Yes, I´m home.

Kom hem från Åland i måndags men jag hade ingen blogglust med mig hem. Det skulle ha kunnat vara lite bättre väder på den där ön, men i övrigt så var det som det brukar på Åland!

Jag har inte varit ett dugg aktiv med kameran, de ända fotona jag har är från Vikingamarknaden och jag har en liten aning om att det inte intresserar :) Men jag kan iaf bjuda på en bild över hur det såg ut på marknadsområdet på fredag förmiddag efter ett skyfall på morgonen...

Vikingar som vadar i upp till en halv meter vatten. Brandbilar fick komma dit och rycka ut för att "tappa" bort allt. Hela marknadsområdet var en katastrof så fredagens marknad blev tyvärr inställd. Men efter x antal gruslass och en hel del halm under dagens lopp så kunde marknaden öppna igen på lördagen fast det var lite blött :)I morgon blir det att åka till hemknutarna för att börja flytta åt farmor till ett demensboende. Ser inte alls fram emot saken, men det ska ju göras. Ledigt har jag på fredag.

Börjar i övrigt vara lite arbetsskiften kvar nu, 8 augusti har jag sista! Sen tar jag nog några dagars ledigt eftersom min T har en veckas semester kvar då ännu... Sen anmäler jag mig nog till vikariebanken... Klättrar ju på väggarna om jag ska vara hemma tills skolan börjar.. :)

Sen måste jag ju bara avsluta med en obligatorisk kattbild efter en Ålandsresa! :)


På resande fot

Idag kl. 15.12 går mitt tåg från Bennäs i riktning mot Åbo hamn och vidare till Åland. Ska bli lite spännande att åka tåg, samt byta i Tammerfors och i Åbo (går inte ända till hamnen). Har nämligen aldrig åkt tåg till Åbo förut så får se var jag lämnar. Har i övrigt bara åkt tåg en gång tidigare i mitt liv också, och det är ju evigheter sen sist. Men vad skulle inte jag komma mig fram.

Det är si sådär med min flunsa. Febern har nu lyst med sin frånvaro sen igår eftermiddag *peppar peppar* och hostan börjar bli liiite bättre. Men har fått så jäkla sjuk mage av antibiotikan och så snorar jag som vet inte vad :( Så just nu känns det som en evighet innan jag är framme på Åland inatt... Inte så värst kul att åka då man är så här förkyld, men vad kan man.

Kommer att sakna min T!! <3 Evigheter sen sist vi har varit ifrån varandra i fem dagar!Te Amo


FIXAT

Nu går det att kommentera hos mig igen!! :)

Urrk.. :(

Här ligger jag på soffan men världens hosta, slem, feber och huvudvärk. För tillfället känns faktiskt min hals bra, men den är väl sjuk igen imorgon bitti :( Inbillar mig själv att jag har dragit på mig svininfluensan, vem vet!? Jag fick en 10 dagars antibiotikakur idag eftersom det växte bakterier på min svalgodling... Bläää..

En vän till mig hade på facebook att hon går runt med ett leende på läpparna. Om livet skulle vara så bra. Eller utöver denna flunsa så är livet helt underbart, speciellt då jag har turen att få ha min älskling vid min sida i vått och torrt. Men just nu känns nog allt detta så blä som det bara kan bli.. På onsdag åker jag till Åland, hur skoj är det på en skala mellan 1-10 om jag är sjuk då ännu?!

Från en sak till en annan. Såg just på ÖT:s (lokala tidningen) websida att Jakobsdagar (som pågår just nu!) kommer att regna bort, med andra ord så missar jag inget här hemma. Så nu hoppas jag att jag blir frisk tills min minisemester och får uppleva lite sol på Åland!!


Vädret under Jakobsdagar.. Lite minibild nu men...

Jäkla blogg

Jag får inte kommentarsfunktionen att fungera :@ Nu har jag bytt design IGEN ifall det skulle vara koderna som bråkar med mig, men inte blev det i skick för det :( Vete gudarna var problemet ligger, men jag kan ju inte ha en blogg där det inte funkar att kommentera heller...

