To the beach samt kalas!

Ska så småningom bege mig iväg till stranden och catcha lite bruna, vet inte om det blir Fäboda eller Gamla Hamn. Hmm, måste höra mig för och se :)

Som rubriken också säger så ska jag på kalas ikväll till Kokkola! Ett 50-års kalas dessutom. Det är min föredetta praktikhandledare samt arbetskompis som fyller, så vi åker en hel hop från jobbet :) Ska bli kul att se hur hon bor!

Imorgon ska vi ut på "uppdrag" ;D

Hmm...

Ack så dyrt...
Men f*n vad najs...
Suck.



Sitter som bäst och ser på en gammal Beck film från mtv3. Har lyckats med att svänga dygnet lite nu de senaste två dagarna då jag har haft lyxen att ha sovmorgon.

Nu ska jag se om ni har skrivit några bloggar medans jag har varit på jobb.

Tävling hos Marica Rödebäck

Jag är med och tävlar om denna jättesnygga rosa Rianna bag på Marica Rödebäck's blogg från www.ingelita.se.



Med denna härligt snygga väskan kommer jag att känna mig överlycklig och garanterat kommer jag att skina var jag än är!:)


Kiss the bride

Efter att ha kommit hem från jobbet så pass sent som efter 22, så är det alltjämt skönt att lägga sig på soffan och avnjuta en tekopp och en smörgås. Ännu bättre är det om det kommer någon sevärd film på tv, vilket det just nu gör :) Som rubriken säger så tittar jag på "Kiss the bride" just nu, en typisk ungdomsfilm.

Imorgon är det ett till kvällsskift som gäller, men då 13-21 istället. Kul med variation, för arbetsuppgifterna varierar då också.

Kommer att ta en bra stund ännu innan jag är så pass trött så jag kan ta natt.. Hmm, skulle ha haft en bok att läsa, men läste ut Käckos bok innan jobbet idag :/

Nåja, godnatt på er!


Torrt

Jag har lite bloggtorka just nu, därav kom ingen uppdatering igår.

Men inget nytt har hänt heller. Jobbade 7-15 igår, gjorde mat och så var vi på en radhuslägenhetsvisning. Det var en totalt besvikelse, såg så bra ut på bild men allt, precis allt skulle man ha varit tvungen att riva ut och lägga in nytt. Vete sjuttsingen hur de har kunnat verdera den lägenheten så högt.
På kvällen ägnade jag mig med Marianne Käckos bok "Ta livet av mig mamma". Börjar så småningom ha ut den läst!

Nu imorn tog jag sovmorgon, vaknade runt 10 :) Duschade, diskade och nu sitter jag här och äter morgonmål. Ska i jobb 14-22 ikväll, det är över en månad sedan sist jag hade kvällsskifte.

Tentläsning mitt i sommaren

Tror jag har blivit lite knäpp. Sommarlov och jag ägnar mig åt att plugga fysiologi på en söndag!???! Ja-a, vet inte vad jag fick för fel, men satt på balkongen och surfade men konstaterade att solen bländar skärmen för mycket så jag såg typ inget. Har fysiologin på slarv, sista tillfället i september såå att.. Om jag börjar i tid så kaaanske jag klarar den?:D

Jeppisdagarna var nog av det tråkigaste laget i år, tror jag har varit för nykter för att det skulle vara roligt. Massor med folk och trångt överallt. Men skönt är det nu efteråt då jag kan konstatera att jag inte har haft någon krabbis över helgen! Överväger nästan att sticka till Åland på Vikingamarknaden nästa år för att få uppleva den också. Jakobsdagarna är ju ett återkommande fenomen, så det hinner man nog med.

Har som sagt suttit och stekt mig i solen nu i över två timmar, känner att jag har bränt min vänstra axel. Röd som en kräfta blir jag, suck då jag inte blir brun!:(

J ska komma hit en sväng någongång nu på eftermiddagen, vet inte riktigt när. Skulle behöva fixa till mat vi också,men är inte så hungrig p.g.a värmen...

Ursäktar om jag har en massa stavfel här, men jag ser inte så riktigt mycket vad som står på dataskärmen :P

Njuter

Sitter nyduschad på balkongen och bara njuter av den härliga solen :) Supervarmt här, men skönt också!

