Till Er


GOTT NYTT ÅR!!!
 ...lite i förskott...




Nu sticker vi till Åland, tjohejj (:

Jag får något fel...

Om inte min mage snart reder upp så får jag något fel. Har sjuttsingen försökt med allt nu efter att jag kom hem från jobbet. Värkmedicin, imodium, jägermeister, absinth..... Men fortfarande har jag sjuk mage :( Vill varken få flunssa eller spysjukan/diarré ("magafare") nu inför vår Ålandsresa. Jädrans jobb, det är därifrån jag har dragit alla mina krämpor...

Nåja, något sånär packat har jag nu fått det iallafall. Resterande saker är jag tvungen att packa ner innan vi åker i morgon. Nu ska jag bara slappa framför datorn/tv:n fram till kl. 21. Då ska vi se på Irene Huss: Glasdjävulen.

Huomenna

I morgon sticker vi iväg till Åland. Ska bli skönt att få komma bort lite. Jag hade dock stegring igår kväll, så jag hoppas innerligt att jag inte blir sjuk så länge som vi är borta, det skulle vara mindre kul. Men vad ska inte jag klara mig, har ju klarat av att jobba också.

Jag lever

Någon dag sedan sist nu. Har bars inte riktigt haft lusten och orken att blogga under julhelgen, har varit fullt program alla dagar!

Julafton så jobbade jag ju som sagt kl 7-15. Det var en upplevelse för sig. Mysigt men ändå jättestressigt, jag hann knappt sätta mig ner på hela dagen. Då vi var hos T:s föräldrar på eftermiddagen och åt julmat så trodde jag på sant att jag skulle somna, längesen jag har varit så trött efter jobbet. Men det gick, dock åktte vi hem runt en 21 tiden på kvällen.

Juldagen blev ett litet stressmoment. Vi for hem till min familj där vi spenderade dagen med att halft stressa runt. På kvällen åkte jag till M en stund, men de skulle ut till krogen så jag åkte tillbaka hem. Fanns ingen chans att jag skulle bege mig ut på krog på juldagen och trängas, usch. Konstaterade då jag kom hem att om jag skulle ha vetat detta så skulle vi absolut inte ha haft så bråttom hem från mammas, så det var lite synd nog... :S

Igår jobbade jag, det ska jag även göra idag och i morgon. Kan berätta att jag har noll lust. Men nu först så ska jag och min pojkvän åka ut på stan och mellandagsshoppa lite.

Julafton imorgon

Då var det bara tre timmar kvar tills årets julafton då. Har nog fått lite julstämning efter att snön kom, men ändå så känns det nog inte likadant längre som det gjorde då man var liten.

Ska bli mysigt att få stiga upp kl. 6 imorgon bitti då det är som mest stilla överallt. Sen hoppas jag att jag hinner med på jobbet imorgon och inte behöver stressa ihjäl mig. Efter att jag slutar så blir det att åka hem och duscha, sen beger vi oss till T:s föräldrar och firar jul där.



Men ni ska ha en riktigt
GOD JUL !!
Ät så ni spricker!:)



Jag tror...

... på en vit jul i år, gör ni?


Taget för en liten stund sen från våran balkong.

Julveckan!

Hej hallåå!

Idag är jag på ganska bra humör, det är ju dan före dan före dopparedan idag! Hade trott att jag skulle vara helt ledig och sysslolös idag, M hade tänkt komma hit och jag hade menat fixa det sista inför julen. Men så fel man kan ha, fick ett telefonsamtal nu på förmiddagen som i princip löd "Kan du jobba 14-22 idag?" Javisst kan jag det!

Jag hann iallafall ett snabbt varv in till stan idag. Var tvungen att springa in via Halpa-Halli så jag inte skulle behöva svälta innan kl. 22 ikväll. Så nu har jag kokat risgrynsgröt och plommon-russinsoppa =) Supergott! Det gäller att passa på att äta gröt då inte T är hemma, eftersom han totalvägrar allt som heter gröt.

Annars så hade vi det supermysigt vid Sesam igår. God mat, gott vin och trevligt sällskap.

Sunday morning

Söndag igen, inte för att det spelar så stor roll för mig vad det är för dag. Vi har varit lata här nu på morgon kvisten, låg länge i sängen och drog oss. Skulle behöva ta itu med frukosten och diskandet, det kommer nämligen mera folk hit och firar T om 2½ timme.

Ikväll ska jag ut och äta med två av mina tjejer till Sesam. Ska bli riktigt kul, speciellt då man inte har sett M sedan hon stack iväg till Luxemburg i slutet av sommaren. Vi har mycket att uppdatera oss om :)

Men först var det ju frukost och diskning jaa...

