Inget internet

Jag har fortfarande inget internet här i Vasa. Ringde till sonera idag och gjorde en felanmälan, men tanten (som för övrigt var skitsur) menade att jag kanske får vänta en vecka innan det är fixat...
Ni undrar säkert hur jag kan skriva detta utan internet nu då... Snyltar, såklart. Men har väldigt dålig signal så nätet funkar knappt... Hittade inte ens något nät att snylta på förr idag.

Var in till stan efter skolan med J. Shoppade en tunika och en längre t-skjorta på H&M. Riktigt nöjd faktiskt :)

Nu idol!

Hot om skolmassaker

Läste just på finlandssvenska communityn berusad.org att en skola (yrkesinstitut) i Vasa har blivit hotad om massaker imorgon eller på torsdag. Det var elever som skickade runt panikslagna gästboksinlägg åt varandra och varnade om detta och att de inte ska åka till skolan imorgon.

Är det detta som ska bli vardagsmat här i Finland? Det är fel att folk ska bli så skrämda så de inte vågar åka till skolan... Men, tänk är det inget skämt då? Man vet ingenting längre.


Inte ännu

Har inte ännu heller blivit något klokare angående lägenheten. Men jag har ju ännu några timmar på mig att fundera.

Ska se på Idol snart och sen ta natt. Vi har en slö lärare som föreläser om anestesin imorgon, bra om man är pigg själv då. Sen blir det skoljobb efter skolan, presentation på onsdag.

Beslutsångest och knappt om tid

Nu är det så att det verkligen är lite bråttom, och jag har ingen aning om vad jag ska göra.

Mitt senaste blogginlägg från igår handlade om en lägenhet. Jag har hittat en liten etta in i centrum av Vasa på Skolhusgatan (närmare sjukhuset). Den är dock endast 26 kvadratmeter, min nuvarande är typ 31. Men jag har onödigt stort wc där jag bor nu. Läget suger, har ca. 5 km in till Vasa centrum.

Lägenheten jag nu har hittat har billigare hyra än vad min nuvarande har (!). Mörkt nytt laminatgolv och nya vita glasfibertapeter på väggnarna. Nytt badrumsskåp i wc. Men... Jag har inte sett den! Det är där det största problemet ligger. Jag kommer inte heller att hinna se den innan september månad är slut. Jag måste säga upp min nuvarande lägenhet idag eller senast imorgon om jag menar flytta första november!
Dessutom så kan jag anta att jag blir utan bilplats om jag flyttar in till stan. Hur säkert är det att ha bilen att stå på gatan in i centrum? Eller behöver jag överhuvudtaget någon bil?! Jag har gångavstånd till torget, kanske jag kan cykla till skolan? För jag kör ändå buss mellan Vasa och Jakobstad vintertid.

Vad jag tror, så är att denna lägenhet kan vara väldigt snygg. För den kan ju inte vara hur sliten som helst, eftersom golvet och tapeterna är nya!? Kanske jag borde satsa... Åh, hjälp mig!!! Enklare skulle det vara om jag hade sett lägenheten.....

I valet och kvalet

Jag har hittat något som skulle kunna vara riktigt perfekt åt mig. Men kan man veta att något är perfekt innan man har sett saken? Jag känner på mig att det skulle vara bättre än vad jag har nu. Billigare, snyggare, bättre.

Usch vad svårt. Har ju inte så många dagar på mig att fundera nu.

Annars är idag en ganska bra dag. Jag är lycklig, men trött.

Aj aj aj

Jisses vilken enorm blålila vatten- och blodfylld blåsa jag hade under min högra fot då jag vaknade imorse!! Kunde inte gå på den heller. Har aldrig i hela mitt liv fått någon såndär blåsa av ett par skor. Var jättesvårt att få hål på den, men nu är vattnet borta. Men jädrans sjuk är den ännu. Vad lär vi oss av detta? Jo - gå aldrig långa sträckor (och raskt) med höga klackar.

Vi var ju som sagt till Kyrkostrand igår då. Riktigt trevligt var det. Åt, drack och spelade spel :)

Idag är skicket helt okej. Lite trött kanske, men det måste man väl få vara en söndag?!

Vinets kväll

Sitter som bäst och hör på sköna Coldplay. Deras nya skiva är fantastiskt bra.

Nu har vi just ätit fiskpinnar och potatismos. Det blev lite sen lunch, jag stack iväg in till stan ett varv till med C på eftermiddagen. Men fortfarande hade inte affärerna fyllts med snygga kläder.

