Johan Becker (Star Pilots) & Melodifestivalen

Missa inte att kolla på vår allas Johan Becker och hans Star pilots i svenska melodifestivalen (deltävling) ikväll! Skulle vara häftigt om de skulle gå vidare till final och vinna alltihopa i Globen. Dock hörde jag just lite av deras låt och den skulle kunna vara bättre. De har även ett hårt motstånd mot sig ikväll..


En lördag lik alla andra

Vaknade ovanligt tidigt imorse, men det kan bero på att jag somnade relativt tidigt igår på soffan också. Har inte riktigt kommit in i dygnsrytmen efter veckans vaknätter ännu.

Jag ska så småningom packa min väska och bege mig till simhallen :) Ska bli så sköönt att få simma, längesen sist nu! Hade först tänkt åka på ett bodyattack pass, men simningen lockar mycket mera just nu, så därför blir det så :)

Annars så hittade jag inte mycket i Tuuri igår. Lite sminkgrejer och småsaker till köket, that's it. Fanns absolut inga sådana skor som jag sökte, så det fick vara :( Men roligt var det ju iallafall att få komma bort lite.

Nu ska jag börja fixa mig i ordning, tjohejj!

Cip Cap nu på nätet


Wow! Surfade runt på nätet och hittade att Cip Cap ska öppna en nätbutik =] Inte fy skam, de har ju massvis med snygga skor! Bra affärsidé tror jag, eftersom de bara finns på tre ställen i Finland (snart fyra).

En dag att spendera med shopping!

God morgon alla!

Har inte haft så stor lust att uppdatera här de senaste dagarna.. Men nu har jag lite dötid så skriver några rader ..

Väntar som bäst på att badrummet ska bli ledigt så jag får fixa till mig, sen blir det frukost. Efter det så ska vi börja bege oss mot Tuuri, ska bara och tanka samt hämta upp vårt resesällskap J & M. Vet inte vad jag vill ha köpt idag, men ett par skor skulle sitta finfint .. Sen hoppas jag att vi hittar en ny taklampa till "farstun", den vi har nu är jätteful och hyresvärdarnas ..

Här framför datorn blir inte mycket gjort, så nu ska jag fortsätta..

Ny dag - nya tag ...

Tog länge innan jag somnade igår kväll (natt) trots att jag hade stigit upp kl. 06 på morgonen. Så fort jag tänkte till så började tårarna rinna.

Vaknade dock före kl. 9 idag. Just nu känns det lite bättre, men ska snart ringa och se hur det är... Hoppas på det bästa.

Ska vaka inatt så är ledig hela dagen. Jag och min T ska åka ut till Edsevö och besikta min bil, sen blir det lite KELA ärenden, handla och posta några brev. Som det ser ut nu så blir det en Tuuri resa på fredag... Bra att ha något att se framemot.

-


Svårt att hitta några ord. Är så rädd, så ledsen och så... Vill inte acceptera. Låt det inte hända. Inte nu. Inte ännu.
Inte på många år

Sportlov, fullspäckad lördag, vintersemester...

SPORTLOV! :D


Igår efter att jag kom hem från Vasa så började jag på med att storstäda lägenheten och byta köksgardiner. Det tog i princip hela eftermiddagen så kvällen kom snabbt. Sen blev det att både T och jag somnade på soffan ganska tidigt, så jag vaknade pigg och utvilad klockan 8 i morse :O

Idag har vi ganska fullt på schemat. Bara jag orkar aktivera mig så ska jag städa köket som lämnade igår. Tänkte att det var lika så bra att få städa det idag, eftersom det är lika skitigt några timmar efter man har städat det (nästan). Sen blir det duschen och så på kalas till T:s syster!

Ikväll får vi främmande. J & M ska komma hit, vi ska äta fondue och dricka massvis med vin :D Sen blir det antagligen utgång. Ser så framemot kvällen, har inte varit ut sen julfesten i mitten av december :O

Annars då.. T har vintersemester denna vecka som kommer :) Dock så jobbar jag morgonskift på måndag för att sedan vaka två nätter i rad. Kommer av vakpassen torsdag morgon, så på fredag har vi menat hitta på något, antar att det blir Tuuri eller Simpsiö :)


Men nu ska jag börja aktivera mig så något blir gjort här hemma!


Här trivs jag bäst

Är fortfarande hemma i Jakobstad  och det är så skööönt att slippa Vasa :) Jag och en klasskompis pendlar resten av veckan, så ska även till skolan för tre timmars föreläsning i morgon, sen HELG!!!

Ser framemot denna helg, skall äntligen få fara ut och ha skoj på lördag. Mer om det senare antar jag.. :)

Ska så småningom börja på med att skriva färdigt ett helv*tes skolarbete :( Usch fy blä vad jag hatar det! Svårt att hitta källor och så är det så flummigt. Deadlinen är i morgon så hamnar nog bara att ta tag i saken, fast jag har en känsla av att det kommer att ta hela kvällen.



Nätshopping

Vanligtvis brukar jag inte nätshoppa, men kunde bara inte hålla mig nu. Skulle vilja till Kokkola på en shoppingrunda, men nu får jag nu något nytt iallafall.



