Trött och stress

Ni får ett inlägg till fast jag skrev hej då igår..

Usch vad jag är trött. Väckarklockan ringde 09.45 så det var bara att stiga upp och gå i duschen. Somnade gjorde jag runt 08.00 imorse, så fick inte ens två timmars sömn.

Nu har jag stressat som en dåre och fixat mig klar samt gjort färdig packningen. T kommer så småningom hem och sedan för han mig till bussen då. Är framme runt 00.45 inatt.

Fick ett meddelande, have to go.

Det sista

Om en timme börjar mitt sista skifte på sommarjobbet för denna sommar. Dock så är jag tillbaka på stället redan nästa helg, men det är bara inhoppande så det räknas inte ;)

Imorgon bitti blir det att krypa i säng så fort jag kommer hem! Sover en sisådär tre timmar och sen blir det duschen samt att värma mat åt T och mig. Älskling är så snäll och kommer hem över sin lunch imorgon för att föra mig till bussen :) Bra det så får jag säga hejdå riktigt på riktigt! Kommer att kännas tomt (och tungt), det är ju ungefär 1,5 år sedan vi har varit ifrån varandra så här länge... Men nog ska det gå bra, tur så finns det telefoner :)

Men ni ska ha det så bra!

Surprises

Tog fram min kappsäck för att börja torka av den lite damm, och vad hittar jag inte där om en massa kläder samt en försvunnen ny BH?! Kläder som jag inte har haft den blekaste aning om vem som har farit iväg med dem samt min BH som jag har sökt efter otaliga gånger. Hade totalt glömt bort att jag har de här kläderna, för det var väl mellan jul och nyår som jag senast använde min kapsäck :)

Vinn valfri klänning från Limestore



Tävlingen avslutas fredag 5:e september kl. 10.00
Länk till tävlingen: [ Vinn valfri klänning hos TUMADRE ]
Länk till sponsor: [
http://limestore.se ]

Lärare som uppnått pensionsålder

Jädrans lärare som ska jobba fast de är pensionärer! De lever ju ännu på 80-talet och undervisar så som man gjorde för 20 år sedan! Inte kan det väl vara så stor lärarbrist i detta land så skolan inte skulle kunna hitta en ny åt sig? Ni som går i samma skola som mig och läser detta så förstår säkert vem jag talar om.

Nu har jag haft kontakt med de tre lärarna som jag skulle ha haft föreläsning med nästa vecka. Två av dem gav mig tillåtelse att åka direkt, men såklart finns det ju alltid något som ska bråka. Men vi diskuterade saken och det är nu upprätt.

Så kanske dags att börja packa?
Fast ena halvan av mig säger att jag ska stanna hemma.. :(


Botemedel mot shoppingberoende?

Finns det något botemedel mot shoppingberoende?

Nu har jag varit i farten igen. Men denna gång köpte jag något jag verkligen behöver: ett par nya jeans!
Nu får det så lov att vara slut med allt shoppande. Men inte mig emot, nu har jag i princip allt jag behöver inför hösten. Skippade jackan, köpte ju en ifjol som jag knappt har använt något. Så den får hänga med en höst till!
Om jag åker till Åland imorgon (jaa, fortfarande inte säkert) så får nog shoppingen bli där! Kanske gå på stan, men allt är ju ändå så himla dyrt i klädväg på den där ön.

Fynd

Spotlight (typ kulturnatten) håller på här i Jakobstad ikväll. Klädaffärerna (samt övriga småbutiker) håller öppet till kl 23 eller 24 ikväll (natt) och det ordnas lite program här och där. Överallt har de en hel massa REA.

Fick nys om idag på jobbet att Sport Arena har -70% på alla normalprissatta varor endast idag. Har kikat på en PUMA huppari därifrån ett bra tag så jag menade mig och köpa en efter jobbet. Tyvärr så hade de nästan inga kvar, de som fanns i min storlek så var så ful färg. Men jag fyndade ett par träningsbyxor istället för 8,70 € =)

Droppar & antibiotika

Som tur är så är det inte jag som är sjuk. Det är min lilla T som har gått och skaffat sig öronvärk, så vi var tvungna att vara till farbror doktorn. Han hade väldigt inflammerade örongångar så han fick antibioktika x 2... I dropp- och tablettform. Nåja, bara att preparera sig :)

Själv så har jag inte kännt mig ett dugg hängig idag. C-vitaminer hjälper faktiskt då man börjar känna sig smått sjuk. Har ett arbetsskifte kvar av mitt sommarjobb och det är imorgon natt.

Ännu är det oklart om jag slipper iväg till Åland på fredag eller om jag måste stanna hemma :O Lite orka är det ju nog att inte kunna packa eller något, men förhoppningsvis ska jag få tag på lärarna imorgon... Om inte, så jaaa... Vet jag inte vad jag ska göra...