I stan hittade jag inte så mycket, förutom mat och en ny t-skjorta tills ikväll. Men vi gick iallafall runt och såg på alla försäljare och deras saker samt utforskade gammaldags torget. Mycket fina saker, men sådana som man inte direkt har någon nytta av.

Väntar på T:s mamma så vi får börja bege oss mot centralplan. Efter matchen blir det att cykla iväg till Björnviken på mat, och så blir det väl antagligen att ta sig in till city tilbaka för att fira mera Jakobsdagar!
Sista dagen av hela happeningen, nog går en vecka fort! Nu får vi vänta ett helt år till tills nästa gång!

Annars tror jag inte att jag har berättat att jag har fått jobb tills i höst... Såklart endast helger då (varannan så jag också får vara ledig något..) eftersom jag studerar, men nöjd är jag!!:)

Nu ska jag hämta lite vatten åt mig, storknar här i värmen :)

Hohho

Igår var vi då ut och kul var det! Vi lyckadest få bord åt oss på båda terasserna som vi besökte, så det var ju tur :)

Idag mår jag faktiskt inte så dåligt, trodde det skulle vara värre! Ska till och med gå in till stan nu och se lite med C. Gubben min mår dock lite sämre än mig, men han ska ju och börja dricka igen om 1½ timme... Sen blir det Jaromatch kl. 16. Hade inte menat fara och se, men då jag mår så här bra så kan jag nog lika bra göra det...

Nåja, nu ska jag gå via wc, sen stan.


Jakobsdagar - terassen dag 2

Voi skiiiit vad jag är slut! Vi har varit endast tre personer på morgonskiftet i jobbet idag! Två i köket och jag heelt ensam på fältet! :@ Fy  vad jag har sprungit. Har skött vårduppgifterna (vilket var menat från första början också) samt att jag har varit tvungen att dammsuga hela huset helt själv (tre fucking våningar)... Sedan har jag även varit och hjälpt till i köket, för där brukar de vara på tre.. Nee sjuttsingen vad man blir led. Så fort det kommer en sjukskrivning så blir det så där :( Vikariebrist med andra ord!

Efter jobbet åkte jag och hämtade hem en pizza åt oss, fanns inga chanser på att jag hade börjat stå vid spisen och koka mat. Nu har jag även fått bort ett berg med disk diskat. Kvarstår gör att åka till K-market och handla salladsingredienser samt att göra mig färdig inför kvällen. Färdig borde jag vara med allt om ca. 1½ timme, men jag orkar bara inte aktivera mig nu! Får se om jag stärvar innan jag fåröppna min första öl, är skakis i benen :)

Men på tal om annat...
Det är ju Jakobsdagarhelgen! Bästa helgen på hela sommaren i Jakobstad, fullt med folk överallt (mer eller mindre förfriskade) och en massa bekanta! Heidi (gammal gymnasiekompis) ska också komma hit, kul att få träffa henne! Och imorgon skulle väl I och E komma på dagen.. :)
Ifjol träffade jag ju Bergöbor här, samt någon närpes, så man vet ju inte vem man stöter på ikväll... Gymnasielärare brukar ju vara här, hihi :D

Nåja, nu ska jag läsa lite bloggar och sen åka och handla sallad...

Sup lugnt!:)

Mamma på besök

Idag har mamma varit här och hållit mig sällskap. Vi har gått på stan och utforskat marknaden samt sett på lite program på gågatans scen. Inhandlade "foppatossor" åt mig också, började känna mig lite ute då alla andra har men inte jag... Tycker dock de är skitfula men det är ju "modernt" :D Vi har även kört runt och sett på en massa hus idag, skitkul att se hur fint alla har det, så får man ju själv drömma sig bort :)

Igår var vi då på terassen och det var ju helt kul :) Imorgon fortsätter vi där vi slutade igår :D

Har just varit ut och gått med stavarna, men fick mittiallt jättesjukt i magen så jag visste knappt hur jag skulle ta mig hem :S Svag i benen och varmt hade jag! Men här sitter jag så hem kom jag ju.
Inte direkt så kul att va ute och gå då det är massa fyllon i farten, speciellt äckliga gubbar, USCH!!! De måste absolut vara det värsta som finns, till och med värre än spindlar (ja, för min del så är ju spindlar det värsta som finns, förutom äckelgubbarna då...)! Förstår inte hur de tänker, vad skulle unga flickor vill av gamlingar?!