Grattis!

Idag fyller min älskling hela 23 år!
Gamelöjde :]

Som bäst sitter han och kämpar med sin smörgåstårta i köket, jag skulle behöva gå och skala några potatisar så vi hinner äta idag. Sen blir det kalas ikväll då, kanske en film efter främmandet har åkt hem. Vi såg på Göta kanal 2 igår, riktigt skoj var den :)

Fenomenet som jag hatar...

Idag efter jobbet begav jag mig in till stan på jeansjakt. Det är nog något av det värsta som finns i klädväg, gillar inte alls att söka efter jeans! Dessutom är ju de som sitter bra så himla dyra. Kom iallafall hem med ett par Levi's. Tur att jag inte köper byxor alldeles för ofta.

Ikväll har jag suttit och sett på då T har fixat en smörgåstårta och nu ligger jag bara och latar mig på soffan. Vi ska se Göta kanal 2 ikväll, sen lär det bli tidigt i säng.. Sov jättedåligt sist natt igen, eller egentligen inget alls.

Nu är det slut...

Nu är det slut på latandet, efter att jag hade uppdaterat bloggen förr idag så ringde min chef från DGH och frågade om jag kunde ta ett morgonskift imorgon. Det var precis som om hon hade läst mina "lathetstankar" och tyckte att det börjar vara dags att det blir ett slut på det hela :P Såklart tackade jag JA, börjar ju sakna mina gamlingar ;-)

Har som bäst en tigerkaka på gräddning, men jag har mina aningar om att den inte kommer att bli till något. Smeten såg inte så aptitlig ut innan jag satte den i ugnen. Den innehöll i princip en massa margarinklumpar, men förhoppningsvis fattar de att smälta i ugnen.

Lazy days

Kom på att jag inte har uppdaterat här på någon dag nu. Men jag gör ju inte så mycket om dagarna heller, latar mig så mycket så jag blir lat att skriva också.

Det som är farligt då man är ledig är att man sover bort halva dagarna. Tycker det bara blir senare och senare, idag steg jag upp halv 12 :)

Den lilla snö som vi har håller på att försvinna, det blir nog en mörk jul i år också  :( Suck... Man får ju inte direkt någon julkänsla då det bara regnar och slaskar i DECEMBER!

Nu ska jag bege mig in till stan och se om jag hittar några snygga SNÖ of Sweden eller Dansk smykkekunst smycken. Jag har en pojkvän som desperat behöver förslag på en julklapp till åt mig. Det tråkiga är ju att jag vet ju allt vad jag kommer att få av honom i år då, men jag är väl inget litet barn längre.. :)
Sen blir det att slänga ihop en kaka, det blir kalas här på lördag!

Tävling LED



Tävla i
Tumadres blogg !

Jullov!

Hade sista tenterna (finska) innan jullovet idag, så nu är jag då ledig fram tills nästa år :) Känns skönt, ska bara slappa nu fram tills julafton (om nu inget jobb dyker upp). Gick och sov efter att jag kom från Vasa idag, frös så otroligt, mådde skit och kände mig allmänt hängig. Skulle inte orka bli sjuk nu...


Lucia

Vi steg upp kl 13.30 idag, uups. Men sådär är det då man inte hittar i säng innan kl. 4 på morgnarna.
Har inte varit ett dugg dålig idag, sov antagligen bort allt :) Är bara lite trött, men sånt hör väl till.

Snart ska jag gå in till stan och se på luciatåget med C. Efteråt ska vi åka på kalas.

Lyckad kväll

Det blev en jättebra julfest i år :) God mat, trevligt sällskap och god dryck. Vi stannade ända tills ungefär 00.00 vid Jugendsalen (ett hotell där julfesten hölls). De hade livemusik där så det var helt okej. Sen bar det iväg till Netti och sen till Stadshotellet. Klockan är nu halv fyra och vi kom just hem. Har dansat en helt del med H på stads så jag var nöjd med kvällen och det passade utmärkt att vi lämnade dom andra för att bege oss hemåt. Hoppas dock att man slipper krapulan imorgon, men jag har varvat med en hel del vatten ikväll (trots all sprit) så ska väl hoppas på det bästa.

Nåja, imorgon blir det en hel del slöande + kalas.

Godnatt!

Och Kevin vann, men det var ju ganska klart :)

Nyfriserad och julfest

Nu har jag varit och tömt, mitt annars så tomma bankkonto, till frissan. Blev en helt vanlig brunfärg idag och så lite klippning. Sen fixade hon håret åt mig tills ikväll, så nu har jag lockar :) Hoppas bara de håller tills ikväll, om inte så blir jag väldigt sur, det kostade ju också att "styla".

