Och så åker vi iväg...

... med den röd-vita båten aka Viking Line.

Har på känn att det kommer att bli en tung natt + morgondag. Har inte kunnat sova ett dugg ikväll och vi ger oss av om 1½ timme, alltså kl. 01.00. T ligger och snarkar han, kan tänka mig att han inte är så glad då jag går och väcker honom om en stund och han måste upp :P Tur att vi är två bilar i följe ända härifrån och att vi har sällskap på båten imorgon, dvs fler som är trötta! :)

Bilder utlovas, men de kommer i slutet av nästa vecka. Ha en skön helg här hemma i den utlovade sommarvärmen :)

Äntligen


Äntligen har jag mina kontaktlinser. Men det lär ta en tid (antar jag) innan jag slutar svära före jag har dem i ögonen :P Ingen lätt match, men övning ger färdighet!

En sån dag.

Idag är det en sån dag som jag bara saknar och saknar. Ser tillbaka på alla fina minnen vi har fått uppleva tillsammans i snart 21 år och kan inte låta bli att dra lite på läpparna.

Snart en och en halv månad har gått sen du togs ifrån oss men det känns som om det var flera månader sen. Tänker på dig farfar <3

Sommarlov med sommarvärme

Just nu visar väderkartan detta väder på Åland i helgen, inte illa va? Såg att de har lovat något liknande väder här hemma också.

Nu är praktiken över och sommarlovet har officiellt börjat. Har bara praktikrapporten kvar att skriva, men har fortfarande inte fått min dator tillbaka så får se hur länge det tar.

Praktikkoordinatorn ringde för en stund sedan och meddelade mig om att jag inte har någon praktikplats här i stan inom hemsjukvården till hösten, lagom roligt. Så får se nu då var jag blir placerad och hur långt jag måste ta mig till praktiken. Alltid ska det vara något, men hoppas det fixar sig.

I natt kommer M hem!! Synd att vi åker bort bara, men hinner iaf träffa henne imorgon. Sen så kommer hon ju hem för evigt i början av juli :) Jag ska även till optikern imorgon för att få mina omtalade kontaktlinser.



Ibland måste man få svära

Helvete rent ut sagt.

Min dator är död, den startar helt enkelt inte. Antingen är akkun tom och laddaren fungerar inte, eller så är det akkun som inte vill laddas längre. Men det kan även vara hela datorhelv*tet som har gett upp. Jag har inte råd med varken en laddare eller en akku just nu, går ju på typ 150 euro.

Jag kan bra vara utan dator (om det är akkun eller laddaren som har fel) tills jag känner mig lite rikare, OM DET INTE SKULLE VARA FÖR ATT JAG HAR 10 VECKORS PRAKTIKDAGBOK SPARAD PÅ DEN!!! Gaaaah jag skulle ju skriva rapporten idag/imorgon och lämna in alla papper senast på onsdag.

Får hoppas på att det är laddaren nu och att M:s laddare passar så jag får praktikdagboken överflyttad till mitt USB minne.

Förpestade vägar

Nu är det åter igen dags för den årstiden när bönderna har en tendens att sprida ut illaluktande grejer på sina åkrar (jordbruk). Usch fy blä, jag kan inget annat säga. Har varit söderut idag till Korsnäs, och överallt har det varit traktorer och en hel massa skitlukt, usch!

Igår kväll blev det att åka till J och M (efter att vi hade ätit våra plättar) och njuta av solen på terassen med lite öl och vin, samt checka in Robinson. Skönt var det iallafall att sitta i solen :)

Anyway, har som sagt varit till hemknutarna idag för att plantera lite sommarblommor åt farmor. Plantagen fick med andra ord en hel del pengar av mig idag. Sen hade även farfars gravsten blivit lagd på plats i fredags så var även dit och fyllde på jord samt planterade blommor, så nu är det fint och sommrigt där också.

Nu är jag dödstrött och har ingen aning om hur jag ska orka tre dagar till på praktiken. Ser inte ett dugg framemot det, min handledare har semester och man blir förbisedd av en stor del av de som jobbar där, så får se hur jag ska få dessa 24 timmarna fördrivda.


Härliga väder

Åååh jag kan inte få nog av denna underbara sol! Det skulle få vara lika blå himmel hela sommaren som det är just nu. Det börjar verkligen kännas som sommar och inte vår, bara tre dagar av praktiken kvar så är det s-o-m-m-a-r-l-o-v!
Underbart.