Fångade Å på bild igår och jag sa ju att den hamnar upp på bloggen imorgon (läs:idag), so here we go ;)


Jakobsdagar - terassen dag 1

Får väl lov att skriva ett blogginlägg i stil som Å och berätta att det är terassen nästa som gäller :) Första dagen under Jakobsdagarveckan, ska väl nog hinna med två till efter ikväll :)

Nu ska jag gå och sminka mig samt fixa till mitt hår,så jag inte står helt ofärdig då Å & T kommer hit!

Pigg och alert

Njaa, kanske inte riktigt så pigg men ganska bra ändå :)

Blev 7 timmars sömn efter vaknatten, men som vanligt så känner man sig lite "gråggig" efter att ha varit vaken en hel natt. En dusch brukar hjälpa, så ska väl så småningom hoppa dit!

Vad jag blev på bra humör då jag såg att solen fortfarande sken (sken imorse också..) då jag vaknade! Nu behöver det inte regna på evigheter, det är ju så himla blött överallt!!

Börjar bli smått hungrig, tur att det bara är att värma mat idag :)

Jobbet kallar

De flesta får gå och lägga sig medan jag är tvungen att åka i jobb :/ Men bättre känns det då jag tänker på att vakandet ger en dag ledigt, så fredag blir det jobb nästa gång!

Godnatt på er!

VÄRME!!!

"Till veckoslutet utlovas sol och högre temperaturer än 20 grader."


Wihoo! Ser lovande ut tills helgen :) Checka väderleksrapporten för fredag eftermiddag :D


Kolmistaan

 
Det blev en finsk film ikväll. Mycket sällan som jag hyr finska filmer för jag är så fördomsfull och tror inte att finländare klarar av att producera sevärda filmer. Men denna var faktiskt helt okej, gick nog att se på de där 100 minuterna som filmen varade!

Fredrik Furu och Nina Lassander uppträder i skolparken ikväll, funderar om jag skulle gå och titta. Värst då det fortfarande regnar, men kanske det lugnar ner sig tills dess.

Fucked up

Skit sommar! Men detta eviga regnandet börjar bli en vanesak nu.
Längtar bort till värmen, bort härifrån. En resa till Alanya eller någonstans i Grekland skulle inte sitta helt fel! Men här får man väl nog så lov att stanna och invänta värmen.

Om man tror på vädergubbarna så ska vi få bättre väder till slutet av veckan, tacka gudarna för det! Skulle vara katastrofalt om Jakobsdagarna skulle regna bort :)

Idag hade jag menat mig ut på stan en sväng för att kolla in lite programm och så, men fick nog vända om och gå hem. Mitt paraply höll ju på att blåsa bort och det hällregnade. Får så lov att försöka igen imorgon...
Istället så har jag diskat och bakat bröd!:)

Nu ska vi snart äta och efter det sticker gubben iväg med fotiskillarna för att "förbereda sig mentalt" (dvs. på en eller två öl) inför kvällens Jaro-Inter match... Själv har jag ingen aning om vad jag ska göra, kanske hyr en film samt tar en promenad om vädret tillåter.



Kortesjärvi

Har inte så mycket att skriva idag...

Efter jobbet blev det att äta snabbt för att sedan hoppa i duschen för vi skulle iväg till Kortesjärvi för att hälsa på T:s farmor och farfar. Så kvällen har vi tillbringat ute på landet.

Ligger som bäst och avnjuter en öl nu, måste ju inleda Jakobsdagar jag också :D

Ledig imorgon, nattskift natten till onsdag = jag har två hela sovmorgnar framför mig!:)

Volumaster by Björn Axèn


Vill ha vill ha  VILL HA!

Frissan rekommenderade denna åt mig igår.
Hon testade den på mitt hår och jag fick en underbar volym i det som håller i sig ännu idag!
Bara så synd att den är lite för dyr :/
Skulle behöva hitta någon snäll själ som vill sponsra mig...
Hmm...