Ikväll ska vi till J & M i Kyrkostrand och äta sallad (därav min pastasallad, som för övrigt blev helt bra tror jag) och dricka vin (öl till killarna). Ska bli riktigt trevligt, har inte umgåtts sedan Jakobsdagarna... Och då blev det inte så mycket heller.

Snart blir det att tänka på duschen..



Slänger in lite Coldplay hit, gillar denna låt. Lost! heter den.


Dött som i graven

Har varit och gått på stan en stund med J nu på förmiddagen. Brukar alltjämt vara massor med folk ute och shoppa på lördagar, men inte idag. Det var dött som i graven. Inga kläder fanns det som jag ville ha heller. Jag vill verkligen till Stockholm nu och shoppa loss! Skulle vara utmärkt att åka på en kryssning nu i oktober då vi har så mycket ledigt från skolan... Hmm, intresserade kan höra av sig till mig.

Nu ska jag ta och börja på med en pastasallad. Får se hur ätbar den blir.

Rent

Det blev så att jag städade hela lägenheten idag. Tänkte att om jag ändå börjar på med wc:n så kan jag lika bra ta resten också. Bakandet uteblev, men hinner nog det någon annan gång.
Så nu har vi ännu en gång rent och snyggt här, så länge det varar...

Funderar på att gå till makuuni och se om de har någon bra film att hyra...

Då var vi här igen

Fredag igen, enligt mitt tycke så är det den bästa dagen på hela veckan! Då kvällen kommer så har man (kanske) en hel arbets- eller skolvecka bakom sig och hela helgen framför sig. På fredagar brukar vi äta lite godare (samt onyttigare) mat, ikväll blir det tortillas!:) Har varit sjukt snål på det i några dagar nu.

Jag har menat baka havreostgifflar idag att lägga i frysen, men får se om jag får spara det tills måndag. Steg upp senare än menat idag, nämligen kvart över 10. T gav mig i uppgift igår att städa wc, sen ska jag till frissan och klippa luggen (äntligen!) strax efter 12. Hade menat mig hinna med en långpromenad idag också, allt innan T är hemma från jobbet.

Men usch vilket höstväder vi har idag. Mulet, blåsigt och löven bara viner. Det är väl detta som kallas, ja, höst. Hoppas det inte är så kallt bara.

Men nu ska jag äta en GI-semla och dricka en tekopp!:)

Facebook:are

Jag har aldrig riktigt förstått mig på facebook. Tråkig layout och allmänt jobbigt att lära sig hur allt funkar. Men ikväll har jag suttit i timmar och sett på en hel massa människors foton och det var hur intressant som helst!
Så kanske jag ska ge sidan en chans, för bildernas skull ;)

Snart Idol, åter igen :)

Riktigt intressant!

Vilken tur att jag inte for hem innan föreläsningen. Vi gick igenom en anestesijournal och hur man fyller i den. Sen fick vi själva fylla i och ge rapport åt varandra som riktiga sjukskötare gör! Väldigt viktigt om man väljer inriktningen inremed. å kir.,vilket jag har menat göra.

Nu är jag hungrig, åt ju inte så mycket i skolan. Ska väl snart bege oss till affären för att inhandla mat.

Skolan och sjuk mage

Sitter som bäst i skolan, väntar på att dagens första och enda föreläsning ska börja. Har övervägt flera gånger om jag ska hoppa över den och åka hem, eller om jag ska stanna. Var och åt grisfilé med pepparsås för en stund sen och nu har jag fått så sjukt i magen. Det där köttet smakade lite skumt, surt på något sätt. Får se hur länge jag orkar, kanske jag åker hem i pausen. Känns lite onödigt på ett sätt att komma till Vasa från Jeppis för att inte gå på föreläsningen... Har suttit och skrivit skolarbete hela förmiddagen så kom hit till 9 imorse.

Efter idag är det ju helg!:) Skola nästa gång på tisdag, skööööönt!!!!!

Snäll pojkvän!

Åh, jag får se på Idol!!! Glad är jag, men ändå så känns det fel då jag inte låter T se fotbollsmatchen :S Men jag var faktiskt påväg till Vasa för att jag skulle få se Idol och han sin fotboll, men han stoppade mig i sista sekunden. Men T är nog världens snällaste, jag känner mig så bortskämd då jag ofta får min vilja igenom...