Ikväll är det då dags för årets julfest, det ska bli riktigt kul! J & J skulle väl komma hit innan också :)

Nu ska jag städa upp lite här hemma så jag får tiden att gå. Sen så kommer även C hit och äta julstjärnor med mig.

P.S Jag sitter här och är skitnöjd, för jag och min grupp fick en 5:a i rehabilitering & habiliteringskursen (full pott)! Trodde inte det eftersom vi inte har haft någon undervisning i klass, men vad skulle nu inte vi lyckas ;)

Bäst

Detta är nog den bästa julsången som finns.


Julradio

Har hittat en jättebra webradio som endast spelar julsånger :)

Gå in och lyssna på årets julradio här .


De har kommit

Igår fick vi våra soffor !! :D Dock var de lite större än vad de såg ut att vara vid möbelaffären så det blev lite trångt, men de passar ändå jättebra här! Dessutom är de suveräna att ligga i :)

Hade fullt upp hela dagen/kvällen igår så hann inte blogga alls. Efter att vi hade fått sofforna uppackade åt vi, sen var jag in till stan och sökte en filt. T:s föräldrar var hit och drack kaffe och så var jag till Kållby efter några Oriflame produkter av pappa (äntligen!). På kvällen innan vi gick och lade oss så såg vi på en film :)

Idag skulle jag behöva lästa på infektionssjukdomar tenten som är imorgon samt på finskatenten. Fick annars finskan flyttad till måndag så det lättade lite denna vecka, skönt :)

Sekaisin

Hur mycket är det menat att en hjärna ska klara av egentligen? Min hårdskiva i huvudet börjar vara full nu. Det går trögt och ingenting fastnar längre. Har läst och läst och åter läst finska ikväll men inget fastnar och jag glömmer bara bort vad jag håller på med.

Jag är trött, led och på dåligt humör. Ska verkligen bli skönt med jullov, bara man orkar kämpa in i det sista :(

Sista veckan

Imorgon är det skoldag nummer ett av tre, sista veckan innan jullov :) Härligt att inte behöva åka till Vasa innan 7 januari :)


Blir snart att ta natt, ska köra till Vasa imorgon bitti. Hoppas att det inte snöar bara :(

Clean!

Nu har vi städat här hemma :) Det går fort och smidigt då man är två som hjälper till, och riktigt fräscht (stavning?) blev det! Vi satte även in vår nya matta, så nu är allt klart tills sofforna kommer.

Idag hade jag menat läsa hela dagen på tent, men som vanligt så finns det en hel del annat att göra. Men lite har jag nog läst iallafall, men kanske inte tillräckligt. Har även varit på stan och desperat sökt en övredel till julfestet på fredag, och jag hittade något som får heta för "duga". Sen var jag till Prisma och handlade, det tog 45 minuter där från och med att jag plockade upp varorna på kassabandet tills jag slapp hem. Hohho säger jag bara, värsta och råddigaste jag har varit med om i en mataffär!!!

Men nu ska vi göra ett avslut på städandet så jag får dricka glögg och läsa lite till!


Bättre än Annas!

Pepparkakor hade vi med oss hem från Björnviken idag.. :) Så nu har vi en hel låda med hembakta pepparkakor, de är mycket godare än Annas hjärtegoda..

Nu har vi just ätit spaghetti med köttfärssås och jag ligger på soffan med laptopen på magen och funderar hur jag ska orka läsa på tent.
Det står tre skriftliga och en muntlig tent(er) samt ett seminarium på schemat nästa vecka. Som ni kanske fattar är det omöjligt att klara av allt detta på fem dagar, så jag skriver inte finskatenten vi har på torsdag, utan tar bara muntliga delen. Sen får jag se hur jag gör med tenten som kommer emot inkommande fredag, tror inte jag hinner och skriva den till Vasa. Har frissan kl. 9 på morgonen och tenten börjar kl. 12.30.. Så får se, beror lite på vädret.

Men nu ska jag läsa så jag inte behöver sitta med pappren hela lördagskvällen.

Finlands självständighetsdag

En röd lördag i kalendern idag då. Sådana dagar brukar vara tråkiga, inga affärer eller något är öppet. Men vad gör nu det, lite vitt på marken samt frost i träden är det ute och jag har förhoppningsvis programm hela dagen :) Både roliga och mindre roliga.