Gick bra i jobbet idag, lugnt och skönt på eftermiddagen.
Dock har jag haft sjuk mage halva dagen p.g.a helmjölk i potatismosen :(
Måste nog sluta äta på lördagar (alltjämt mos då..)
Inte betalar jag nu för mat som jag får sjuk mage av...

Ikväll ska vi tydligen till T:s föräldrar och äta tårta, fråga mig inte varför (?)





Myskväll

Ikväll ska T och jag fixa till tacos åt oss och dricka en flaska vin till. Sen har vi varit och hyrt en film som vi ska se :)
En riktigt skön hemmakväll med andra ord *mys*
Kanske lika så bra det med tanke på att jag jobbar hela helgen samt att det blir rejält med festande nästa veckoslut ;)
Men detta väder skulle nog få ändras innan det, vi vill ha soliga Jakobsdagar!!!

Ha en trevlig kväll, I will!:)

Nyfärgat

Idag började jag dagen med ett frissabesök. Lite tidigt för min del men jag lyckadest nog ändå ta mig upp ur sängen på något konstigt vis.

Anyway, nu har jag då nyfärgat och uppklippt hår. Det blev en kall mörkbrun med lite inslag av en varmare nyans samt ljusa slingor. Nöjd är jag, hoppas bara att färgen orkar hålla i sig en bra tid nu då.
Men blä vad det ska vara dyrt att gå till frissan! :/

Vi hade planerat att åka till bostadsmässan idag, men det blev inget. Om vi åker så väljer vi nog en annan dag än en fredag, och så väntar vi tills lite längre fram då folkmängden förhoppningsvis avtar. Istället så står fönstertvättning på schemat, lååångt ifrån roligt :( Men det ska ju göras, för snart ser vi ju inte ut längre!

Ska snart åka och handla fönsterputsmedel.

Åska

Vanligtvis brukar jag tycka att åska är mysigt, samtidigt lite spännande på något vis. Men nu är det inte alls lika kul då jag är ensam hemma.

Vaknade efter nattens jobb av ett jädrans liv utanför fönstret. Farligt så det inte var en hagelskur som kom ner. Nu sitter jag här i soffan med laptopen i famnen och hör på bullrandet där ute. Och inte fattar jag att dra datorn ur väggkontakten heller...

Vad tycker ni om åska?


Idag ska jag inte göra något nödvändigt, utan ta dagen som den kommer. Behöver inte ens tänka på att fixa till mat, vi äter gårdagens lasagne :)

Dag på stan

Idag har jag spenderat tid på stan med Mia. Riktigt roligt att få prata om en massa saker hit och dit, dessutom hade jag inte sett henne sen praktikseminariet i maj.

Vi var först och åt varsin smörgås till ett cafè, sen har vi strosat runt på stan och provat en massa kläder. Otroligt men sant, jag har inte shoppat något (förutom mat, men det räknas väl inte?!) ! Fast har varit i valet och kvalet minst två gånger, men kläderna är fortfarande kvar i affären. Kanske lika bra det så sparar jag pengar.

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen, ska i jobb inatt.

Så småningom ska vi äta, blir lasagne idag!:)

Städning

På dagens schema står då städning. Känns ju lite tråkigt eftersom det är så fint väder ute, men vad kan man.

Usch så mycket skräp man samlar på sig :(
Sen skulle både T och jag behöva lära oss att kläder hör hemma i klädskåpet, inte på golvet!!!

Nåja, är väl slut på latheten nu :P

Trött

Har inte haft någon lust att uppdatera idag... Har inget att skriva om heller...

Ledig dag imorgon, om det är sol tror jag att jag åker till stranden och solar. Men först måste vi städa upp denna lägenhet, börjar se förfallet ur här snart.

Blev lite lessen och arg på samma gång igår, lite sårad också. Humöret ner till botten, har även hållit i sig en stor del av dagen. Men nu känns det mycket bättre efter att jag har fått tala med J på msn :) Tack för att du förstår och att vi fortfarande är vänner!! :) Känns bra att iallafall ha någon som är i samma situation som mig och som förstår varför jag prioriterade som jag gjorde...

Annars så vill jag bara klargöra att jag skriver om precis vad jag vill på min blogg! Om ni inte tycker om eller om det inte intresserar er så har jag inte tvingat någon att läsa. Jag kan inte börja skriva efter andras linjer och kriterier, för det är ju ändå min blogg.