Idag har jag haft en ledig dag och rensat 5 kg jordgubbar, så nu är jag så trötta på alla röda gubbarna... Men klarade mig faktiskt ifrån att äta så många =)

Har även varit och handlat med Å till Prisma, för vi ska nämligen dit och grilla i morgon kväll... Å, det blev en hel del jordgubbar så jag har väl med mig en hel del ifall vi inte äter upp alla ikväll :P

Nu ska vi åka iväg till Kokkola på lite shopping, får hoppas jag hinner se på något innan affärerna stänger :/ Klockan blir ju efter 17 innan vi är där...

Jag + bloggkoder = ingen bra kombi

Jag borde aldrig ha gett mig in på bloggkoder.

Fick veta igår att min blogg ser konstig ut där man kommenterar så jag tog tag i saken och trodde att det blev fixat. Men nej nej, nu går det inte över huvud taget att kommentera min blogg, och hur jag än ändrar på koderna så hittar jag inte felet. Har varken tid eller lust att fixa det nu, ska se vad jag hinner på fredag då jag är ledig.


Aldrig nöjd

Blev med det samma trött på den rosa designen och det kändes inte som "jag", så nu har jag ändrat till grått, som ni kanske ser... Från och med nu ska jag sluta besöka min blogg, jag blir ju bara trött på att se den :P

Mysigt med regn

Äntligen har vädergubbarna utlovat lite regn. Jag tycker att det är mysigt med lite regn emellanåt, dock så är jag ingen fantast av enbart mulet väder. Sol eller regn, inget där emellan.

Nu är jag inne på min sista lediga dag. Ska bli skönt att få jobba imorgon, men det är inte så kul att veta att man har fem dagars jobb framför sig och bara en dag ledigt då sen.

Tror jag ska ta mig ett besök till Shoe Stop idag för att se vad de har för Vagabond skor eller andra ballerinor. Sen skulle jag behöva komma på vad vi ska äta till middag också... Alltid samma problem...

Från blått till rosa

Som ni märker så har det blivit en liten förändring här på bloggen. Jag är inte fullt nöjd, men jag orkar inte längre nu ikväll, har suttit x antal timmar och jag har tänkt ge upp flera gånger. Mycket små plock med en blogg då man börjar på, speciellt då man inte är världens expert.

Jag har känt mig hängig och konstig hela dagen. Vaknade upp men huvudvärk i morse :( Var meningen jag skulle städa idag men det blev nog inget av den saken. Ska hoppas att jag är lite bättre i skick imorgon. Men iallafall så var Mia hit en snabbis mellan sina au-pair intervjuer, roligt att träffas! :)

Sista avsnittet av Momma´s boy kommer kl. 21 ikväll och det ska bli såå spännande... Är fantast av sånadär reality serier, ännu bättre är det då både T och jag sitter som fastklistrade framför tv:n på måndagskvällarna då det har kommit..

Men nu tror jag att jag ska koka lite chokladkräm till mig.. :)

Min nya...

... dator!

Äntligen har jag en egen dator igen.
Det blev inte den dyraste men jag är nöjd hittills iaf.
Så länge det går att surfa och skriva skolarbeten på den så är jag glad,
och förståss om den är relativt snabb - och det är den!1 juli - är det nu sommaren börjar?

Juni månad kom och gick, nu plötsligt är vi in i juli. Typiskt att sommaren skall springa iväg så där.

Många påstår att det är först i juli som sommaren börjar. Självklart är det högsommar då, men vi kan iallafall inte klaga på vädret som vi har haft efter midsommaren nu. Så jag tycker att sommaren börjar efter skolavslutningarna i slutet av maj, oavsätt väder :)

Det ska bli lite svalare väder till helgen, skönt det också en stund. Men sen får nog värmen komma tillbaka!

Jag ska nu jobba 16 skift och sen har jag några dagars semester att koppla av med! Tungt med fem skift i rad och en dag ledigt, men nog ska det gå alltid.

Var på stan igår och inhandlade en bikini åt mig på rea. Utbudet var inte det bästa så jag fick ta vad som fanns, men den är riktigt okej för att vara rea-vara.

Men nu ska jag åka till affären för att se om jag hittar något att äta åt mig idag, kvällsskifte kallar.

RSS 2.0