Har så dåligt samvete över att jag åker och lämnar T en hel vecka också :( Främst så är det ju helgen jag tänker på mest, eftersom det är veneziansk och allt :/ Vad skulle nu inte han klara sig, men ändå!!!
Kan trösta mig med att M åker ju som au-pair ett år och har gubben på ett år i militären.. Det är nog liiiiite värre det!

Jag är glassnål.. B&J skulle sitta super!

Tungt

Idag känns det som om en rejäl förkylning håller på att invadera min kropp. Har varit via apoteket och handlat vitaminer och panadol, så det kommer jag att gå på idag.

Ska i jobb om 1 ½ timme, som jag känner mig nu så skulle jag bara vilja krypa under täcket och dricka varm saft.

Har även varit till ett cafè med Mia nu på förmiddagen. Hon ska överlämna oss och sticka till Luxemburg i ett år i morgon, den rackarn!:( Kommer att sakna hennes härliga funderingar i skolan...

Men nu ska jag fundera ut hur jag får kontakt med lärare som tydligen vägrar att svara på mejl.

So long!


Lyckad iallafall

Kakjäveln som jag skrev om i mitt förra inlägg lyckades sist å slutligen!!:) Tjocka och fina bottnar. Fick dock lite trubbel då jag skulle ha dem flyttade från plåt till kakboxen... Eftersom bottnarna är så pass tunna och marängen spricker jättelätt så var det inte det allra enklaste. Sambon fick så lov att komma och hjälpa mig, men även han tappade nerverna... Slutade med att vi var tvungna att skära "locket" mitt itu, lite fult är det men so what, det är ju inte utseendet som smakar! :)

Den här kakan eller tårtan (vad man nu vill kalla det) så är väldigt enkel att göra, och god är den :) Lite svårt är det att få ett snyggt utseende, som sagt marängen ovanpå spricker lätt vid minsta lilla beröring. Och om ni undrar vad jag har ovanpå så är det mandelflarn...








Från en sak till en annan.... Jag har jättesjuk rygg :( Kan nästan inte ens sitta. Har känt av det länge nu, men det bröt ut "på riktigt" ikväll. Har iofs stått i princip hela dagen, har ju bakat enda sedan jag kom från gymmet... och innan det så fixade jag ju mat. Sen så har jag stått nästan hela dagen på jobbet också.... Hoppas verkligen att jag får sova inatt. Sista natt hade jag träningsverk i min högra arm så var tvungen att knarka panadol samt missbruka mobilat...


Kakjävel!

Ja-a, ursäkta min rubrik men det är just så jag tycker just nu!!!!!

Var på superbra humör och full med energi då jag kom hem från gymmet. Började på med att baka en marängtårta efter att jag hade fått mig duschad, ska ha med till jobbet imorgon eftersom jag börjar sjunga på sista versen.

Men helv*tes ägg! Jag har haskat bort MINST fem ägg (tappade räkningen) eftersom jag skulle skilja vitan från gulan, men gulan gick alltjämt sönder och kom i vitan... Blir ingen maräng av det inte :/ Försökade vispa vitorna med ensdast liiite äggula i en gång, men det blev ju till ingenting - dit for en massa socker också. Dessutom skulle jag ha tårtan så stor så har bara rum med en botten åt gången i ugn, så den andra kommer väl bli platt som en pannkaka nu då den måste stå framme i värmen ca. en halv timme.

Varför ska all mat/bakverk alltid misslyckas då det är någon annan än en själv som ska äta det????!!! *en hel massa svärord*


Suck.... återstår att de hur resultater blir..... Om det inte blir till något så skiter jag i allt och åker och köper en tårta imorgon *not, så rik är jag inte*

29 nya

Massa inlägg på bloggkollen som vanligt. Skulle egenligen inte ha tid att läsa dem just nu, men jag tar mig.. :)

Är nyss hemkommen, var via stan ett snabbt varv efter jobbet. Var tvungen att gå till optikern för att justera mina glasögon, det var lite si så där att de hölls på näsan, men nu är det fixat :)

Har som bäst köttbullar i ugnen och potatisar som kokar på spisen, ska bara fixa till en sås. Sedan blir det bodycombat kl. 17.30 ikväll :) Avbokade gårdagens pass sist och slutligen, var så hängig! Men idag känner jag mig bättre i skick :)

Men nu åter till bloggarna och maten...

Härlig låt :)



Varför nu?

Vaknade med sjuk hals i morse :( Nu sitter jag här och kallsvettas och känner mig allmänt hängig. Blää, inte vill (snarare kan) jag bli sjuk nu!! Har fullt upp på jobbet samt så vill jag vara frisk om jag får åka på minisemester......