Nåja, nu ska jag prata fördigt med J på msn, sedan tar jag natt.

Hörs!

Automatisk ögonbrynsplockare


En sånhär grej har jag varit och investerat i idag, fast då i rostfritt stål. Trodde den skulle vara bättre än en vanlig pinsett, men jag vet inte. Testade nog men fick inte riktigt bort ögonbrynsstråna.. Kan ju också bero på att de knappt har vuxit ut ännu men... Måste testa igen någon annan dag!
Köpte på samma gång en ny mascara och en ögonskugga åt mig. Tillräckligt dyrt blev kalaset, men jag konstaterade att jag handlar smink så sällan! Är kanske inte så riktigt hygieniskt att använda alltför gamla ögonskuggor heller...

Nåja, nog prat om smink :)

Denna kväll har nog farit den också. Var ut på en långpromenad och nu har jag just ätit. Kollade just att det inte kommer något på tv ikväll, så sticker snart iväg till makuuni med hopp om att jag hittar någon film att se på.

Såg just på veikkausliigas hemsida att Jaro ligger under med 2-0 och matchen närmar sig slutet, så jag får hem en sur pojkvän inatt :(


Ensam

Japp, nu är jag då änka för en kväll. T har stuckit iväg till Kuopio på Jaromatch (what else!?)... Jag ska bara ha det skönt och ta hand om mig själv :)

Kom för en liten stund sen ur jobb så nu har jag diskat. Funderar på en promenad så småningom, värst då jag har så sjuka fötter :( Sen har jag menat hyra en film ikväll, ska passa på och se en riktigt romantisk film då jag har chansen ;)

Solen har börjat skina över lilla Jakobstad, får se hur länge det varar... Man kan ju alltid hoppas på att sommaren är på väg!!!?

Bad day

Vilken skitdag :( Är på SÅ dåligt humör så jag skulle bara vilja gråta och skrika... Detta på grund av en enda tant på jobbet.... Man bli bara lessen :(



Men min underbara T fixar mat åt mig nu, pepparbiff och nypotatis <3

Österbotten visist

Nu känns det verkligen som om jag vill vara hemma någon dag :) Tycker vi har kört runt en massa nu under en veckas tid! T ska till Kuopio på söndag så han får fortsätta med sitt resande medan jag tänker slappa med en film.. :)

Som sagt så har vi tillbringat två nätter i min hemby med "ålänningarna", d.v.s pappa och hans sambo (farmor och farfar då också förståss).. Vi har ätit och druckit gott :)
Jag var jättedålig igår på förmiddagen.. Redde nog upp sedan mot eftermiddagen och vi åkte till Vasa då lillebror slutade jobbet. Jag shoppade ett par jeans och en tröja... Samt lite smått och gott :)

Eftersom det blev så sent innan vi var klara (någongång runt 19, hemma efter 20) så hämtade vi med oss pizza hem... Kvällen hade ju gått då redan så det var nästan att bara gå och lägga sig...
Nånej, inte riktigt. Hann färga håret på lillebrorsan samt umgås med dom andra. Ganska sent begav vi (pappa, hans sambo, T och jag) oss iväg till pappas kusin där vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord...

Jag är nog lite lessen då jag (vi) inte slipper till Åland något i sommar :( Men jag ska försöka slippa iväg i början av september i stället... Dock så börjar skolan den veckan jag hade menat åka, men det ska väl fixa sig bara vi får läseordningarna.. Tyvärr tror jag inte T får ledigt, men får hoppas...

Jo, jag har en ny telefon också. Köpte den jättebilligt och den är helt oanvänd. Så nu har jar en samsung och jag kan bara säga att det är jävligt att använda en annan mobiltelefonsmodell då man är van med hederliga Nokia!!! Sitter som en mommo då jag skriver mess :P

Annars så är det jobbet som kallar imorgon bitti. Usch, vet inte hur jag ska orka, dessutom då jag har vården :( Det är så stressigt på helgerna då vi bara är tre anställda (två i köket och en på fältet) på morgonskiftet.... Nåja, tre dagar jobb nu och sedan har jag väl en dag ledigt skulle jag ha för mig...