Men.. jag slapp ju inte helt smärtfritt undan. Hamnade att ta och diska bort diskberget i köket :S Vad offrar man inte för att få se på idol :)

Nåja, men nu ska jag läsa bloggar innan jag bänkar mig framför tv:n!

Mätt i magen

Fixade till en underbart god middag ikväll bestående av wok classic, honungsmarinerade broilerfiléstrimlor och ris.
Jättegott!
So fresh you can taste the crunch!;)


Nu är jag otroligt slö. Skolarbetet har jag skrivit klart (min del) så det är iallafall ur världen.

Ikväll kommer Idol OCH något jädrans fotboll på samma gång. Vi har bara ett tv (jag är ju i Jeppis) så det kommer att bli bråk om vem som ska få se vad. Nåja, jag kan iofs åka till Vasa, ska ju ändå vara där imorgon bitti. Får se.

Ingen skola

Yes, det blir verkligen långhelg denna helgen! =) Fick veta av J att läraren min klass ska ha på fredag har annullerat sin föreläsning p.g.a. en felbokning :) Inte mig emot, är ledig både fredag och måndag nu....

Skönt att sova lite längre idag, har snoozat ett x antal minuter innan jag steg upp. Har ett skolarbete att skriva färdigt och så ska jag åka och handla. Sen till posten och posta ett paket. Skulle ha lust med att gå på stan, men tror jag sparar mig till lördag då J kommer med mig :)

Dags för frukost, duschen och sen stan så jag får börja skriva någon gång.

Varför släppte de honom?

En fråga som säkert ställs av många ikväll är varför polisen släppte Matti Juhani Saari fri igår? Varför tog de inte vapnet och licensen av honom då de visste vad som skedde i Jokela ifjol?! Jädrans dumma i huvudet, just vad de är! Blir bara så förbannad. Man kan ju inte gå säker någonstans längre. Var händer det nästa gång? Kommer ju bara närmare och närmare, är ju redan i österbotten nu.


Irriterande

Har inget internet i Vasa (hade inte i fredags heller så har knappast haft över hela helgen), och hjälpen från Sonera är nog lika med noll. Man känner sig lite blockerad från omvärlden då man inte kan läsa runt på nätet vad som händer. Men tvbild har jag fått fixat åt mig. Klåpiga jag så hade beställt fel digiboxkort. Hade ett för antennät men jag ska tydligen ha för kabelnät... Nåja, fick Viasat gratis i två veckor nu eftersom de inte hade sagt åt mig vid VLT vad som var felet fast jag hade ringt dit flera gånger.

Hamnar att åka till Jeppis nu idag och testa mitt modem samt skriva på ett skolarbete. Deadlinen är på fredag, och jag får inte så mycket skrivet i Vasa utan internet eller något.

Annars var gårdagen liite positiv. En kvinna ringde från MHSO och intrvjuade mig samt gav mig tillåtelse att fylla i vikariebanken. Så om jag har tur nu så får jag jobba som närvårdare på bädden över höstlovet och då de behöver inhoppare. Hoppas hoppas så jag har något att göra om dagarna då T är i jobb! Sen så syns det ju på kontot också ;) Tycker jag vill börja på med lite mer "krävande" arbetsuppgifter nu. Det är ju ändå skillnad på en bäddavdelning och ett serviceboende.

Sitter nu i skolan och väntar på att dagens föreläsningar ska börja. Det heter att vi slutar 17.00 idag, men får se om jag orkar vara till slut :)

Nåja, blev lite längre blogginlägg det här nu. Är lite bloggberoende så måste ju skriva av mig då jag inte har haft möjlighet :P

SKOTTLOSSNING I SKOLA I KAUHAJOKI

Vart är världen på väg?!

Läs här och här


Lågt blodsocker

Har inte förstått att äta något idag. Åt en semla + en yoghurt till lunch i jobbet och så var jag för en stund sen till Trend med C och drack en kakao. That's it. Känner bara hur mitt blodsocker sjunker men jag fattar ju ändå inte att äta, tydligen. Nåja, ska se nu... Ska försöka få den här gubben min med och tanka min bil först (och nej, han tankar inte min bil).

Längtar redan tills nästa helg! Ledigt ledigt ledigt tills tisdag :)

Denna vecka blir lugn. Wasa By Night på onsdag men jag ska stå över and I'm proud of it :) Har både lovat mig själv och min T det, räckte bra till med min extrema fylla i torsdags... Men otroligt nog så var jag knappt krapula (bakis) i fredags, endast lite trött :S Skumt...