Idag har vi varit en sväng till Kokkola, men helt otroligt så kom vi hem helt tomhänta. Jag anser mig inte ha råd att köpa kläder/skor just nu, måste spara pengar till kommande Ålandsresan. Gick ett varv på stan då vi kom tillbaka till  Jeppis och T hittade lite kläder här - alltså helt onödigt att vi for till Kokkola. Nåja.

Nu kommer jag just hem från stan igen, har varit till Trend och druckit en cider på terassen med Cattis och njutit av det fina vädret. Jag ska så småningom hoppa på cykeln och bege mig mot Björnviken nu, T är redan där. Det blir att äta plättar stekta på muurikka (ett stekhäll man lägger på grill/eld) ikväll.

Men innan jag styr kosan mot Björnviken så tror jag att jag tar en liten extra omväg..

Doften av regn

Finns det något härligare än att vara ute i naturen sommartid efter att det har regnat? Tror inte det. Så underbar och behaglig luft så man skulle kunna vara ute en evighet.

Har varit på en uppfriskande cykeltur ikväll med cykelskrället (har T:s syrras gamla). Trots att det är sjuttsingens tungt att trampa med den så var det skönt. Ser framemot tills jag har råd att köpa mig en helt egen och ny cykel i sommar! Drömmer mig bort om härliga cykelturer vackra och varma sommarkvällar.

Kontaktlinser

Jag har äntligen tagit mig tid till att reservera tid till kontaktlinsutprovning nu! Nästa veckas torsdag så skall jag till optikern och så skall de lära mig hur jag sätter in och tar ut dem.. :) Så jag får dem riktigt passligt till vår Ålandsresa. Dock så börjar jag med engångslinser nu för att se om jag överhuvudtaget kan ha dem, dessutom har jag nog menat varva med glasögonen och ha linserna endast då vi är ut på något speciellt.. Men man vet ju aldrig, kan ju hända jag gillar dem så starkt också så jag börjar köra med månads... :)

Snart slut

Jag kan bara konstatera att jag har fem dagar kvar av praktiken. Det känns så otroligt skönt. Hade utvärdering idag och jag fick riktigt bra kritik. Trots att jag inte trivdes ett dugg på avdelningen efter den första veckan så trivs jag jättebra nu. Inremedicin kan också vara en grej för mig, får se sist och slutligen var jag hamnar då jag väl är klar med skolan.

Nu ska jag börja på med maten, det blir årets första nypotatis idag samt köttbullar! :)


Eurovision och vinkväll


Knappast har någon missat att det är dags för årets ESC ikväll.
Det ska vi självklart se på i gott sällskap av J och M :)
Det blir till att dricka vin samt äta salta kex, vindruvor och godis :) Inte illa!


Exitus

Idag har jag för första gången fått vara med och se ett exitus (=död människa) på jobbet, dock var jag inte med och gjorde henne "klar". Jag kan bara säga att jag inte klarade av att se henne så riktigt länge, började må urdåligt och jag såg bara farfar framför mig... Hoppas att det försvinner, för jag lär säkert få vara med om många döda människor genom mitt framtida yrke och jag vill ju inte se farfar varenda gång :(

Nåja, kunde fort konstatera att jag aldrig skulle vilja jobba med döda människor. Fyy vilket yrke, fattar inte att någon frivilligt vill göra något sådant.

Übersöt är han!



Helt klart bäst i årets ESC! Hoppas Norge tar hem segern imorgon :)

Sömnlös & färgning



Födelsedagspresenten jag fick igår (iittala saftkaraff [äntligen, nu kan jag börja ha saftkalas!] och presentkort til Anki's hårstudio) & mitt försök till en gräddtårta.




För att inte överdriva så somnade jag kanske runt sju i morse. Var på väg att somna in lite före sex, men då ringde T:s väckarklocka och väckte mig. Kl. 03 inatt gick jag och lade mig i sängen efter att ha läst ut en bok och sett på en film. Skulle bra ha kunnat fortsatt och sova nu på förmiddagen, men för att få någon sömn inatt så var det nog bara att ta sig upp ur sängen.

Så småningom ska jag bege mig till Å och agera frissa. Vi får hoppas på att det inte blir grönt, lila.. eller varför inte grått!? Hon ska nämligen gå från brunett till en (dum ;) ) blondie igen... Sen skulle jag även behöva via stan och shoppa mig en sport-bh.