Nej nu ska gubben min och jag fixa något att äta åt oss :)

Höres!











Detta är min nya telefon, fast min är vinröd... :)


Det känns som om jag är full

Eftersom jag vaknade alldeles för tidigt efter några timmars (dålig) sömn så hinner jag med en liten uppdatering innan vi åker söderut.

Rubriken säger väl allt. Efter att ha kommit hem strax efter 07.00 imorse och somnat först runt 08.00, för att sedan vakna 11.30, så gör en lite dåsig. Skulle nog behöva två timmars sömn ännu, men kände mig så äckligt smutsig då jag vaknade så var bara tvungen att gå i duschen.

Vi ska väl snart åka, T får lov att köra Seaten iallafall till Oravais så jag får hälla i mig en battery samt kvickna till lite. Vill inte riskera att jag somnar vid ratten.

Jo, en sak till... Herregud ändå vad det har hällregnat precis hela natten!! Sjukt hur mycket vatten det kan komma ner egentligen...

Borta igen

Om sisådär 1,5 h börjar ett nytt vakpass.. Har just sovit en liten stund så nu är jag ju dödstrött igen.

Men imorgon bitti är jag ledig tills lördag morgon, skönt :) Pappa och hans sambo kommer upp från Åland inatt så vi åker söderut imorgon bara jag vaknar. Hemma är vi väl fredagkväll... Så det kommer att vara dåligt med blogguppdateringen fram tills dess!

Nu ska jag surfa runt lite och sedan bekymra mig om mitt smutsiga hår och åka i jobb.

Nisses biffar

Har just varit till Pias Livs efter biffar till imorgon. Kollade inte priset på nötbiffarna i tid, utan då jag hade fått dem så såg jag att de kostade just 50 €/kg.... !!:O Hohho, om jag skulle ha vetat det så skulle de nog ha fått lämna kvar i affären... Så nu har jag varit och handlat kött för 45 € (tog några gris också....)

Natten har varit lång och jobbig, har haft så jättesjuk mage :( Dessutom har jag inte sovit tillräckligt idag, blev väckt av att jag fick meddelande strax efter 13.00.. Så steg upp och for på en "kaffe" med C då!

Nu ska jag bara ligga på soffan och vara laaat...

Godnatt

Nu ska jag snart åka i jobb och är redan trött :( Har ingen lust alls att vaka inatt.... Ännu värre är det då jag har två nätter i rad :/

Men godnatt till er som får krypa under täcket inatt!!

Och jo, 2-2 blev matchen...

Derby

Om ca. 5 minuter börjar Jaro - VPS matchen här på centralplan i Jeppis. Skulle nog kunna vara där, men orkade inte riktigt då jag ska i jobb om tre timmar. Men som tur visas matchen på TV, så nu ska jag bänka mig och se striden mellan Jakobstad och Vasa....

Heja Jaaarooo!

Minisemester

Har inte riktigt hunnit med att skriva någon blogg idag, men nu ska jag ta mig tid och dikta ihop lite om helgen...

Lördag morgon styrde vi kosan mot Tammerfors då. Trötta var vi men nog gick det ändå. Framme i Tammerfors var vi runt en 12 tiden efter lite felkörningar :) Vi åkte direkt till Ideapark där vi spenderade hela dagen. Otroligt stort ställe med alla världens butiker (nästan). Dock så hittade jag knappt något att shoppa :O Helt otroligt! Skulle ha ett par jeans men jag var inte på humör (det krävs ett "jeanshumör" för min del då jag ska börja shoppa jeans, så jobbigt med allt provande). Men något fyndade jag iallafall... Och nog fick jag pengarna att gå ändå....

Då vi ansåg att vi började bli färdiga så for vi in till Tammerfors och började söka vårt hotell. Det hittades ganska snabbt och vi checkade in. Vi vilade en bra stund för att sedan bege oss ut på stan och äta. Amarillo blev slutdestinationen och där avnjöt vi mat/öl/cider/drink. Efter att vi hade ätit så gick vi till en pub på varsin öl/cider. Då vi kom till hotellet blev det en till öl och efter det tog vi natt.