Jees, men nu ska jag se om jag får T aktiverad!

Internet strul

Förlåt för dålig uppdatering, men internet har inte funkat varken i Vasa eller i Jeppis. Har dessutom jobbat kvällsskift idag så har inte varit hemma. I morgon är det morgonskifte som gäller.

Men nu är jag dödstrött så jag ska ta natt!

She's good

Jag tror knappast någon har missat denna tjej och hennes underbara röst!



Det börjas igen

Dags att börja sitta och svära, sucka och stöna över allt skolarbete. Tänk då jag aldrig riktigt har lärt mig att tycka om skolan, tenter och skolarbeten... Det är väl på tiden att jag inser att jag aldrig kommer att börja tycka om det heller.
Satt i skolan och skulle börja skriva, men tyckte allt såg så himla jobbigt ut så jag sket i det och for hem. That's me, men det bästa med mig så är ju att jag ändå skärper till mig till sist då jag inser att deadlinen knackar på dörren.

Ska så småningom besöka duschen. Blir tortillas ikväll och en sväng till Oliver's Inn.

P.S Tage har fortfarande inte hittats. Alltihop är så skrämmande, man vågar ju snart inte röra sig ensam i Vasa längre! Hoppas verkligen att han hittas välbehållen.
Här kan ni läsa en artikel ur VBL idag.

Rent utsagt: blä

Som rubriken säger så kände jag mig så igår. Trodde inte det fanns något stopp på mina tårar, de bara rann och rann. Hjälpte ju inte direkt till att jag kollade på "P.S I love you" efter T hade somnat.
Allt kändest så hopplöst igår. Kände mig på något sätt utanför, som om T var den enda personen i världen som accepterar och tycker om mig precis som jag är. Sen var det lite annat också, men tänker inte ta upp det på bloggen.

Idag har det dock varit en lite bättre dag. Har fixat en massa ärenden och skrivit på ett skolarbete så gott jag kunde.

Nu ska jag ta och se på idol.


Spårlöst försvunnen

En ung närpesbo har varit spårlöst försvunnen sedan förra tisdagen, han sågs senast på Ollis (pub/nattklubb). Konstigt och obehagligt hur folk kan försvinna så där bara utan att någon har sett eller vet något??! Vi ska hoppas på att han hittas och är välbehållen, men man kan även vänta sig det värsta... :S

Twinings

Tedrickare som jag är så har jag testat ett x antal tesorter. Har nu hittat min favorit, nämligen Twinings black tea! Alla Lipton, fruktteèr och dylikt kan slänga sig i väggen, de smakar ju nada mot detta.

Sitter här nyduschad och äter frukost nu. Ska så småningom börja ta tag i dagens program så jag har fått det uträttat innan halv fyra då T kommer hem. Disken stod ju och väntade på mig då jag kom från Vasa igår, så måste väl diska också.

Vi hörs!

Jag smet

Jag smet iväg från Vasa och nu är jag då hemma i Jeppis!:)
Orsak: måste till biblioteket imorgon och hämta (söka) diverse böcker till vårt grupparbete om Kroppens idèhistoria. Sedan har jag lite andra små ärenden som jag måste fixa.

Märkte just att det kommer Idol (svenska) ikväll, så nu ligger jag i soffan och väntar på det. Har laddat ner filmen "P.S I love you" inatt så den borde jag också hinna få kollad. Kanske finns det tid för det imorgon.

Världens undergång

Tror världen har gått under, för jag har äntligen internet! Om det är mitt eller någon annans jag hänger på, det kvittar, men jag kan iallafall SURFA! Vet ni hur jobbigt det är att vara utan både tv och internet?? Det finns ju liksom inget kvar då ju.
Men Sonera (min internetleverantör) har tydligen något fel någonstans idag.

Jag har fått mitt SveaTv-kort, men det funkar ju inte!! Dålig kundservice har de vid VLT också, kvinnan jag pratade med tyckte bara "jag förstår mig inte, ring igen imorgon". Jonä, jag är i skolan hela dagen imorgon. Jag tänker nu inte ge VLT 15 euro i månaden då de inte kan göra så att tv-kanalerna man betalar för syns! Suck...