Hemska saker

Jag har nog totalt tappat uppfattningen om dygnets timmar nu efter vaknätterna. Hade väckarklockan ställd på kl 9 imorse men jag tryckte (trodde jag) på snooze knappen. Dock vaknade jag med en förskräckelse kl. 14.30, trodde jag skulle dö då jag såg vad klockan var. Hade en gräddtårta som skulle vara gjord innan kl. 18. Skulle även ha hela lägenheten städad innan dess också eftersom T:s föräldrar kommer hit på försenat födelsedagskaffe. Inte minst så skulle vi ju äta köttbullar idag.

Blev så att jag var tvungen att skippa tanken om att fixa till vår egen mat (blev hämtmat till middag ikväll) och fokusera mig på tårtan istället (som ser ut som jag vet inte vad och smakar garanterat inget heller:P). T städade lägenheten då han kom hem och jag fick i lugn och ro städa upp köket som såg ut som ett bombnedslag.

Så denna dag blev förstörd pga mitt sovande. Jag vet garanterat en som inte kommer att få någon sömn inatt. Men jag kommer att ställa minst tre alarm på telefon imorgon bitti så jag inte sover bort hela dagen då också!

Länk i hamnskogen

Hör och häpna, imorgon skall T komma med mig på länk till hamnskogen! Vet inte vad han har fått för fel, men mittiallt kom han med det förslaget igår och självklart tyckte jag att det var en bra idé :P Återstår bara att se om det är för vått där ännu, men hoppeligen börjar det vara upptorkat :)

I detta tillstånd..

.. som jag är i nu (och har varit hela dagen) så skall man undvika att göra något som kräver att man skall använda hjärnan minsta lilla. Jag är så otroligt trögtänkt efter två vaknätter och vet inte ett dugg vad jag håller på med. Märks att det är längesen jag har kört två nätter i rad.

Gjorde ett försök till att baka minipajer idag. Såg helt bra ut, men dessvärre smakade de ingenting. Kom på sen att jag inte hade kryddat dem ett dugg, vad skulle de smaka något då. Suck. Skall bjuda på kaffe och tårta imorgon och tänkte servera dessa pajer, men det blir nog inget av det. Får så lov att hitta på något annat. Tur att jag inte orkade fixa tårtan ikväll, den skulle säkerligen inte ha blivit ätbar om jag skulle ha gett mig på den.

T är till Vasa på fotbollsmatch (VPS-Jaro) och jag såg just att Jaro leder med 2-0. Bra det.
Själv tror jag att jag ska gå till affären efter en Muumi limsa åt mig. Kom på inatt att det är år och dagar sedan jag har fått en muumi limsa :P

Natt

Sitter som bäst vid sjukhuset på nattskift. Är megatrött och det händer noll just nu. Men en hel del kaffe ska väl hålla mig vaken ännu några timmar.. Skulle vara skönt med ett täcke och en kudde bara..

Blondinbella i provhytten nära dig

Jag var som sagt in till stan ett varv idag, och för att fördriva lite tid så besökte jag en klädaffär. Affären i fråga hade tydligen invaderats av 13-15 åriga tjejer och jag kände mig minst sagt gammal där. Då jag stod i provhytten så var det enbart Blondinbella prat jag hörde överallt.

- "En sån här har Blondinbella också",
- "Oooj titta vad fin, den är ju precis lik den som Blondinbella har, jag måste ringa åt mamma å fråga om jag får köpa den!"
- "Asså, Blondinbella passar ju bättre i en sån här klänning än vad jag gör, men jag tror jag ska köpa den för att den är så lik hennes dendär klänningen som hon hade på sig *när det nu än var*"
- "Du vet den där toppen Blondinbella har, jag sku vilja ha en likadan..."

Suck, det börjar gå för långt då flickorna i lilla Jakobstad börjar sträva efter att gå klädd som Blondinbella. Men jag kan säga att det ändå var roande att höra på dem och deras snack om den där svenska bloggerskan.

Sommaren är räddad

Gjorde just ett väldigt svårt beslut - jobba 100- eller 75 procent i sommar. Det sistnämda betyder en större möjlighet att njuta av sommaren (vilket absolut inte skulle vara helt fel!) men mindre pengar. Så jag valde nu att bo på jobbet med ett fulltidsvikariat på ett demensboende med mera klirr i kassan. Har så mycket jag vill ha köpt i sommar så det är väl bäst att jobba då! Kontaktlinser och en ny cykel är prio nummer ett iallafall.