Söndag morgon sovde vi ganska länge och gick och åt frukost runt en halv tio tiden. Supergott bröd :)
Sedan packade vi ihop och begav oss så småningom till Särkänniemi. Där besökte vi Delfinariet, akvariet, Näsinneula och förståss nöjesåken :) Vi började blött, speciellt P ;)
Då klockan närmade sig 16.00 så var vi nöjda och glada samt hungriga. Vi började styra kosan hemåt för att stanna och äta lövbiff på vägen *mums* I Jakobstad var vi runt 21 igår kväll, men hemma vid 22 (vi var via Björnviken...)

Jag kunde konstatera under nattens gång på hotellet att de har otroligt sköna kuddar och täcken :D Vet inte varför, men jag sovde sååå bra hela natten! Dessutom är det bra med AC på rummen :)

Annat då... Vi fick våra två hotellrum till priset av ett, fråga inte varför :P Receptionisten tyckte att vi hade något "specialerbjudande"... Mer än vad vi visste om, men inte klagar vi :) Fick dessutom parkeringen gratis både vid hotellet och vid Särkänniemi, de skulle nog ha kostat 7 respektive 3 euro men :)

Skönt var det att komma bort lite och roligt har det varit. Men det roliga varar ju inte så länge, så inatt är det jobb som gäller! *suuuuck*

Trots att jag hade med kameran så har den inte varit i så flitig användning.... Men laddar upp lite bilder från lördagen iallafall....


Vårt hotellrum såg ut såhär





Lördakväll vid pubben







Två par skor hittade jag. Ett par inne och ett par ballerinor....



Sen shoppade jag en 3/4 ärmad tröja samt en t-skjorta, men har ingen bild på dem....

We're hooomeeee

Nu är vi hemma, kom för en pikkuliten stund sen (runt 22.00)...! Men orkar inte skriva desto mera ikväll, återkommer imorgon.
Håll er uppdaterade ;)

Trött(a)

En snabbis får ni...

I detta hus är vi trötta denna morgon, typ 5 timmars sömn inatt! Sådär är det då man inte fattar att gå i säng i tid :P Tur att jag får sova i bilen, annat är det med T som kör...

Nu ska jag gå och äta frukost och sen sminka mig!

IDEAPARK & SÄRKÄNNIEMI



Som sagt så åker vi och storshoppar till Tammerfors imorgon då :) Ska bli kul!! Jag ska iallafall se om jag hittar ett par ballerinor, sedan får jag se vad annat jag hittar :) Sen så blir det Särkänniemi på söndag..
Kommer nog att ta med kameran (påminner mig själv) så laddar upp några bilder sen!

Vi kommer hem på söndag kväll, antagligen ganska sent. Så nästa blogguppdatering blir väl någon gång på måndag då!
Ha ett trevligt veckoslut och så hoppas vi på fortsatt bra väder (trots att vädergubbarna lovar regn)



Kate Ryan

Kate Ryans nya skiva Free är ju bara så braa!! Riktigt sköna sommarlåtar :) Ingen har väl missat Ella Elle L'a, så ni vet ju vad och vem jag talar om :P




Sunny day :)

En till solig dag :) Tur att man är ledig!! Dock blåser det lite, men har ingen aning om det är varmt eller kallt!?

Jag ska så småningom börja traska in till stan. Först blir det ett besök hos kosmetologen och efter det måste jag till Halpa-Halli och köpa lite diverse hygienartiklar så vi får med oss till Tammerfors. Sen senare har jag frissatid 15.00, ska dock bara klippa mig och få någon fason på luggen!

Mot kvällssidan ska vi till T:s föräldrar och äta Nisses biffar (världens godaste lokalgrillbiffar!!).... Sedan blir det väl att gå och tuta ganska tidigt ikväll så vi orkar upp imorgon bitti :)

Nåja, nu ska jag göra mig iordning då...

SEMESTER!

Yeee, nu har jag semester!!! TRE HELA DAGAR VARAR DEN!!!! Ooootroooligt! ;)
Detta är det längsta jag kommer att få vara ledig i sommar, så hoppas på fint väder nu då....

Trots att jag försovde mig imorse så blev nog dagen på jobbet ändå helt ok. Lite surt känns det bara att behöva jobba då det är så varmt ute, men klirr klirr i kassan :)

Nu är jag hungrig så ska gå och se vad jag hittar åt mig.