Har varit så ledsen idag efter skolan då inget fan funkade. Var nog nära till tårarna många gånger. Så ännu en skitdag. Vill inte vara i Vasa heller.

Men till något positivt: jag är så glad över att jag har min T, han har försökt hjälpa mig så gott han kunde via telefon idag! Utan honom skulle jag väl inte klara ett dugg.. :)


Uppskattat

Eftersom min älskling kommer hem någon gång inatt och ska upp till jobbet imorgon bitti så har jag färdigställt hans morgonrutiner så långt som jag förmår. Bl.a. så är hans morgonmål färdigt (bara att ta fram ur kylen), kaffet upplaggt, lunchlådan diskad och fixad samt en flaska saft blandad. I princip så behöver han bara aktivera sig med att trycka på kaffebryggaren och utföra sina behov på wc. Och ja, klä på sig också. Detta är garanterat uppskattat från hans sida då han minst får ligga 10 minuter längre i sängen imorgon :)

För min del så blev det en promenad till ikväll. Härligt väder, så där mysigt kallt så man får ha en tjockare jacka på sig utan att få för varmt :) Det är nog något speciellt med höst också, luften är så frisk på något sätt.

Har sett färdigt min nerladdade film och sen såg jag på "ensam mamma söker". Slötittar på Bridget Jones nu, tror jag snart ska besöka sängen. Kommer inte att kunna sova så bra innan T är hemma, kan aldrig riktigt slappna av förrän jag ser att han kommer hem välbehållen. Har alltid varit så, även då jag bodde hos föräldrarna och det gällde någon familjemedlem som var ute på vift under nattens gång. Det är väl oron över att något kan hända som tar överhand, vad vet jag.

Ny skolvecka imorgon då, bara att bita ihop!
Mia kom hem från Luxemburg och liva upp klassen... Saknar ju dig!

Sämsta dagen på hela veckan

Idag är det söndag vilket innebär veckans sämsta dag. Söndagar är alltid slöa och tråkiga, i princip inget händer.

Har varit på en långpromenad idag och det var ju tomt på folk överallt. Har varit tvungen att avboka båda bodycombatpassen över helgen, för det enda min förkylning klarar av så är promenader. Men på bättringsvägen är jag, fast är nog rejält snorig ännu.

T har farit till Valkeakoski på fotboll så jag är ensam hemma idag dessutom. Det gör ju inte saken så mycket roligare.

Håller som bäst på och tar ner en film åt mig (27 dresses), mycket billigare än att gå till makuuni och hyra :) Har redan hunnit tjuvkika ca. en halv timme, men det "buffrar" så mycket medans det laddar så orkade inte längre.

Funderar på om jag skulle ta en liten promenad till innan jag går i duschen, har inget annat för mig. Men det är så kallt här i lägenheten så duschen skulle sitta perfekt.

Tacopizza

Kvällens middag blir hemgjord tacopizza. Jag ville äta tacos ikväll och T ville ha hemmagjord pizza. Så då slängde jag ihop en tacopizza så får båda sin vilja igenom. Har aldrig ätit dett förr, så får se vad det smakar! Säkert gott med en öl till ;)

Urk vad jag hatar att handla på fredgar.. Man skulle behöva åka sent så man slipper allt folk som springer runt som tok. Många måste säkert vara rädda för att maten i butiken skall ta slut..

Oteknisk

Nästan så man får skämmas. Fick ett litet städhumör idag i samband med att jag diskade. Började torka ur lite smuts och dylikt ur köksskåpen, samt dammsög upp dammet. Mittiallt dog dammsugaren och jag trodde ju såklart den gick sönder. Köksradion var ju på så det kunde ju inte vara strömmen som for. Nåja, dammsugandet fick vara tills T kom hem. Det visade sig att det var en säkring som hade slagit ur.. Då jag inte kunde tänka så långt själv så jag förstod det, för lamporna funkade tydligen inte heller *dah*

Annars då.. Har inte uträttat så mycket annat idag. Var ut på en långpromenad vilket var väldigt skönt. Tror min förkylning håller på att ge med sig, bara min rinnande näsa skulle ge upp också.
Det kom en bil innehållande tre finskspråkiga killar och stannade mig då jag var ute och gick. De undrade hur de hittar till Jakobstad. Haha jag tänkte inte kunna hålla mig för skratt, DE VAR JU I STAN! Så förklarade det åt dem då (på finska förståss).. Sen undrade de om stan verkligen är så här liten. Jo, sa jag. Sen skulle de ha vägbeskrivning till Prisma och Citymarket. Försökte förklara så gott jag kunde på min finska, men tror de inte fattade riktigt allt :) Till sist undrade de om jag kunde följa med dem och visa vägen. Öh, NEJ TACK! Sen gick jag.