A good day

Det har varit en bra dag idag. Började med fem timmar labbföreläsning i skolan, så efter sportlovet (nästa vecka) så får vi ta blodprov på varandra :) Efter att vi hade slutat ringde jag pappa och han var vid ABC här i Vasa. Stack dit, satt i hytten med honom (jisses vilken lyxhytt.. har aldrig trott att de är så där stora och utrustade.. men den är ju förståss splitterny) och diskuterade lite allt möjligt. Sen gick vi in till ABC och åt dagen biff. Vi bestämde oss för att åka till farmor och farfar för att hälsa på dem. Vårt besök var uppskattat. Kom "hem" för en timme sedan och nu är jag dödstrött.

Har engelskatent imorgon men har inte läst ett dugg idag :( Får gå som det vill, huvudsaken jag blir godkänd... Men om inte, så finns det två tenttillfällen till! Prioriterade hellre tid med min far idag, inte så ofta vi träffas nämligen.. :/

Åker till Jakobstad tomorrow *häppy*

Ett otroligt gympass!

För vidare info om dagens bodyattack pass, kolla in Å:s blogg här. Orkar inte skriva ett likadant inlägg :P
Kan bara beskriva det med tre ord; underbart, härligt och jobbigt!

Maten vid Sesam var utsökt gott. Nu har vi sett på en film (The ultimate gift, och ja, den var bra!) och druckit liite alkhol. Klockan är ju inte ens 23 än.. Hmm.. Är inte så trött nämligen :)

Alla hjärtans dag

Vilket strålande solsken man vaknade upp till idag :)

Jag ska snart bege mig in till stan på några små ärenden. Efter det blir det gymmet och ett efterlängtat bodyattack pass..!:) Första gången, så får se om det uppfyller mina förväntningar. Antar att det är ganska så "tufft".

I kväll ska vi ut och äta med T:s familj/närmaste släkt. Efter det vet jag inte vad kvällen för med sig. Myskväll hemma med en film, vin och något gott till är iallafall ett alternativ.. Så får se :)

Nu ska jag gå och väcka upp min underbara pojkvän, tycker det börjar vara dags att vakna nu.. :)

Ha en bra vändag alla!


Besviken på L´oréals hårfärger

Jag hamnar antagligen att byta frissa, för märket L´oréal som hon (de) jag går vid använder så håller inte ett dugg i mitt hår. Den röda hårfärgen jag lade i förra veckan (!!) tvättades ur efter två duschar trots att jag har använt red color gloss schampo som ska "lättona" den röda färgen vid hårtvätt. Nu sitter jag här med en mer orangeliknande hårfärg istället för mörkröd.

Så, har ännu en gång konstaterat att denna färg är värdelös. Det är inte endast den här röda som snabbt har bleknat för mig, utan även de bruna nyanserna försvinner alldeles för fort. Man blir lite less då man ser hur färgen rinner ur håret vid varenda hårtvätt. Min förra frissa använde Schwarzkopf, det var grejer det minsann!


Har upplevt den värsta dagen...

... av mitt liv som skolelev!
Har hela dagen suttit i Academill på världens sämsta föreläsningar. Dit for snart sju värdefulla timmar av mitt, och mina klasskamraters, liv som vi bra skulle ha kunnat spendera på ett bättre sätt. Tror alla i klassen kan hålla med mig. Vi har lyssnat på två finska föreläsningar och en svensk om typ vårdforskning (eller har egentligen ingen aning, har inte lyssnat så mycket..).

Jag vill hem nu. Men tänker tvinga mig själv på föreläsning i morgon bitti fast den inte är obligatorisk. Jag lär ju mig inget hemma på soffan heller, så att..

Tack å hej

Uppsagd

Till sista mars har jag på mig, sen ska lägenheten vara tom! Kändest konstigt men bra då jag lade på telefonluren. Det var som bara "jaha, ja slipper verkligen Vasa". Men jag tycker inte om då folk är otrevliga i telefon :S Det var precis som om hyresvärden blev riktigt besviken på mig. Vad kan jag göra åt att jag flyttar till Jakobstad och att jag inte har trivdest där? Men den är nu uppsagd nu iaf.

Kommer just ur en lång varmdusch. Ligger på soffan under täcket och myser i T:s en t-skjorta. Är snål på något gott... Men inget salt eller sött.. Hmm, vad kan man då äta? Eller kanske jag ska ta mig ett juissi glas... Hmm, tåls att tänka på! Andra avenyn kommer ju ikväll också :)


Underbara sol

Jag är hemma i Jakobstad. Åkte hem igår efter skolan, kände mig totalt död så jag bestämde mig för att ta en sovmorgon idag. Sagt och gjort, steg upp halv 11 efter att ha legat i sängen och halvsovit i en timme.

Solen skiner och himlen är molnfri (så långt jag kan se iaf). Jag har ganska mycket att göra idag. Ska så småningom äta frukost och sen bege mig in till stan. Måste via löneräknaren med mitt skattekort (om jag inte för dit det så får ingen på mitt jobb sin lön på fredag :P) och sen ska jag till biblioteket och låna några böcker så jag får ett skolarbete färdigt skrivet. Sen så ska jag även ta mig tid till en promenad så jag får lite sol.