T var just hem och skvallrade att det är ganska varmt ute idag så jag skulle behöva traska iväg in till stan ett varv. Sen skulle det sitta utmärkt med en länk också, men inte så kul om det är lika varmt som förra gången jag var ute och sprang.

Ps. Mor, kommer du på torsdag nu då?

Nätshoppat igen

Har klickat hem dessa från H&M nu ikväll i brist på annat. Jag behöver nya kläder till sommaren och sökte desperat här i Jeppis igår utan resultat. Eller kom hem med en topp och ett bälte.

Jeansen tvivlar jag på att de passar, antagligen för stora. Men går ju att skicka tillbaka och ta en midjestorlek mindre isf. Har inte så stora förhoppningar på topparna heller eftersom förra beställningen från H&M var värdelös. Nåja, det visar sig.



Underbar natur

Har gått igenom några bilder på T:s dator och hittade foton från första gången han var med till Åland, tror det var sommaren 2006. Det är så fint där på sommaren!

T har en semestervecka i början på juni och jag börjar väl jobba 7.6, så vi tar antagligen mazdan och styr kosan ner till Åbo och sen över till Åland då.





Taget från "Uffe på berget" i Godby. En liten bit strax över bron svänger man till vänster och kör ca. 5 km så kommer man till Kvarnbo där pappa bor.

Ett år närmare pensionen..

Jag ska lär fylla 21 år idag, men det känns inte riktigt så. Har inte fått fira någon födelsedag... Varit borta hela dagen, kom hem för en stund sedan. Skulle lika bra ha kunnat hoppa över den två timmars långa föreläsningen som jag har lidit mig igenom i skolan nu på kvällssidan och firat min födelsedag istället, men vad kan man då det var obligatorisk närvaro.. :/

Har även varit och städat bort begravningsbuketterna av farfars grav så nu är det bara att vänta på att gravstenen är färdig då så jag får åka och plantera blommor. Fick räcka med en miniros idag, den lär ju inte trivas så länge heller på sandhögen.

Nu ska jag rosta bröd åt mig och vara lat resten av kvällen.


Skönheten


Full fart

Hujj vilken dag det har varit på praktiken idag, full fart från klockan 7-15. Bra man får känna på de stressigare dagarna på ett sjukhus också, har inte varit med om det förrän nu. Men inte vill man uppleva det alla dagar inte, skulle aldrig orka.

Imorgon är jag ledig, skönt! Sen jobbar jag fyra dagar, onsdag-lördag. Trodde jag skulle vara ledig på fredag men nehejj så fel man kan ha.. Nåja, har endast 23 timmar som jag ska jobba sista veckan av praktiken, vilket i sin tur är superskönt!!

En söndag på sjukhuset

Ska så småningom börja göra mig klar för kvällsskifte nummer två denna helg och jag har noll lust. Det är inte så riktigt roligt att arbeta gratis på en avdelning där man inte riktigt trivs. Inremedicin (eller iaf en hjärtavdelning) är nog inget för mig. Tur att man nu vet vad man inte vill bli när man blir stor.

Vädret är lite kallare idag, vilket är tur så man inte går miste om ännu en varm dag.

Morgonskift imorgon, sen ledigt en dag.. Hur ledigt man nu sen kan kalla den dagen då, skola mellan kl 16-18. Sen ska jag till Korsnäs och fixa farfars grav också, så dagen far nog den.

Åsa, se här! :P

Du funderade ju när jag har hunnit vara blond och om du har sett mig så :P Se vad jag hittade, här har du mig som 16-åring (tror jag) och då redan var jag tillsammans med T :P


Valborgsmässoafton och 1:a maj

Nu har vi äntligen maj här igen då, sommaren börjar vara nära :)

Gårkvällen spenderades i Sandsund med mycket skratt och god mat. Tack för en trevlig kväll Å och T :)


Gott med grillat!:)



Lite snacks :)



Åsa och Tom sjunger Singstar


Idag har vi sovit bort halva dagen, gissa om vi var förvånade när vi vaknade och klockan snart var 13.30 (!!). Men iallafall jag har varit dödstrött hela veckan, varit så mycket med farfars begravning och allt. Hur som haver, vi har varit till T:s föräldrar och ätit munkar... och mat... Sen blev det en traditionell första maj glass vid torget.

RSS 2.0