Men nu ska vi åka och handla.

Dumma bloggkoll :(

Varför ska min bloggkoll bara bråka??!! Vissa bloggar uppdaterar den, men det är en hel massa bloggare som har uppdaterat som inte syns på bloggkoll :( Irriterande, jobbigt att surfa in på allas bloggar hela tiden!! Det är inte första dagen det är så här, händer alltför ofta nu för tiden.

Nu är jag hemma i Jeppis och det är skönt :) Sovmorgon imorgon, låter också riktigt skönt !:)

Fylla-i-bok


Sponsrad av [ Kärleksförklaring.se ]
Tävla hos [ TUMADRE ]

Jag trodde ett tag att jag var världsbäst...

... men tyvärr så var inte fallet riktigt så. Men ganska bra är jag iallafall, eller snarare en naturbegåvning.

Var ju och skrev tent i fysiologi (sista tillfället) förra fredagen. Hade just kommit hem från Åland så hade inte läst ett skvatt nästan. Eller jo, kanske 45 minuter högst under vistelsen på Åland, ca. 15 minuter i bussen upp från Åbo och en halvtimme kvällen innan tenten. Men vet ni vad, jag klarade den :) Blev hysterisk just då läraren hade skickat mejl om att jag hade skrivit en 2:a, visste inte hur det hade gått till. Så jag skickade tillbaka åt henne att jag är rejält förvånad för jag kunde knappt inget. Tillbaka fick jag ett nytt mejl med rubriken "ditt rätta vitsord"... Fick en 1:a sist och slutligen... Klarade mig med en 1,5 poängs marginal, men so what???!! Jag har kursen och jag slipper gå den i vår!:D Kanske jag ändå ska klara av sjukskötarutbildningen på talang?:P

Okejokej, ursäkta för mitt skryt nu... Jag är mycket väl medveten om saken! Men ibland känns det bara så hopplöst med skolan då kurser lämnar på slarv, har ibland lust att bara ge upp... Vill ju bli färdig någongång så jag slipper alltihopa. Så jag blir bara så himla glad då det visar sig att det går!!


Annars så börjar jag ha fylleabstinens. Är SÅ sjukt på G att åka ut på krog nu så det är inte klokt!!

Nu ska jag ta och äta lite jugurt med müsli samt se på outsiders..

Flytta ?

Vet ni, jag funderar allvarligt på att flytta. Inte riktigt in i stan, blir så hemskt hög hyra där. Brändö skulle vara ett alternativ, men då blir det så hemskt långt till skolan :S Sandviken eller Sunnanvik skulle vara perfekt för mig... Eller där nära polisstation!

Jag betalar alltför hög hyra här nu efter höjningen, stället är inte värd 350 euro i månaden... Skulle bra klara mig med en liten minimysig etta, mindre än detta fast (wc:n här tar upp en massa kvadratmetrar...)

Men jag ska se nu och fundera över helgen, kanske lägger ut en annons på tidningen :)


Men nu ska jag åka in till stan!

Inget SveaTV

Ännu har jag inte fått mitt digiboxkort så jag kan se på tv :( Iofs så kan posten hinna komma ännu och jag får det, men det börjar se mörkt ut, för posten brukar vara ganska tidig här...
Det är lite tyst att sitta ensam i en etta utan tv. Det är så bra sällskap, det är ju iaf någon som pratar då...

Imorgon är det torsdag och vi börjar kl. 8 och slutar 16! Men sen får jag åka hem hem hem till Jeppis!!! :D Var påväg att sätta mig i bilen och styra kosan redan igår för att komma tillbaka imorgon bitti för en skoldag. Men det skulle nog ha blivit lite mycket körande. Dessutom var det tur att jag var på föreläsningen idag så jag fick fylla i min kursregistreran (var ju borta då de andra registrerade sig), annars skulle jag inte fått medverka på kursen längre.
Vi skulle egentligen ha haft skola på fredag men föreläsningen ströks :) Skönt med långhelg, en ledig sådan dessutom!