Ska se hur jag känner mig på eftermiddagen, om det blir att avboka bodycombaten eller ej. Men något vill jag göra idag, så om det inte blir någon BC så skulle ett styrketräningspass sitta fint! Där behöver jag inte hoppa och ha mig, lugnare tempo helt enkelt. Ska se nu, kanske jag får någon med mig till Fitness på eftermiddagen :)

Så småningom då Prisma öppnar (om ca en timme) så ska vi åka och handla en öllåda åt B som tack för att han fixade T:s bil igår... På samma gång blir det att handla mat tills imorgon så behöver vi inte bo på affären. Efter att vi har dumpat matvarorna här hemma så ska vi på mat till T:s föräldrar... :) Skönt att inte behöva koka själv för en gångs skull!

Nu ska jag slänga mig i soffan med T och titta lite tv :)

Min dator är sjuk

....väldigt sjuk dessutom...

Mitt virusprogram har gått ut för ungefär en månad sedan men jag har inte orkat ta mig tid att uppdatera det.
Den senaste tiden har min laptop hakat upp sig ett x antal gånger om dagen, lika irriterad och arg har jag varit varendaste gång. Tog mig tid att ladda ner ett nytt virusprogram ikväll (olaglig som jag är, ups) och nu har det hittat 116 "infections" på ca. 1,5 timme. Stackars dator som är SÅ sjuk :( Infektioner är inget att leka med det inte, något har jag ju lärt mig i skolan ;)

Nåja, ska se nu om jag får upp detta elände rett... Är sjukt trött, har redan varit ett varv i sängen men var tvungen att gå och se om min dator var färdig scannad... Gubben min har nog redan somnat, tycker att jag hör några små snarkningar från sovrummet :)

Så godnatt med er alla, vi hörs imorgon!

Lugn start

Vi lär endast ha två dagar i skolan den första veckan :) Inte mig emot! Hoppas på en trip till Åland nu då bara lärarna är snälla... :)

Sitter som bäst och snaskar i mig popcorn, namii... Och öl, inte att förglömma.. Men imorgon är det Bodycombat som gäller, så får väl boxa bort kalorierna då :P

Nu ska vi se på tv..


Ledigt

Nu är jag ledig en hel dag innan det blir jobb igen! Ska bli så skönt att få sovmorgon imorgon :) Har ju inte haft någon sedan förra söndagen, ojoj... Inte konstigt att jag är trött hela tiden då jag har varit tvungen att stiga upp runt 06.00 alla dagar...

Har som sagt jobbat idag. Hade menat mig in via stan efter jobbet för att söka lite nya underkläder. Trodde att affärerna stängde 16, men ack så fel jag hade, så fick vara utan då :(
T är och fixar bromsar på sin bil så vet inte när han kommer hem. Börjar bli lite smått hungrig, men måste nog vänta med maten tills han är hemma...

Skulle ha lust att vara social ikväll, men vad ska man då hitta på !?:/

Resultat

Hittade tyvärr inte jackan jag verkligen vill ha (har en bild i mitt huvud) i Kokkola igår... Men två tröjor hade jag iallafall med mig hem. Hann inte riktigt börja på med att söka jeans åt mig, vi hade två timmar på oss tills affärerna stängde så att...



Tröja - Aleksi 13





Tröja - JC


Ursäkta för dåliga bilder, men hade inte tid att ta nya igår... Och nu orkar jag inte :)

Visdomstand?

Jag har alltid levd i hoppet om att jag aldrig kommer att få visdomständer. Detta p.g.a att jag är väldigt allergisk (läs:tycker mindre om) mot tandläkare. Det räcker med att jag hatar att åka och lappa hål/rotfylla, inte vill jag uppleva hur det känns att dra ut en visdomstand (antar att det känns som världens hemskaste sak just då man ligger där)...

Men just nu sitter jag och funderar över om en hemsk visdomstand är påkommande i min mun?! Det ilar och värker i ungefär 5 sekunder, sedan är det uppehåll ungefär 2 minuter och så kommer det tillbaka. Det kan förståss vara karies, men det är längst bak i munnen. Hoppas verkligen att det slutar och att jag inte får besvär. Speciellt passligt med tandvärk skulle det ju vara om jag åker till Åland nästa vecka, not.

Fredagsshopping!

Bara T får sig duschad så ska vi bege oss iväg till Kokkola för att shoppa lite... Jag är på jakt efter en höstjacka, T likaså... Ett par jeans skulle inte heller sitta fel... Och kanske någon tröja! Får se vad jag hittar :)
Skönt att få shoppa efter en dag på jobbet!

Hörs sen!

Det blir bara värre och värre

Är det meningen att man ska vara så slut så man bara vill sova efter varenda dag på jobbet? Idag har jag skött vården samt duschat åldringarna helt ensam! Har sprungit som en yr höna av och ann, till sist blev jag så råddig så jag var tvungen att sätta mig ner och tänka över vad sjutton jag höll på med. Fick en helt blackout och visste inte ens vilken salva man ska sätta på en brännskada.