Dagen är förstörd

Hade min väckarklocka satt på 09.00 imorse, för jag tänkte att jag skulle sova ut en morgon då jag börjar jobba först kl. 13.00. Då väckarklockan ringde så var jag så dödstrött och hade det så skönt under täcket. T sade igår att han hade sin klocka ställd på 10.00, så tänkte att jag sover en timme till då. Hmm, då jag vaknar och ser på klockan så står det 11:51 på den!!!! :O T hade tryckt av sin klocka så fort den har ringt och somnat om själv :( Så nu är det en halv timme tills jag åker på jobb och har just vaknat :S Jag som skulle städa upp mitt kläskåp och tvätta kläderna som jag ska ha med till Tammerfors i helgen. Suck.... Nåja, utvilad är jag iallafall!

Nu ska jag surfa lite, sedan borsta tänderna och göra mig redo för jobb!


Ja en sakt till.. Bättre blir det ju inte då man vet att man måste jobba idag och det är för en gångs skull sol och sommarvärme ute....

Ta livet av mig, mamma!

 

För någon vecka sedan läste jag om Marianne Käckos verklighetsbaserade bok "Ta livet av mig, mamma!" och tyckte att den verkade väldigt intressant. Nu påminnde J mig om boken på MSN, så den är nu reserverad och den 10.7 får jag hämta den till biblioteket :)
Ser framemot en gripande lässtund!

"Latamask"

Jag är oftast så trött och slut efter en arbetsdag så jag har bara lust med att ligga på soffan i princip hela tiden. Extremt lat kallas det. Blev så led på mig själv ikväll så jag tvingade mig ut på en långpromenad, vilket visade sig vara otroligt skönt och uppiggande.

Nu är det bara tråk, allsvenskan på tv och det intresserar inte mig.


En dag - sedan ledigt

En arbetsdag kvar, sedan är jag ledig tills måndag natt!! :) På fredag har jag nog lite program, så tur att jag har en ledig dag då. Börjar med ett kosmetologbesök på förmiddagen och sedan blir det frissabesök.

På lördagmorgon ger vi oss iväg till Tammerfors med P & B - destination Ideapark! Så då blir det att shoppa loss lite :) Natten spenderas på hotell och söndagen troligtvis vid Särkänniemi! Ska bli kul att få komma ut lite och se något annat, hoppas på jättefint väder!:)

Sedan är det då jobb två nätter som gäller och på onsdag eftermiddag efter att jag har vaknat så beger vi oss iväg till min hemby. Pappa och hans fästmö kommer till Österbotten, så på onsdagkväll är det grillning av Nisses biffar som gäller!:)
Mycket programm, men sånt gillar vi.

Konstaterade idag att det inte är så länge kvar tills Jakobsdagarna!!! Dessutom är jag ledig iallafall en dag in i veckan också :) Bra det så kan man ta en terasskväll sådär mitt i... :P

Nåja, har inte så mycket att tillägga nu...

Databord

Databord
T kom på igår att han ska köpa ett databord, så idag införskaffades denna möbel. Dock fick vi inte lådorna (fanns inte i lager) så de kommer om ca. en vecka. Hyllorna på väggen införskaffades inte denna gång, de får vänta tills vi flyttar härifrån. Färgen är också en annan än den som är på bild, d.v.s mörkare (pähkinä... hmm.. nöt).

Nu ska jag börja ta natt, är såå led denna blogg nu så det räcker för ikväll!! Jobbdag imorgon igen. Sovde så dåligt sista natt så hoppas på en natt med god sömn nu, tungt att gå dom en zombie bland alla åldringar. De kan ju nästan tro att jag är trötta på dem ;)

Help me!!

Om ni ser längst ner på min blogg så är min besöksräknare på vänster sida, men jag ska ha den till höger! Men vet inte hur sjutton jag ska bära mig åt!! :S Så vet någon???

Ny här!

Nåjaa, flyttade bort från blogspot (mallosvarld.blogspot.com) och ger nu blogg.se en chans. Detta främst p.g.a att det inte finns lika många möjligheter till en snygg design på blogspot som här. Tack till Kim som fixade åt mig :)
Återkommer då jag får någon ordning på detta elände!;)

RSS 2.0