Den här jädrans förkylningen vill tydligen inte ge med sig :( Börjar bli trött på att gå runt och låta som en hes kråka, nysa samt att snor rinner som aldrig förr. Har bokat in mig på bodycombat både på lördag och söndag denna helg, så hoppas verkligen jag kan åka på båda passen!

Ska en sväng på stan om någon timme och träffa Jenna över en kaffe bara hon slutar skolan... Sen är det väl bara att ligga här på soffan och försöka hitta någon serie att kolla på via nätet. Har ett nytt outsiders program på agendan iaf :)

Ännu en dag

Jag vaknade nog idag också. Dock så är jag trött och hängig, antagligen p.g.a min förkylning. Har sovit ovanligt bra inatt, brukar inte sova så jättebra här i Vasa. Vill bara att det ska bli torsdag nu så jag slipper heeeem till T. Tiden går långsamt då man väntar på något!

Ska så småningom borsta tänderna och börja bege mig till skolan för en lite längre dag, slutar nämligen först 17.00 :s


Kväll på Brändö

J och jag har tillbringat kvällen hos I, var dit på födelsedagssaft samt inspektion av lägenheten :) Lite lyxigare än vad jag har det iallafall :P

Då jag och J skulle gå hem så hittade vi en sladd hängandes från (som vi trodde var) I:s fönster, så J knackade på för att I skulle komma och ta in dendär sladden :D Mittiallt öppnar hennes finska grannflicka så vi var visst på fel fönster... Där står J och håller i och sliter i den där sladden. Haha vad vi skrattade och skämdes! Förstod inte ens att säga "anteeksi" åt stackars flickan som vi säkert skrämde livet ur. Nåja, ett gott skratt förlänger ju livet :D

Nu skulle jag no vilja se på lite tv. Skulle se på Idol (program nummer 1) via nätet, men nu påstår de att man inte har "licens" till det utanför Sverige. Suck.

Får väl sitta framför datorn då.


Här igen då

Är i Vasa nu igen då, och kan redan konstatera att det suger rejält. Tänk då jag aldri kommer överrens med den här staden! Tacka vet jag Jakobstad, perfekt och liten stad där man känner sig trygg och hemma.

Hade en helt onödig skoldag idag så skulle jag ha vetat så skulle jag stannat i Jeppis och kurerat mig med en massa varm dryck samt legat och snorat mig under täcket framför tv:n. Jädrans förkylning.
Sen  så är man också bortskämd med lediga dagar och nu har vi inga :( Fullspäckat schema från första början bara.

Har just varit in till stan. Råkade ha sönder en vinflaska i bilen så ni kan ju bara tänka er hur det luktar där! Träffade helt oväntat mamma på Prisma så hon sade att det luktade som ett vinbryggeri i min bil. Tur att jag inte har något luktsinne i skick :) Nåja, var iallafall skoj att uppdatera sig lite "hemifrån", så vi satte oss vid McDonalds med varsin sundae glass. Efteråt var jag ut på badrumsmattjakt, men då inte folk vet vad kundbetjäning är så får de nog ha mattan för sig själv. Köper den i Jeppis istället.

Jaa, vet ni vad!? Det är lite katastrof här. Har ingen tv bild, vilket självklart betyder att jag inte kan se på tv!! :'( Såå tyst och sååå ensamt. Har nämligen inget digiboxkort eftersom jag såg svt 1 och 2 samt fyran innan praktiken i vårvintras. Har beställt efter ett åt mig nu via nätet, dit far fan 15 euro i månaden också :/ Daaamn!

ANDRA AVENYN

Så som jag har väntat. Enda sedan säsongsavslutningen i våras så har jag riktigt riktigt längtat efter att få bänka mig framför tv:n med ett superbra avsnitt av AA. Nu äntligen är de tillbaka, 21 september kl. 21.00 (finsk tid) på svt 1!!! =)



Världens bästa pojkvän

Min T är nog fan bäst! Nog för att alla säger så om sin egen pojkvän, men T är nog speciell ;)

Igår då jag kom hem från jobbet så hade han städat samt diskat. Det var en rejäl förändring här hemma, såg ut som vet inte vad på dagen innan jag åkte i jobb. Inatt då jag blev väckt av diverse tråkiga meddelanden och telefonsamtal så vaknade också T och höll om mig rejält samt pratade med mig...
Nu då jag kom hem från jobbet så står han i köket och håller på med maten, och så tvättar han kläder :) Tänk vad några "små" saker kan göra en glad!