Jag har sagt det förr, säger det igen; personalbrist suger! Och det blir ju bara värre och värre! Vi skulle ha varit två på fältet idag (ändå minst en för lite..), men hon som egentligen skulle ha haft hand om vården hamnade till akuten med en tant...

Måste orka två dagar till nu innan jag får ledigt en dag. Tur så är det bara en vecka kvar på jobbet. Hamnar dock att hoppa in varannan helg sen...

Vägen till ödemarken

Nu har jag igen satt mig bakom ratten och kört iväg långt borta till ödemarken. Finlands vägar är så himla tråkiga. Allt består ju bara av träd,träd och åter träd... samt åkrar (jepp, här bor vi i princip på landet).

Har som sagt varit och hälsat på mamma + bror och farmor & farfar till min hemby (där i princip alla är bönder, inga jurister här inte..)

Spenderade gårkvällen med kära Ida i Korsnäs på lokala baren. Men vi drack inte alkohol, utan kaffe. Sedan har jag skaffat mig lite "up to date" med min familj. Idag har jag varit med mamma till Närpes och införskaffat mig en ny mikro till min lägenhet i Vasa. I samma veva var vi och hälsade på mormor, över ett år sedan sist jag hade sett henne (hon har alzheimers sjukdom och bor på ett demenshem sedan många år tillbaka). Innan vi åkte "hem" så var vi och käkade världens godaste Calzone till Casa!

Var via lägenheten och dumpade mina grejer på hemvägen. Dammsugade lite och satte upp nya gardiner som kära mor gav åt mig :)

Nu är jag äntligen hemma i Jeppis igen. T hade gjort mat, så snäll kar jag har :) Vi ska åka till hans föräldrar nu och dumpa ett ämbar med vinbär och en påse med potatis (farfar har varit snäll igen).

Massa tid på att läsa bloggar

Oj jösses, 89 inlägg på bloggkoll bara för att jag inte har läst bloggar på typ två dygn (kollade bara lite snabbt igår...) Tänk vad tid man verkligen lägger ner dagligen på att läsa kända och okändas bloggar. Nu orkar jag inte ens läsa hälften av de där 89, lämnar helt enkelt bort de med tråkiga rubriker och de med nästan samma innehåll.

Away!

Nu åker jag booooooort !!!


HEJDÅ!

Sluta blogga

Ibland känns det som om jag vill sluta blogga.. Man hänger ju bara ut sitt liv på internet, helt öppet för allmänheten att snoka.
Men jag vet att jag inte kan håll mig, lär nog skriva igen imorgon om jag hinner....

Härliga Kate

Slänger in lite härlig ny musik av Kate Ryan i brist på annat :)


 
Put my finger on it



Hennes egen skrivna låt Free



Ha en bra dag!

Allt klart

Nu ska jag bara sitta här framför datorn och vara lat tills jag ska i jobb. Har fått det handlat, maten fixad så både T och jag har något att äta på jobb respektive hemma idag, samt så har jag fixat en sallad åt mig.

Tydligen så har det åskat inatt, huh?! Inte vad nu jag har hört iallafall... Men jag tycker det är sköönt med en regnig dag nu. Regn är faktiskt mysigt så länge inte hela sommaren regnar bort!


Varför inte här?:(

Överallt tycks det åska och regna massor, men inte här :( Inte ännu iallafall... Men lite regn har vi börjat få.
Mysigt med åska :)

Pappa sade att de har haft riktiga skyfall och åska hela dagen på Åland, han hade aldrig sett regnet häva ner så som det gjorde. Så länge inte Åland dränks så är det väl bra :)

Jobb imorgon igen, som tur har jag kväll så får sova imorgon bitti.



Härligt

Nyduschad och en kall Bonaqua = livet!

Var ett jobbigt pass idag, tog ut mig rejält! Instruktören var så bra att "puscha"  på, så det var nog bara att jobba jobba jobba! Men nu efteråt så känns det bara underbart.. :)

Nu ska jag checka bloggkollen och sedan fixa till äggsmör så inte T svälter ihjäl..

Dags att svättas!

Ska så småningom börja bege mig iväg till Sportis för ett Bodycombat pass. Ska bli skönt att få sparka av sig lite.. :) Är lite tveksam över om mitt gymkort har blivit laddat, men det återstår ju att se om tjejen bak disken fick det fixat i måndags!

På tisdag efter jobbet planerar jag att åka till mina hemknutar och stanna över natten. Lär ju inte bli av om jag inte åker nu, för skolan börjar ju väldigt snart och då åker jag såklart till Jeppis så fort jag är ledig. Så om någon vill leka med mig så hör av er!:P

Nej nu får jag nog så lov att göra mig klar!