Nu ska vi börja göra oss i ordning och bege oss iväg till Björnviken, vad vi ska göra där får ni veta sen.. :)

Avgjort

Som det ser ut nu så är Idol finalen nästa fredag redan avgjord. Därför stör det mig inte så mycket längre att jag missar se finalen i direktsändning, alla vet ju ändå att Kevin har vunnit alltihopa.
I övrigt så hoppas jag att Alice får en andra placering, gillar inte Robin alls.

Ska se nu om jag orkar hålla mig vaken en timme så jag får se om Alice slipper vidare eller inte...

Klirr Klirr

Jag har fått stipendie! :D 360 € och allt :)
Bra med lite extra pengar så här inför jul, dessutom då jag var tvungen att betala restskatten... Får se bara när de kommer in på kontot.

Nu skulle jag behöva åka och handla dagens mat (vi var och handlade igår men kom inte på vad vi ska äta idag) samt se på lite klappar. Sen blir det tentläsning fram till lite före 15...

Sen är det sista fredagsfinalen i Idol ikväll. Finalen i Globen kommer jag dessvärre att missa :( Befinner mig på julfest just då nämligen. Men får väl hålla mig uppdaterad om vem som drar hem vinsten.

Snusdemonstration

Imorgon ordnas det en snusdemonstration på torget i Jakobstad. Jag kommer absolut att vara där och se, för detta kommer sannerligen att bli intressant. Människan som håller i tråden så ska även sälja snus öppet på torget. Får se hur länge det tar innan poliserna kommer och slänger honom i butkan för snussmuggling och olaglig försäljning.

(För er som inte vet, så är snus förbjudet att sälja i Finland. Denna demonstration har nu uppstått efter att två Jeppisbor har blivit dömda till lite mer än två års ovillkorligt fängelse samt skyldiga att betala en miljon euro åt staten, efter att ha hållit på med snussmuggling en längre tid).




En god gärning

Igår efter skolan så stack jag iväg till hemknutarna. Var och julstädade åt farmor och farfar, man måste ju hjälpa de gamla som inte riktigt är kapabla till sånt som heter städning mera. Tungt och svettigt, men efteråt kändest det bara bra att jag hade fått hjälpa till, speciellt då jag vet att det verkligen uppskattades.

Senare på eftermiddagen åkte mamma och jag till Halpa-Halli i Närpes och "shoppade" en ny kaffebryggare åt mina farföräldrar samt en julklapp åt mor (som hon fick välja ut själv, bäst så).

Åkte tillbaka till Vasa idag, plågade mig igenom finskalektionen och for sen hem till Jeppis :) Timo och jag har varit till Sotka ikväll och köpt en ny matta till tv-rummet. Nöjda blev vi då de hade den de ville ha. I övrigt så säger jag MORR åt Sotka just nu. De hade lovat oss våra soffor imorgon (senast) men nu tyckte de "nästa vecka" och ett flin på läpparna. Då har vi väntat 8 veckor... Får se om vi har dem till jul.

Hade också hem en massa julpynt från mammas, så ikväll har jag fixat och trixat med att göra det lite fint här :)

Vad är detta ?!

Jag skrev ett blogginlägg imorse men det har tydligen inte publicerats ?!!?

Inte vill detta tydligen synnas heller, skitblogg.


EDIT: det hjälpte tydligen att kalla bloggen för "skitblogg".

Inga idéer

Jag trodde jag hade T:s julklapp(ar) färdig(a) för i år, men tji fick jag. Han har en tendens att komma på att han ska ha saker och ting, och det på momangen. Inte så kul då jag redan har köpt dem, så han har plockat dem en efter en av mig nu. Nu har jag en julklapp kvar av tre, den får han banne mig inte innan jul!

Jag har totalt slut på idèer till julklappar åt honom nu.

Vad ger ni åt era pojkvänner??!


S-v-i-d-e-r

Ajaj vad mitt bankkonto sved just.. :(
Har betalt restskatt som inte var någon trevlig tresiffrig summa för en studerande, dessutom då dendär tresiffriga summan var alltför hög... Nu är ju julen förstörd, känner mig fattig och eländig (okej, eländig kanske är lite överdrivet, men iallafall). Nu ska jag sura ända fram tills jag får lön i mitten av månaden, inte för att det ger mig tillbaka mina restskattpengar men! Ni har det bra ni som får skatteåterbäring denna vecka, jag vill också.

Gräddet på moset så köpte jag en ny jacka i Kokkola i lördags som jag trodde att jag hade råd med . Men den skulle bra ha fått lämna kvar i affären.

Sen måste jag åka och handla nu, samt tanka bilen. Suck.

RSS 2.0