och handla helgens mat!

På annan ort

Nyåret firas på annan ort i år.. :) Ska bli skönt med lite minisemester efter all julstress och mat! Biljetterna är bokade, det är bara 29 december som ska komma nu då.

Håller som bäst på med en storstädning här hemma. Börjar även känna mig smått hungrig, kanske jag kan börja äta min frukost nu. Fick sjuk mage mot morgonsidan imorse och det har hållit i sig hela förmiddagen så har inte velat äta något.


Färdigt

ÄNTLIGEN har jag färdig min "egna" del i hemtenten som ska in imorgon. Nu är jag trött på att se allt från artrosis coxae l.dx, DM typ 1, HA, FA, COPD, olika mediciner, preoperativa förberedelser osv.... Icke att förglömma: labbsvaren och referensvärden. Låter kanske som japanska för många, men det är nog bara vardag inom området som jag studerar.

Sitter nyduschad och väntar på Andra Avenyn, men det börjar ju riktigt just... Trött är jag också, tur man får sova imorgon. T och jag har sett på en film ikväll, riktigt skönt att få ligga och vara lat i soffan efter en dag på jobbet. På tal om soffa så är det "bara" ca. en månad kvar tills våra nya anländer *väntar*


Alla helgons dag / Halloween

Röd dag i kalendern idag. Känns precis som om det är en typisk tråkig söndag. Här blir det inte mycket till Halloween firande. Jag ska inbefinna mig på jobb om en timme och 20 minuter... Har noll lust, skulle verkligen inte orka :( Men nåja, det är ju 100% på lönen iallafall idag + kvällstillägg.

Nu ska jag börja på med matlagning så jag får något i mig innan jag åker iväg!

RSS 2.0