Sommarkrysset

Nu blir det att bänka sig framför tv:n och se på sommarkrysset. Är typ enda hela avsnittet jag kommer att se av det i sommar, har inte direkt haft så stor lust att se på tv.

Mätta och belåtna är vi, maten var supergod :)

Imorgon ska jag ta sovmorgon!!! Äntligen får man säga, en ledig dag har uppenbarat sig. Sedan blir det bodycombat på eftermiddagen :)

Lördagsmys

Efter en dag på jobbet så ska det bli skönt med lite lördagsmys med min älskling. Han är som bäst och handlar lite ingredienser till sina specialtortillas (som jag kallar det, finns knappast något namn:P). Till det så ska vi avnjuta ett australienskt vitt vin från Lindeman's.

Jag har sovit en bra stund nu efter jobbet, var jättetrött. Det var skönt och nu känner jag mig så mycket piggare!

Kom på att jag inte köpte någon lott närmare miljonen igår, så snart beger jag mig nog till R-kiosken och köper en. Så har jag något att göra så länge T fixar maten!:P

Typiskt mig

"Kanske jag svälter mig ikväll nu, får se"
- Det skrev jag i mitt föregående inlägg.

Nu kan jag bara skratta åt det! Det är typiskt mig att säga (i detta fall skriva) så då jag är sur och irriterad...
Självklart har jag fått det ätit nu. Min T var så snäll och for efter stans godaste kebab åt oss (nej, inte Korv Görans), nu är jag proppmätt! Det är faktiskt inte så värst ofta vi hämtar hem snabbmat, så ibland måste man få unna sig lite av det goda.

Sitter som bäst och ser på små söta monkeys på tv :) Blir väl så småningom att börja tänka på sängen så jag orkar upp i morgon bitti.. Förståss är klockan endast snart 21, men iaf...

Ingen mat

Har fortfarande inte ätit och jag är vrålhungrig. Så hungrig så jag är på jättedåligt humör (antagligen är blodsockernivån snart på noll) och har huvudvärk :( Vi handlade dessutom inte hem någon mat att fixa till eftersom vi blev trätande om vad vi skulle äta........ SUCK!
Inte alltid så enkelt med två viljor.

Kanske jag svälter mig ikväll nu, får se.

Tilipäivä...

...on paras päivä!

Lönedag idag. Dock hade jag förväntat mig mer pengar!:O Synd då vi inte fick lönekuverten (argh) så jag får räkna över mina timmar och ersättningar. Får så lov att vänta tills nästa vecka med den saken.
Hyran är nu betald och jag är lika fattig igen. Jädrans pengar som ska ut från kontot så fort de kommer in :(

Jag är helt slutkörd idag, får väl gå och sova runt 19.00 ikväll så jag orkar upp till sju i morgon bitti... Not, men det känns så!

Hungrig är jag också... Undras vad jag ska koka

Varför inte närvårdare..?

Satt just och funderade med J på MSN varför vi inte började studera till närvårdare efter nian i högstadiet. Just nu känns det som om det skulle ha varit ett klokt val! Om jag skulle ha haft en utbildning nu så skulle jag inte studerat vidare utan jobbat istället. Är så sjuttsingens trött på allt som har med skola att göra nu... Värre blir det desto närmare skolstarten vi kommer.

Men kan ju trösta mig med att jag får bättre lön med min kommande utbildning än vad jag skulle ha fått som närvårdare.. Dessutom är det nog sjukskötare jag vill bli, men orkar inte studera :(
Nå, två och ett halft år till, det måste gå!


CoolStuff

Jag tävlar om detta häftiga vattenmunstycke med en LED-lampa hos [Tumadre],
sponsrad av [CoolStuff]


Dålig uppdatering

Hej på er!¨

Igår hade jag noll lust att blogga. Efter endast tre och en halv timmes nattsömn och en fysiskt tung dag på jobbet så var jag helt slut. Det ända jag gjorde igår var att fixa mat och ligga på soffan, men det är skönt ibland det också.

Idag har jag även jobbat åtta tunga timmar. Kan bara säga att jag är rejält trött på att duscha nu efter att ha sysselsatt mig med att tvätta åldringar i två dagar. Skulle ha haft kvällsskifte idag men fick nog så lov att åka till morgonen ändå. Dock så känns det ju bra nu då jag har fått sluta för dagen.

Skall så småningom börja på med korvsoppa nu, men först läsa mina 24 inlägg på bloggkoll :) Alltid kul då ni uppdaterar era bloggar så jag har något att läsa!

Hmm?:D

Om man kollar min live traffic feed här på bloggen så ser man att en massa folk från länder långt borta har varit in på min blogg... Typ Tyskland, Zeeland, USA, Polen osv... Kul, men varifrån har alla hittat just nu, idag???!