Annars så har jag dragit på mig en förkylning nu. Kände av sjuk hals igår kväll på jobbet och det blev värre innan jag var i säng. Frös som om det skulle ha varit minusgrader här inne. Inatt har jag kallsvättast som en galning och vaknade snorig och eländig imorse. Halsen är fortfarande lika sjuk. Trodde på andra halvan av arbetsdagen att mitt huvud samt bihålor skulle spricka, fick så lov att bunkra upp mig med panadol.... och det släppte.

Nu ska jag ligga och vara lat tills maten är färdig!

Work

Har jobbat kvällsskifte ikväll. Var meningen jag skulle ha börjat kl. 15 och slutat 22, men de ringde från jobbet imorse (väckte mig) och undrade om jag kunde komma till 13 istället. Inget emot mig, fick ju åka hem kl. 21 och en timme rikare :) Men det blev lite bråttom med maten eftersom jag steg upp runt 11...
Imorgon är det morgonskiftet som gäller.

Kändes lite konstigt att jobba idag då jag egentligen har slutat mitt sommarjobb och gått tillbaka till studierna. Fast jag bara har varit bort lite mer än en vecka så hade det hätt massor, både roliga och tråkiga saker. Dödsbud är alltid lika tråkigt att ta emot, speciellt då det gäller en "favorittant". Men det är ju livets gång, alla blir vi ju gamla och ska bort förr eller senare!

Nu ska jag checka era bloggar!:)

Smycke från Cathis design

Tävlar här om ett smycke från Cathis design



Presentkort värde 300:-

Tävla hos Tumadre om ett presentkort värde 300 kronor hos Klara färdiga gå - www.klarafardiga.com



Hos Klara färdiga gå - www.klarafardiga.com  hittar du bland annat massor av skojiga pepparkaksformar, muffins/cupcakeformar, barnkläder, leksaker, heminredning m.m

Onödig resa

Tenten gick ju inte alls, så lite onödigt att jag stack iväg till Vasa överhuvudtaget. Fick inte tag på någon lärare som jag sökte heller, satt på möte allihopa som jag ville ha tag på.

Men fick iallafall hem lite kött (ganska billigt dessutom) som inte finns här i stan. Man kan ju glömma att man hittar det man vill ha på Prisma iallfall..

Nu ska jag invänta T och sen ska vi åka och handla så småningom.

Idol 2008 och tent

Eftersom jag var på resande fot igår så missade jag (tyvärr) första avsnittet av Idol 2008. Men så fast som jag är i detta tv program så kunde jag inte slita mig från att se på en massa klipp från gårdagens audition via nätet idag :) Sitter bänkad i soffan nu och väntar på kvällens avsnitt.

Skolan har ju börjat och det innebär ju också en hel massa arbeten och tentande. Imorgon är det sista chansen för fysiologin för min del. Men jag har knappt läst något, det känns som om jag läser saker jag har läst förut. Och det har jag ju, tokläste inför fysiologitenten någongång i mars men jag missade ju den då =/ Såklart har en massa fallit i glömska, så det får bära eller brista, har inte så höga förväntningar....

Men nu snart Idol :)

New arrival

Måste visa er mina nya skor också :)
Skulle säkert lika bra klara mig utan dem, men jag blev ju bara SÅÅ jädrans kär!
De skrek åt mig att jag inte kan lämna dem i hyllan, skulle ändå bara ha ångrat mig.











Gosch, I love these cats

Två av sötbollarna jag har spenderat tid med hos pappa. Kan inte finnas sötare katter än dessa två!



Sinihuiskan Dolores "Emma"



Sinihuiskan Hilla-Maaria "Hilla"

Borta bra men hemma bäst

I'm home!:)

Har haft en jättebra vecka på Åland, men det är alltid skönast att få komma hem, speciellt till min T...

Vi har inte direkt gjort så mycket, bara tagit det lugnt och ätit gott samt varit ett X antal gånger in till Mariehamn. I måndags var jag på ansiktsbehandling med massage till en riktigt duktig kostmetolog :) Pappa och hans sambo hade bokat åt mig som en "överraskning" och det var superhärligt! Skulle ha kunnat lega där i stolen längre än den snart 1,15 timmen det tog..

Kom hem kl 03.45 inatt så lite trött är jag. Men måste börja läsa på tent så småningom :(

Trodde annars att jag kom fel då jag loggade in på blogg.se... Vad rött det är??!!

RSS 2.0