Have a nice day :)


17 timmar

God morgon!
Nu har jag just vaknat, känner mig som värsta zombien. Började jobba kl. 15 igår och slutade kl. 8 i morse. Skulle egentligen ha haft morgonskiftet idag men planerna ändrades p.g.a att hon som skulle vaka ringde och sjukanmälde sig igår kväll, och vi fick ingen att komma till natten. Så nu har jag även testat på att köra dubbelskift, men det var inte direkt någon höjdare. Nåja, syns ju på kontot sen för har jobbat med 140% på lönen inatt!

Idag är jag inte mycket till människa så det blir väl en slö dag. T och jag ska ut på promenad senare, det är väl det ända.

Mumsfilibabba

Har just ätit lövbiff, franskisar och italiensk sallad.. Potatisrieska till som bröd :) Oj så gott det var, är supermätt nu...

Suck säger jag åt all jädrans snö som har kommit! Det är ju en sjukt stor mängd. Var instängd i morse då jag skulle köra till ytter Jeppo.. Vi bor mitt mellan två gator så vi har två utfarter. Båda var blockerade med en jättehög snökarm så jag slapp inte ut! Efter en liten stunds svärande så kom en "minitraktor" som plogar gångbanorna och insåg att jag hade problem, så han var snäll och körde upp ett spår åt mig så jag skulle slippa ut... Tur var nu det för jag hade en tid att passa (satt på med en kompis till skolan).

Ikväll blir det slapp, som vanligt på fredagar. Sen jobbar jag kväll imorgon och morgonskift på söndag. Det går an trots att jag är sjukt sugen på att festa! Har inte blivit något sen julfesten i mitten av december :S Men kanske nästa helg.. :)

Nu ska jag ta och läsa bloggar, har säkert bloglovin full..

En färgklick

Hemma i J:stad, wunderbart! Inhiberad lektion även i morgon + självstudier på eftermiddagen = ledigt! Ska nog till skolan på seminarium på fredag, men varför sitta i Vasa då jag kan vara hemma ?

Var till mamma igår i brist på annat. Fick mat och en hembakt runebergstårta. Återvände dock till Vasa till natten.

I morgon ska jag till frissan :) Ringde och beställde efter kl. 16 idag, nog har man tur. Skulle ha velat ha tid till nästa lördag men det var fullt, men det går lika bra imorgon. Ska färga och klippa mig. Något rött inslag denna gång kanske :)

Tänkte bara berätta...

... att jag har fått sommarjobb :) Eller, de skulle höra av sig någongång i slutet på mars, men ansvariga sjuksköterskan som har hand om sommarvikarierna lovade mig jobb i morse då jag var dit. Dessutom skrev hon "luvattu" (lovat) på min ansökningsblankett. Det kan väl inte betyda annat än att jag har fått jobb?!

Flyttar på heltid =)

Det jag skrev om här på bloggen i måndags så har börjat klarna lite mer nu. Så mycket så jag kan avslöja för allmänheten att jag ska bli Jakobstadsbo på heltid. Jag ska säga upp lägenheten i Vasa och bosätta mig här med min älskling. Anledningen till detta är att det ser ut som om vi har höstens praktik direkt efter sommarlovet så tycker det är lite onödigt att hyra lägenhet i Vasa då jag inte kommer att vara där längre efter v. 13 (vårens praktik börjar då). Dessutom mår jag inte riktigt bra att vara i Vasa, trivs inte ett dugg där.

Detta beslut känns så otroligt skönt så det är inte klokt! Tror jag aldrig har gjort något klokare beslut i mitt liv :P Har menat börja pendla mellan Jeppis-Vasa våren 2010, beror på hur mycket vi har i skolan. Som tur är så har jag en klasskamrat som ska göra lika som mig, så jag slipper pendla ensam. Om det blir alltför tungt så finns det nog lösningar den dagen. Så nu vet ni alla som har frågat mig vad det där "konstiga" inlägget handlade om.


Maaaaat!!!

Jag är VRÅLHUNGRIG! Har en skinkfrestelse i ugnen men då det ska ta en eeevighet innan den är klar... :( Men snart :) Ikväll ska vi dessutom äta plättar med jordgubbar och glass, mums! Så längesen sist jag har ätit plättar nu...

Helgen har gått i lugnhetens tecken. Igår blev det det inte så mycket. Var på en långpromenad medans T var på fotboll och sen så var vi ut och körde lite på kvällen. Väl hemma så bänkade vi oss i soffan och såg på Hancock (tänkte ju se den i fredags men var så snäll och väntade med den tills T skulle ha tid att se den med mig). Blev ganska besviken över filmen, trodde den skulle vara mycket bättre än vad den var.

Idag är det också chill som gäller. Har varit ut och gått, hör och häpna, INTE ENSAM! Jag fick T med mig =) Det händer på sin höjd kanske två gånger i året, men nu ska det bli en bättring på den fronten...

RSS 2.0