Jobbiga ögonbryn

Tycker att jag inte gör annat nuförtiden än att plocka mina ögonbryn. Det tar ju bara några enstaka dagar så har hårstråna växt ut igen. Inte så långa då förståss, men hur kul är det egentligen med en massa svarta korta strån som syns hur bra som helst (enligt mig iallafall)? Skulle behöva finnas en liknande vaxningsgrej åt ögonbrynen så man inte ska behöva röra dem på några veckor. Dessutom är det jobbigt att varenda gång försöka plocka dem så lika som möjligt, vilket jag anser omöjligt...

Men å andra sidan så plockar jag hellre mina bryn någon gång i veckan än att raka bort dem helt, för det är verkligen inte snyggt...!



Jag har inte uträttat ett dugg idag. Sovde otroligt länge för det var bara så skönt med nya lakan i sängen. Sen har jag varit ut på en promenad och kunde konstatera att mina mag- och armmuskler var otroligt sjuka. Benen är det bättre med eftersom jag stretchade dem så bra igår. Har även spenderat tid på en familjefilm från canal+, handlade om en mobbad pojke som var tvungen att äta tio maskar (jätteintressant, eller... inte riktigt).

Nu ska vi snart åka iväg till Prisma för att handla.

Härligt skönt

Det är superskönt att ligga nyduschad och lata sig på soffan nu efter ett superb bodycombatpass!! :) Nu har jag skaffat ett tiogångerskort åt mig så här ska det nog tränas (minst) en gång i veckan nu, annars var det ju onödigt att jag slängde 50 € på det... :)

Var bara tvungen att köra en rejäl stretchning då jag kom hem så jag kommer ur sängen imorgon bitti.. Det var ju bara SÅ hemskt förra gången..
Dessutom var jag så full av energi så då jag kom ur duschen så rev jag sänglakanen ur sängen och satte dit nya :) Häärligt att sova med nytvättade lakan!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan ska jag se om det kommer något sevärt på TV ikväll...

Ha de bra!

Zombie

Idag känner jag mig nog som en zombie, eller snarare en klappad sill eller något. Har sovd otroligt dåligt sedan vakskiftet slutade imorse. Jag är skakig och helt kraftlös, känns som om man har festat hårt i två dygn istället för jobbat. Hatar att jobba nätter då dagarna efteråt är helt förstörda. Vete sjutton hur jag ska orka med någon bodycombat :S

Men har iallafall fått det diskat. Tycker det gick otroligt fort, har säkert halvsovit framför diskhon.
Nåja, blir väl att fixa ihop en makaronilåda nu...

Mamma Mia

Sitter på youtube och ser på en massa härliga soundtracks från filmen Mamma Mia. Har inte själv varit på bio och sett den, men så fort den kommer till Makuuni eller ut i affären så ska jag köpa den... Orkar inte vara olaglig och ladda ner den på datorn :)

Denna sång är så otroligt fin


Plättkalas

Jag har varit jättesnål på plättar nu några dagar, så T ska vara snäll och steka åt oss då han kommer hem från Jaromatchen :) Om jag inte tjyvstartar själv vill säga :)


Suck vad ni människor är dåliga på att uppdatera era bloggar idag... Vill ju ha något att fördröja tiden med!


Sova i evigheter

Jag var sjukt trött då väckarklockan ringde 15.00 idag!! Skulle ha kunnat sova några timmar till, dessvärre ville jag inte sova bort de kvarstående timmarna som jag får vara hemma innan ett nytt vakpass börjar.

Skulle sitta fint med lite mat nu, men då förutsätter ju det att jag orkar börja på med den. Ris och broilerfilè står på schemat idag, så det är ju inte direkt SÅ tungt att laga...

Har inte så mycket att tillägga nu då jag bara sover och äter....
På återseende

Vaken hela natten

Inatt ska jag vara vaken heeeela långa natten. Har bestämt att jag ska hoppa i säng med min T strax efter 08.00 imorgon bitti. Självklart så ska jag inte vara uppe helt frivilligt, utan jobbet kallar :( Orkar och vill inte!! Dessutom då jag ska jobba imorgon natt också :/ Blä!

Nåja, jag ska krypa tätt intill T imorgon och susa sött så länge jag bara orkar...

Godnatt!

Ben & Jerry's

Mmmmums! Köpte igår för första gången Ben & Jerry's glass. Efter många om och men valde jag 'Cheesecake brownie' och den är jättegod! Tror dock någon annan sort skulle ha varit bättre, men har ju testat denna nu. Men kan nog bara konstatera att jag inte ska köpa denna glass så ofta. Man kan inte låta den vara, vilket leder till att man får dåligt samvete då man ser hur mycket glass man egentligen har hävt i sig! Kaloribomb är just vad det är, men åååååh så gott!

Här är det Makuuni som säljer den, har inte sett den någon annanstans.


Har ni testat B&J?

Trött - igen

Nu har jag sovit klockan runt två morgnar i rad, varit tvungen att dra mig upp ur sängen till sist. Ändå är jag trött då klockan närmar sig 23??!! Vete sjutton hur jag kan sova så mycket nu. Iofs så har jag sovit lite två nätter i rad, men tycker att jag borde börja bli utvilad nu...

Ikväll har vi sett på en film. Vi kunde båda två konstatera vid slutet att den var helt värdelös. Tysk film dessutom, man blev ju bara irriterad av att höra på språket. Det ska vara svenska eller engelska, resten är bara jobbigt att höra på.

Men nu ska jag börja fundera på att ta natt!!

Godnatt på er!

Att vinna 100.000 €

Suck, tydligen är det helt hopplöst att vinna lite pengar :( Hur många Onnen sanat lotter jag än skrapar så vinner jag högst 5 €! Tror jag har vunnit 10 € en gång och det är allt. Vet inte hur pappa bär sig åt då han ganska ofta skrapar summor som överstiger 50 €... Dock under 100, men iallafall.
Nä, får nog lov att sluta kasta pengar på veikkaus lotter. Men å andra sidan: TÄNK SKULLE JAG FAKTISKT VINNA NÅGON GÅNG! Tänk så är det jättehög vinst på lotten som jag tänker köpa men ångrar mig i sista sekunden. Ja, TÄNK!
Det är väl detta som kallas spelberoende, men så långt har jag faktiskt inte gått (ännu). Håller mig fortfarande till 'fredagslotterna'.





Nåjåå, får väl dränka min pengförlust i lite alkohol nu då... ;)



Lat men ändå duktig

Var otroligt lat imorse, steg upp 11.30 :D Skulle antagligen ha sovit mycket längre, men hade hört min telefon vibrera ett otaligt upprepade gånger då så jag var bara tvungen att se vad som skedde. Trodde först att det var väckarklockan som hade ljud för sig (fast egentligen visste jag att jag tryckte av den tidigare då den ringde), men det visade sig vara ett meddelande. Vad skulle jag förstå då jag halvsover :)

Trots min lathet så har jag varit och handlat, tvättat kläder, städat och diskat idag. Sovrummet lämnade, men får ta det imorgon! Så någon nytta har jag iallafall gjort....

Ikväll vet jag inte vad det blir att hitta på. Är på väntelistan till Sportis men det ser mörkt ut med den saken, skulle nog antagligen ha hört något vid det här laget nu då, då det är två timmar tills passet börjar... Nåja, en annan gång!

Ska gå och lata mig ännu mera i sängen med T :)

Kanske

Fick just första skolveckans läsordning (dock preliminär) så kanske jag åker till Åland någon dag första veckan nu då som tänkt. Bara jag får lärarnas namn mejlade åt mig så ska jag väl fundera "på riktigt" på saken :)

Imorgon är jag ledig, skönt! Börjar bli så led jobbet nu då ingenting tycks funka där! Så tungt att vara alltför lite personal...
Tur så är det "bara" tre veckor kvar efter denna vecka.. Förståss lite helgjobb, men det får jag så lov att överleva.

Tror jag ska vara lat resten av kvällen nu.. :)

Oriflame

Jag har hittat världens bästa ansiktscreme åt min hud! Oriflame optimals radiance energy cream.

Efter duschen så blir mitt ansikte otroligt torrt. Har prövat ett otaligt antal hudcremer men alla har gett mig en fet och blank hy. Pappas sambo har skickat Oriflame åt mig för att jag skulle få testa, och nu är jag helt fast! Synd att det ska vara så svårt att få tag på, känner ingen konsulent här i trakten. Är tvungen att åka ända till Åland för att hämta, tur så går det inte så många burkar i månaden!:P

Nåja, nog om det.
Jag har nästan sovit bort hela kvällen ikväll. Så otroligt skönt att ligga och vara slö på soffan :) Lägenheten håller på att förfalla, men är totalt slut efter en dag på jobbet så den får vänta tills min lediga dag på torsdag!

Nu ska jag läsa lite bloggar.

Absolut omöjligt & skumma människor

Alltjämt då jag vet att jag ska upp mitt i natten eller åka någonstans tidigt på morgonen nästa dag, så är min sömn förstörd. Jag ligger och vrider och vänder mig, suckar och stönar samt ser på klockan minst en gång i timmen.
Inatt var det lika. Gick och lade mig relativt tidigt igår kväll och lyckades somna (tror jag). Då T kom och lade sig vaknade jag, sedan dess så har jag inte sovit så mycket fram tills väckaren ringd kl. 03.10.

Men efter 04.00 någongång då jag kom hem så frös jag så mycket så kröp ihop under täcket och somnade ganska fort :) Skulle ha kunnat sova lääänge ännu då klockan ringde 09.30, men det var nog bara att masa sig upp ur sängen då...

Det finns otroligt mycket skumt folk i farten i Jakobstad nattetid, iallafall inatt. Om det inte var mystiska svartklädda människor som gick och vinglade på trottoaren så var det pojkar som sysselsatte sig med att förstöra blommor vid en blomaffärs uteförsäljning. Även då jag kom hit till höghuset så var det en BMW (innehållande två pojkar och lite öl) som envisades med att spela musik på extrahög volym och full bas på. Inte så smart egentligen, för de väckte garanterat många sura pensionärer (även annat folk)!! Sedan förståss de stackarna som måste cykla runt och dela ut dagens tidning(ar), jag skulle vara skiträdd att vara ute och jobba den där tiden på dygnet.
Antar att om det skulle varit en lördagsnatt så skulle jag ha fått se mycket mer skumma människor, men jag klarade mig bra på dessa. Tur att man sitter i en bil :)

Jobb blir det 13-21 ikväll! Längtar bara tills onsdag eftermiddag då jag får konstatera att jag har två dagar ledigt framför mig :)

Roadtrip

Idag har som sagt T och jag varit till Tuuri då på tu man hand :) Jätteskönt det en gång också!
Vi hittade lite smått och gott. Jag fick handlat det jag for dit för, förutom pennor. Men de får jag då köpa här i stan på bokhandeln.

Köpte en jättefin Björn Borg väska att ha i skolan i höst, exakt en sådan jag har sökt efter men inte hittat! Lite dyr, men ska jag ha så ska jag.. :) Blev att spontant inhandla lite iittala fat också, vi som har så mycket rum i skåpen från förr *nooot* Men det var behövligt!
På vägen hem svängde vi in på ABC i Alavus och slängde i oss lite mat :)

Ikväll har vi båda varit ut på varsin motionsrunda, inte kunde vi ju sticka iväg tillsammans ;) Nånej, men T var ut och sprang och jag tog mig en långpromenad. Dock orkade jag mig iväg så sent så älskling fick fixa till en skinkpaj så länge jag var borta. Så nu ska vi snart äta (igen)!

Ska upp mitt i natten inatt, närmare sagt runt 03.00! Men varför ställer man inte upp för sin pappa :)

Nåjåå, det får räcka med denna uppdatering för idag, nu ska jag checka andras bloggar!

Mycket bättre

Filmen lugnade ner mig, så nu är jag inte så arg/irriterad längre :P

Blir så småningom att ta natt, för imorgon har vi lite planerat att åka på en roadtrip till Tuuri.. :) Behöver lite smått och gott därifrån, så vi passar på nu då vi båda har tid!

Arg över ingenting

Idag är det en såndär dag som jag är allmänt arg/irriterad över allt, men ändå ingenting.
Allt hakar jag upp mig på, för jag måste ju ha något att vara arg över. Vet inte vad jag har för fel, kan ju bero på att det blev fem timmars sömn idag efter nattens vakande, så jag är lite trött.

Just nu är jag förbannad på skolans hemsida som inte funkar, slipper varken in på mejlen eller mitt studieregister. Aaaargh! Sedan är jag irriterad över då de inte kan lägga upp våra läsordningar på nätet i god tid, de kommer garanterat upp samma dag som skolan börjar!
Och vad sjuttsingen är Novia för jäkla påhitt, behållit det gamla namnet SYH så man hittar något på dendär j*vla hemsidan! Bryr mig skit om vad folk studerar i södra Finland.

Dessutom så har jag så tråkigt så tråkigt just nu. Var och köpte en Onnen sanat och en ässä-lott åt mig med hopp om att jag skulle bli rik och glad, men neee... Varför skulle jag ens vinna 3,50 €.

Tycker nästan synd om min T som måste leva med mitt humör just nu :D Men som tur så är det övergående, och vi ska så småningom ta och se på en film :)

Får se vad morgondagen har att bjuda på, antagligen en helt slö dag igen.

Igen

Nattjobb igen, blää!

Nedräkningen har börjat, har fyra nätter nu i augusti, sedan är det finito...!
Men det är fyra för mycket det....

Nåja, sov så gott ni som får..

Tävling!


Jag är med och tävlar om denna kamera hos Pexie!
Klicka [här] för att tävla du också!


Sysslolös

Oj vad det är tråkigt. Har ingen som helst aning om vad jag ska hitta på :O Skulle ha lust att baka något, men vad? Och vem ska äta upp det då sen?
En promenad skulle även sitta på sin plats, men den räcker ju inte en evighet heller. Går jag in till stan så hittar jag bara något att slösa pengar på :P
Vädret är också lite sisådär. Ibland skiner solen, men överlag tycker jag det är mulet och blåsigt = inget strandbesök.

Kalaset igår var helt ok. Mycket mat (småplock) och goda tårtor!:)

Nej nu tycker jag klockan kan närma sig 16 så vi får åka på vårt "uppdrag" ;)

RSS 2.0